• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANCHEDobyvani vesmiru a kosmonautika
    JISKRA
    JISKRA --- ---
    Věda bez víry je chromá? To mi připomíná výrok:
    „Když se těch jaderných fyziků zeptáte: „A kde v tom máte boha?“, vidíte v jejich nechápavém pohledu, že nám katolíkům vůbec, ale vůbec nerozumí.“ (katolický biskup Salvatore Molinaro)
    JISKRA
    JISKRA --- ---
    KULA: To jsou vážná obvinění, že je někdo všeználek a že všude byl. Kvůli tomu mě vykopli z NOŽE. Tak jsem tady.
    A hned říkám: Člověk do vesmíru nepatří. Maximálně přeletět na jinou, ještě nezdevastovanou planetu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Ojoj, to jsem netušila, co to spustí emocí! A víte co, stejně je super. Hrozně se mi líbí ten pedagogický přístup, kdy na konci shrne, co je třeba si o dané problematice pamatovat pro účely hospodských debat :-D
    RIP
    RIP --- ---
    Skoro každý popularizátor je odsouzen dělat chyby, míň nebo víc; já se vyznám asi tak ve třech čtyřech úzce specializovaných podoborech, které se netýkají vědy, ale knih, práce s jazykem a určitých literárních žánrů, a kdykoli čtu něco od kohokoli kromě pár nízkých desítek lidí, co tomu taky rozumějí a které většinou znám, je to plné volovin. Ale mile se usmívám a nevyšiluju.
    Jak jsem vyrozuměl, na těch internetech jsou široké prostory vyhrazené přesně pro tenhle typ osobních sraček; mohli byste se na nějaké takové místo prosím z tohohle klubu odsunout? Počítám, že mnozí vám budou vděčni :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SARGO: Brož má i Mastodon, ale není tam extra aktivní... ale stejně: @chmee2@mas.to
    resp.
    Dr. Petr Brož (@chmee2@mas.to) - mas.to
    https://mas.to/@chmee2
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAERO: dalsi zneuznanec? ja reagoval brozovi do vlaken, ale chapu, ze to je mozna pod rozlisovaci schopnosti popularizatora, ale az to budete sdilet nebo tim mavat, nebudte prekvapeny detaily.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PALEONTOLOG: no tak se konecne pochlap, a napis tu ty koniny a proc to jsou koniny, a jak to ma byt spravne. Jednou jedinkrat tady na nyxu ukaz, ze necemu rozumis, a umis neco vic nez jen urazet vsechny okolo. Ukaz co umis. Ted k tomu mas jedinecnou prilezitost, pry je to tvuj obor.
    KULA
    KULA --- ---
    Ano, nejsem geolog a taky nejsem samozvaný všeználek jako Ty šašku. Každému, kdo je na Nyxu déle jak 3 minuty musí dojít, že ty jsi všude byl, všechno viděl, ke všemu máš správný názor, postoj, radu, předpověď, vizi. Jsi nejkrásnější a nejúspěšnější človek na zeměkouli, prostě takhle by měl bejt úžasný každej. Určitě máš rodinu, co se Tě nemůže už dočkat až přineseš nějakou moudrost. Běž pls.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nejsi geolog, abys posoudil, jaky koniny obcas chmee2 vypusti
    KULA
    KULA --- ---
    To je chudák, to je chudák....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: tleskám, douč se ty nálepky na helmách
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: zcela určitě jsi největší čůrák široko daleko, gratuluji.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "europu"
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: protože v době, kdy se svět zabejvá ganymede brož popularizuje evropu a nezná ani pojem icetectonics. je to geofyztik, k všeobecný geologii má tak daleko asi jako ty ke slušnýmu chování
    KULA
    KULA --- ---
    Ještě si říhni Ty gumo, Brožomil aspoň něco ví. Ty obskakuješ každý vlákno na nyxu a chytrého jen hraješ... neuvěřitelný, klidně si tu oxiduj jak chceš, ale proč se navážíš do Brože, to fakt nechápu....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SARGO: mám ho s výhradami. v době, kdy se svět zabejvá ganymede a ledovou tektonikou pan brož objevuje europu.. a vy s ním :/
    SARGO
    SARGO --- ---
    Skvělý kanál, kde stojí za skouknutí úplně všechno. :-))
    https://www.youtube.com/@Chmee2
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Modul SLIM japonské vesmírné agentury JAXA dnes úspěšně vstoupil na oběžnou dráhu Měsíce. Přistání je na lunárním povrchu plánováno na 20. ledna v časných ranních hodinách (19. ledna odpoledne SEČ). Pokud by modul přistání v tento den promeškal, další příležitost se mu naskytne kolem 16. února, uvedla JAXA. Informovala o tom japonská agentura Kjódó.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLACKHEAD: to medzi hviezdami je len take teoreticke konspirovanie, skor ma zaujima to prakticke vyuzitie na internet zem-mars :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLACKHEAD:
    TROGLODYT: urychlit ne, ale udržet laser přesně nasměrovaný určitě nebude legrace. a systém retranslací bude nejspíš nutný u budoucí mezihvězdné komunikace (čistě z hlediska odstupu signál - šum...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam