• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANCHEDobyvani vesmiru a kosmonautika 🚀🛰️👩🏼‍🚀
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Taky mi přijde, že mod k KSP je ideální - v podstatě by šlo v začátku o navázání možností výroby na vlastněné/nalezené suroviny. Navíc zrovna v KSP nebude vypadat divně, když tabulka prvků a fyzika jejich transmutací bude poněkud...zkerbalizovaná :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRENMCGUIRE: To udelej jako mod na Kerbal Space Program. Mas tam rakety, paliva, dost realistickou fyziku. Mas tam asteroidy. Uz jsou i ruzne mody resici skleniky s potravou, tezbu vody atp.
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    Ale jinak mě samo zajímají vaše myšlenky, postřehy nápady a diskuze.

    Takže zkusme prosím zavét teoretickou diskuzi co a jaké prvky by ten teoretický přeživší kosmonaut v budoucnu snažil se lovit pro přežití.
    Aby měl energii, stavební materíál na rozšíření své lodě, jídlo, kyslík, výrobu přístrojů a věcí a na co létat.
    A řekněmě že se bude nacházet i v místech kde budou poletovat nějaké ty trosky z robitých lodí a stanic po bitvách. Jasnej je Vodík, Kyslík, Titan, nějaká ta tkanina.
    Jaké vlastně převažují konstrukcní materiály modulů třeba na ISS?
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    SEJDA: Věř mi nic takového na co by to šlo nahodit jako mod jsem nenašel. Ano jsou tu některé podobné věci, ale nejsou dotažené nebo jsou spackané.

    A já jelikož hledám v tom i práci tak potřebuju předvést své schopnosti a nápady.
    Jako fantazie je super, ale já rád když se mohu opřít o něco reálného. Třeba telepatie, telekineze i kouzlení je možné. Vše je to jen formování energie - jen chybí nebo není aktivní v našem mozku ta správná vysílací a přijímací část. Ale za pomocí přístrojů a patřičných programů je možné číst myšlenky nebo jimi i ovládat. viz třeba Minddrive.

    Takže třeba pro RPG postavy mám reálné hodnoty síly, rychlosti, IQ, vlastnosti materiálů pro odolnosti. Ale ne čistě vědecky jen v tom je reálný základ a ne jen vymyšlené nějaké číslo co se mi hodí.

    BLACKHEAD: Nad tím jsem také uvažoval, ale zase házet tam skoro celou periodickou tabulku to lidi nedají. :) I když mě by se to i líbilo, jen ta learning curve by byla moc skoupá na slovo. Takže zvažuji o limitaci 16 prvků a ještě to nějak rozumě vymyslet aby to nebyly nesmysly a mělo to reálné základy a bylo to přitom zábavné.

    Takže nechci uplně real, ale blížit se mu aby tam nebyly vyloženě nesmysly, alespoň v některých podstatných principech a byly tam nějaké reálné základy. A třeba nějaké krátké povídání či informace o tom a tom co již známe a přiblížit to nenásilně masám co asi nikdy odbornou či poloodbornou publikaci číst nebudou.

    A na pomoc sem jsem se obrátil, protože nějak se mi nedaří vyhledávat ty správné stránky a data. A také ta hra nesmí být likvidátor HW.

    Ale přivedl si mě na dvě zajímavé byť ojebávací, myšlenky. A to s tím tvořením a rozpadem že bych mohl použít i méně prvků a hráč by si mohl ty různé prvky z toho co získá a natěží různě dělat. A podívat se na tu tabulku jaderného rozpadu co je jak možné rozbít a nebo sloučit.

    Ale možná jsem si v tomhle ukousl zatím moc velké sousto. Stejně jako co mám nápad na pořádnou strategii z 2 světové. U které už dávno vím že na ni budu potřeboval velkou pomoc několika historiků, techniků atd. Třeba na scénáře které se nestaly a co by se stalo když by Hitler nebyl sjetej nemocnej člověk a v některých věcech poslechl nebo nepospíchal apod. Plus reálnější měřítka dostřelů a poškození atd.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    BRENMCGUIRE: Zajimavej napad.
    Co se tyce prvku, mozna budes chtit i nektere dalsi, K, Cu, P...

    Co se tyka teorie, podivej se treba na tabulku jaderneho rozpadu, kde mas popis toho, co se na co rozpada a jak. Tam je treba mozne vysledovat urcite souvislosti mezi zdrojovym a cilovym prvkem.

    Jinak pokud budes "schopnej" udelat ze dvou vodiku helium a z osmi kyslik, pak budes uz schopnej udelat jakykoli prvek.

    A kdyz si prostudujes, kde se v nasi hvezdne soustave berou ty nejtezsi prvky, budes mit asi i odpoved, kde (zda) je budes schopnej objevit ve hre. ;-)

    ...pokud chces real...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BRENMCGUIRE: nebylo by lepsi, nez delat "novou hru", udelat mod nejeke stavajici? ;) Kde uz mas i "fyziku" apod. tedy by jsi jenom implementoval svoje "minigame" principy?
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    PRAASHEK: Promiň, nerozumím obracet dvě stránky zároveň.

    Ale, ano plánuji vymyslet hru, ve které budeš začínat asi s nějakou základní mini lodkou zkoumat, vyrábět, kupovat prodávat různé věci.
    Nechce se mi používat klasické principy.
    A inspirací jsou mi tyhle hry: Millenium 2.2, Deuteros, Starbound.

    Takže eventuelně prvky bych mohl vybrat z těch her, ale nejsem si jist zda se všechny dají tak nějak ve vesmíru získat a hlavně jejich význam důležitost. Třeba platina, chrom, paladium apod.

    Takže hru teď odsuneme do pryč a jedná se mi o reálnou teorii.

    Když budeš v nějaké budoucnosti pokročilý ztroskotaný kosmonaut a v dosahu budeš mít nějaké trosky, asteroidy a třeba nějaké plynné marčna.

    Dejme tomu zaměřme se na naší sluneční soustavu. Máš lod co je schopna nějak v základu se dobelhat kamkoliv po soustave, ale není schopna přistát na planetách max v začátcích po výrobě nějaku těžební sondu co přistane na planetě něco natěží a odešle na orbitu.

    Tak jaké prvky by si byl schopen pravděpodobně získat a řekněme že na lodi máš něco jako replikátor multifunkčí tavící a tlakovou pec. Že budeš schopen třeba z vodíku udělat helium, nebo extrahovat kyslík, reakcí z vodíku vytvoření nějakých energetických zásob kromě solárních panelů, které asi moc velkou ůčinnost třeba ve vzdálenosti jupitera nebudou mít takový zisk jako když budou na orbitě země.
    A pri dodání nějaké skupiny prvků vyrobit pak nějakou věc.

    Potřeboval bych tedy primárně získat nějaký seznam prvků které jsou primárně důležité pokud chceš něco budovat a rozvíjet, přežít, pěstovat, ale si limitován jen vesmírným prostorem bez možnosti těžit na planetách.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BRENMCGUIRE: možná by nebylo od věci neobracet dvě stránky zároveň. vůbec jsem nepochopil, na co se ptáš. budeš tvořit nějakou hru?

    eee...
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    Pokud by si někdo chtěl lámat hlavu a pomoci mi.
    Nedokáži se zatím moc rozhodnout a chci se pokud možno co nejvíce blížit realizmu ohledně prvků a jejich použitím a udělat ho zábavný aby se eventuelně hráči i něco naučili a nebyly to vyloženě nesmysly. A nechci tam mít zase nabouchaných mraky prvků. Limit řekněme tak 16 prvků?

    Počty a konverze hodlám dělat a počítat na základě atomového čísla.
    Tedy z dvou atomů vodíku lze udělat třeba atom helia a z 16 pak třeba kyslík.

    1) Jaké prvky se dají získat ve vesmíru. (řekněme že jsme vyspěli a jedná se mi o lehce získatelné a následně zpracovatelné prvky)
    a) máme malou loďku ve vesmíru a máme základní chňapáky.
    b) máme již větší loďku a trochu vybavenou důlními vrtáky, lasery a extraktory.

    2)Konstrukční prvky - pro zvětšování lodě a kostrukce vybavení a zbraní.
    a) Palivo a jeho vylepšování či přechod na jiný typ paliva, získávání energie. Jaké prvky?
    b)Vzduch v lehkém režimu bude O2 (1) v těžkém NO2 (1 a 1) a realistic NO2Ar? (78,21,1)
    Voda. Také přemýšlím nad půdou pro pěstování rostlin.

    Tedy jedná se mi o takové ty řekněme nejběžnější prvky. Ty ostatní pak se budou dolovat z planet, trosek a nákupem od npc a hráčů.

    Budu muset i nějak asi regulovat počet aby jich nebylo moc.
    Zatím mám H, He, C, Li, N, O, Ti, Ar, U, Mg, Ag,Au, S, Fe, Mn,Si?

    díky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    NECROMAN: Mno... aby z toho ještě nakonec nebyl megadrahej megaprůser...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NASA will delay the launch of its ambitious James Webb Space Telescope (JWST) by nearly a year, until approximately May 2020.
    https://www.nature.com/articles/d41586-018-03863-5
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Bude ohnostroj
    China’s spiraling space station will plunge to Earth in about a week - The Verge
    https://www.theverge.com/2018/3/26/17165164/tiangong-1-chinese-space-station-orbit-decay-april-1
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    How a Soviet Lander Could Help Chinese Astronauts Reach the Moon
    https://www.popularmechanics.com/space/moon-mars/a26975/china-soviet-lander-lk/
    PANAAK
    PANAAK --- ---
    Tomáš Přibyl, Když padají rakety
    https://www.youtube.com/watch?v=7VC19mNfs14


    vyborna prednaska o pocatcich kosmonautiky..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PRAASHEK: za pomoci extrémního tlaku by z radioaktivního popela z lidí udělali diamant. Na tom se bude generovat napětí pohlcováním beta zážení vyzařovaného samotným diamantem. Takovou baterku není potřeba dobíjet, akorát napětí časem klesá (poločas rozpadu je, tuším, kolem pár desítek let).

    Takže švábi a škorpióni nebudou řešit nabíjení telefonů a budou se tak moci plně soustředit na něco důležitého. Třeba těžení kryptoměn.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    STARE_CASY: a jak by si švábi a škorpióni nabíjeli telefony?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PRAASHEK: myslím, že SLAM by tohle řešil lépe. Ten by vařešil potřebu elektřiny definitivně na výrazně větším území. Zbytek přeživších by si mohl ještě pár týdnů posvítit navzájem, pak už by nikdo elektřinu nepotřeboval...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BIDAK: to je ale jenom letadlo s reaktorem, černobyl s kniplem by dokázal uživit dvě stovky velkoměst a distribuovat energii napříč kontinenty. jenom by si museli lidé vždycky počkat, než tam doletí
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BROUKOID: pokud přišroubuješ knipl ze Čmeláka na zeď v Černobylské elektrárně, pak jsi právě stvořil první létající atomovou elektrárnu na světě!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam