• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANCHEDobyvani vesmiru a kosmonautika 🚀🛰️👩🏼‍🚀
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    XCHAOS: Co to blabolis, bavime se o 80 000 - 200 000(?) zableskovych tranzientnich zdrojich, zaostrenych, ve vysce >100 km nad povrchem Zeme na fotkach nocni oblohy 1950-56 v Kalifornii, korelovanych (3 sigma iirc) s jadernymi testy v Nevade.

Muzes bejt klidnej, ona ocekava, ze jejich clanek vsechny dulezity zurnaly odmitnou, zahradkari.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: já vlastně žádný závěry nedělám. Tohle je taková debata zahrádkářů. Ty jsem přijdeš s tím, že ale jsou lidi, co na zahradách viděli i sádrový trpaslíky a co my jako na to? No tak co s tím... asi jo, ale většina z nás na zahradě sádrový trpaslíky nemá. Konspirace! Spiknutí! Někdo nám zatajil možnost existence sádrových trpaslíků! Ale když my tam spíš pěstujeme rajčata a jabka a tak různě... to je celý.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    The US military just moved a satellite to inspect a UK spacecraft 22,000 miles above Earth | Space
    https://www.space.com/space-exploration/satellites/the-us-military-just-moved-a-satellite-to-inspect-a-uk-spacecraft-22-000-miles-above-earth
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: to by si koukal, co všechno ti může přistát na dvorku! Jako jakej si to ufolog, když si sám žádné ufo/uap ještě na dvorku nenašel? To potom musíš vymejšlet teorie, že ti ho někdo utajil, nebo ti ho stihnul vyfouknout, než si ho našel...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: jenže kdo je to "normie"? Máš podle mě posunuté vnímání toho, co je většinové ve společnosti. Pořád bude část populace víc zajímat astrologie, než tvoje UAP, i kdyby jim to přistálo na dvorku.

Tady musíš rozlišovat fakt několik vrstev paranoii: faktem je, že utajované skutečnosti prostě zcela určitě existují. Nikdy není odtajněno úplně všechno. Něco v archívech prostě jen zapadne a není to nutně záměr, něco jiného je možná skutečně tajeno systematicky. Abys něco dobře utajil, musíš utajit i informaci o tom, že to existuje, ale to zrovna v tomhle případě není splněno, tak jaké je to utajení?

Jenže ten opačný přístup "když se o tom nemluví, tak to určitě musí být utajované", ten mi nepřijde logický. Téměř určitě je něco utajováno, ale současně, proč by to mělo být přesně to, o čem tvrdí, že je to utajováno, nějací "svědkové ufonovi", kteří mi zazvoní u dveří a začnou mi o tom kázat?

Co je "fyzikální metoda"? I když rozmáznu mouchu po displeji a ta za sebou nechá čáru? :-)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    anyway

Trump exekutivnim prikazem zmenil ucel mise NASA na "rozvednou, kontrarozvednou, vysetrovaci a narodne bezpecnostni" agendu.

Further Exclusions from the Federal Labor-Management Relations Program – The White House
    https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/2025/08/further-exclusions-from-the-federal-labor-management-relations-program/
    Trump Executive Order Declares NASA Is Now a Spy Agency
    https://futurism.com/trump-executive-order-nasa-intelligence
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    XCHAOS: Hm, konec evropske akademicke stigmatizace vyzkumu UAP pomoci fyzikalnich metod musi byt pro leckoho frustrujici.
    Opozdenym normikum se zacina vkradat ontologicky sok a socialni a dokonce profesni kredit z dekad svorneho dogpilingu se rozpustil zrovna v hlavnim meste honu na carodejnice, ve Würzburgu... achjeje
    Snad vam trolba prinesla spoustu stesti a pratel. Kde ted budete nahanet heretiky? Porad reagujes na odbornou literaturu stylem "hieroglyfy nectu"?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Can a spacecraft land on a teeny tiny asteroid? Japan's Hayabusa2 will certainly try | Space
    https://www.space.com/astronomy/asteroids/japans-hayabusa2-is-heading-to-the-smallest-asteroid-ever-visited-by-a-space-mission
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: ty jo, ale to, že Petr Cibulka měl omylem pravdu, z něj nedělá o nic menšího pošuka. I pošuci maj občas pravdu ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DRAGON: Gernsback continuum? ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Psal do diskuzniho klubu, ale ptali se ho lidi.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SEJDA: "a to si zaslouzi nevybirave jednani ve stylu DVTV." ??

Podivej, ja chapu, ze muze byt pro nekoho matouci, proc do klubu o "Dobyvani vesmiru a kosmonautice" vkladam materialy odobyvani vesmiru a kosmonautice pri aktivitach Nasa a sovietu a o prevazne astronomicke multidisciplinarni konferenci IFEX na univerzite ve Würzburgu, ale vazne nevim, jestli v takove situaci slova jeste pro tazajiciho cokoli znamenaji. Pokud si prejes vsechny odkazy predem schvalovat, tak to mozna napis do zahlavi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOYTEX: odpoved typu "tech je hodne, ty zadneho neznas" je odpoved cloveka siriciho konspiracni teorie, a to si zaslouzi nevybirave jednani ve stylu DVTV.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SEJDA: Timto tonem se toho prilis nedovis. Neni zac.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOYTEX: uplne zbytecna odpoved. Ptal jsem se konkretne, odpovez konkretne.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOYTEX: ano, myslim to vazne. Zkus se trosku vice vysvetlovat. Verim ze za tim mas spoustu myslenek, akorat jsi se zapomnel podelit o ne.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SEJDA: tech je tolik a jsou tak znami, ze by byl v CR spis kratsi seznam tech, co jimi nejsou.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    SEJDA: To myslis vazne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam