• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BASIK
    BASIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Definuj mi prosimte tenhle „zakladni fundament“. Skoro bych rek, ze jim bude formalni vzdelani v oboru. Na poznatcich, ktery s sebou takovy vzdelani prinasi, veskery Hi-Fi komponenty vznikaj, tak by to snad i davalo smysl. Nebo jsou tim fundamentem penize?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BASIK: Jinými slovy, proč si myslíte, že s vámi bude někdo diskutovat v klubu k jehož topicu vám schází základní fundament i jakékoli praktické zkušenosti ?
    BASIK
    BASIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ne, jinymi slovy to znamena - "proc chodite na diskuzni server, kdyz nechcete diskutovat?"
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Jinými slovy, neměl jsi a nemáš žádnou praktickou zkušenost s jakoukoli obecně uznanou třídou přístrojů hifi/ hiend.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Tvé tvrzení o nemožnosti důkazu je naprostá hloupost. Jako pokus o další úhybný manévr dobrý, ale jinak fakt nic moc...

    Třeba pro podporu tvrzení, že vliv (jen trochu slušného) reprokabelu na zvuk nelze lidskými smysly rozlišit, existuje nepřeberně důkazů, z nichž řada tu již byla představena, ať už v teoretické rovině (změřený vliv o několik řádů pod schopnostmi ucha), nebo na praktické bázi (slepé testy). Je zapotřebí slušná dávka ignorance, aby nad tím vším člověk jen tak mávl rukou.

    Podobně by mohly existovat i důkazy opačné, třeba:
    - záznamy o tom, že skutečně existují lidé se zlatým uchem, schopní rozpoznat např. změny kmitočtové charakteristky v řádu tisícin decibelů
    - záznamy o provedených slepých testech, v nichž by přesnost určování daného kabelu byla jednoznačně za hranicí statistické chyby.

    Nicméně jedna věc je zřejmá - žádného takového důkazu se od tebe ani nikoho jiného hned tak nedočkáme.
    Stejně tak je zřejmé, že i nadále budeš stát na svém. Pak se ale nediv, že působíš dojmem zaslepeného věřícího, který raději zavře oči, než by viděl fakta, která jsou pro něj obtížně stravitelná.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Souhlasím s tebou. Snad jediné stanovisko, které mě napadá, že je ještě směšnější než "řekni mi, co máš doma, a já ti řeknu, kdo seš," je "já jsem nikdy nic neslyšel ani nezažil, ale četl jsem o tom na internetu, a proto se s vámi budu hádat." Jinak opakuju, že není technicky možné ti skrzevá písmenka na diskusáku cokoli dokázat, a tedy se svého důkazu nikdy - a radši ti to zopakuju ještě jednou: nikdy - nedočkáš. Budeš muset do terénu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: Fakt, že doma nemám Nautily, má být důkaz, že rozdíly třeba mezi kabely jsou slyšitelné? To snad nemyslíš vážně, nebo přece jen ano? :)
    Ve skutečnosti je tvůj poslední post opětnou ukázkou stylu argumentace, kterou tu předvádíš společně s machalíkem - chybějící důkaz pro své stanovisko nahrazuješ výpadem proti oponentovi.

    Dočkáme se tedy nějakého odkazu, který by věrohodně podporoval vaše názory, nebo chcete dál pokračovat v argumentaci tímhle způsobem? Pokud sem nemůžete napostovat nic konkrétního, bylo by lépe říci to rovnou.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Vyjmenuj nám prosímtě hifi/ hiend přístroje , které jsi měl/ máš k užívání / ve vlastnictví jako poslechovou referenci, při jejichž poslechu jsi nabyl svůj skeptický světonázor.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY, MACHALIK: Dejte si tu praci a vyhledejte alespon par tech clanku. Placnutim odkazu na (jakykoli) casopis se slovy "tam je toho plno" na nikoho dojem neudelate.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Těmi důkazy mají být ty oslavné ódy na recenzovaná zařízení, ve kterých se vyskytují věty jako "It's tonally rich without sacrificing agility, so should be easy to partner, too."? :)
    Tohle taky není špatný: "Über das gesamte Frequenzband unglaublich straff, fast autoritär in der Platzierung jedes Schlagzeugbeckens und Gitarrenverstärkers, bildete die deutsche Endstufe mit Rock den Gegenpol zur basskräftigeren, aber auch weniger explosiv und fast etwas zu weich musizierenden Amerikanerin."

    A to tvé předchozí tvrzení, "žádnej důkaz nesnesu, protože to technicky nejde", je naprostý nesmysl. Samozřejmě by bylo možné dokázat třeba to, že rozdíl mezi kabely poznat je, pokud by ten rozdíl skutečně existoval. Třeba slepým testem za účasti skeptiků :). Ale absence věrohodného záznamu o takovém testu svědčí o tom, že celá ta kabelová magie je opravdu jen a jen magie. A na tu buď věříš, nebo nevěříš. A pokud věříš bez důkazů (subjektivní dojem při neslepém testu není důkaz, opravdu ne), neměl by ses zlobit, že tě ostatní pokládají za věřícího.

    Jinak nevím, co máš pořád s teslama a dřevotřískou, nic z toho doma nemám. Ale možná ti to i při desátém opakování připadá stále stejně vtipné, nepřekvapovalo by mě to...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Chtěl jsem ti dát odkazy na testy různejch hifizařízení, ale Beddy mě předběhl. Inu, tam najdeš články opačný k tomu tvýmu.

    Jak dlouho tě ještě bude zajímat článek na internetu? A co tesly, nerozpadá se dřevotříska?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Prosim, diskutujte bez urazek a k tematu klubu. Pokud se nelibi nejaky prispevek, pouzivejte minuska. Sproste prispevky mazu (i do minulosti).
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: Jo, časopisy pěkný, barevný... Nějak to konkrétně souvisí s popřením těch odkazovaných článků?

    Mimochodem, když se tu tak navážíš do ostatních, už jsi něco udělal s akustikou, nebo stále provozuješ "hi-endový poslech" v té své holomístnosti?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Urážením oponenta jen ukazuješ absenci skutečných argumentů. Pokud - jak píšeš - existují jiné články, které ty mnou odkazované vyvracejí, tak sem s nimi.
    Vlastně žasnu, proč jsi je sem nenapostoval už dávno. Skoro si říkám, že člověk, který by strávil tolik času planým diskutováním, aniž by přinesl snadno dostupné důkazy pro podporu svých tvrzení, by musel být úplný idiot.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ALI_GATOR: Notak se pochlub neanonymně na jaké hifi doma hraješ a jakou máš osobní zkušenost s top hifi. Já se rád poučím ;)


    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: To jo, to děláš. Už dva roky furt odkazuješ sám na sebe a na článek, kterej jsi našel na internetu. Well, na internetu je milion článků, mezi nimi taky ty, který tvrdí pravej opak toho, co ten tvůj článek, a jsou psaný stejně zvučnejma jménama a vyšly ve stejných časopisech, takže těžko říct, co přesně tě nutí se pořád motat dokola na jednom bodě, asi to, že to konvenuje s tvým přesvědčením a neznalostí. Já ti žádnej důkaz nesnesu, protože to technicky nejde. Jde si to jen poslechnout. Ty, kdož očekáváš zjevení Svatého Důkazu ve fóru na Nyxu, jsi idiot a ničeho se nedočkáš :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Takže argumentačně opět nic...
    A pokud ti vadí, že se citují stejné odkazy, tak stačí napsat, jakých chyb se autoři daných článků při testování dopustili. Já žádné nevidím, proto je cituji a skutečnosti v nich zjištěné beru za prokázaná fakta.
    Měl jsi řadu příležitostí na ty články věcně reagovat, ale zatím jsme si tu mohli jen přečíst "já vím co je správné a vy ostatní tomu nerozumíte".
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TEDDYBEDDY: Anonymita internetů je úžasná věc, že?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam