• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je dobrý, jak si vždycky notujou ti, co vůbec nemaj páru o tom, o čem mluví. Trabantí komplex v celé své nahotě.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Jasný, v tomhle rozhodně nejsme ve sporu. Jenom si myslím, že dnes lze zesilovač "lepší než ucho" s výkonem do normálního bytu vyrábět v řádech tisíců korun a proto nevidím důvod, proč by měl být aparát za půl mega horší. Ale kdo ví, třeba existuje i něco takového...:)
    Koneckonců u kabelů jsem někde narazil na zmínku, že nějaké ultradrahé výrobky záměrně ovlivňují frekvenční charakteristiku, právě proto, aby nějaký rozdíl poznat byl.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC: Jenze zarizeni za pul mega jeste nemusi nutne znamenat kvalitu. To mas jako s mobilama znacky Vertu - je picovina za pul milionu osazena diamantama lepsim telefonem nez HTC HD2, nebo je to jen chujovina pro snoby?

    A podobne se muzes ptat u zesilovacu, ktery maj vystupaky vinuty stribrnym dratem apod. Jasne, na machrovani je to pekny, ale muj technics to kdykoliv prehraje s prstem v prdeli.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Rozlišoval bych hi-fi normu a věrný přednes. Nároky DIN 45500 jsou až neuvěřitelně nízké - normě např. vyhoval i magnetofon se zkreslením 3. harmonické pod 3% :).
    Ale s porovnáváním Transiwattu a zařízení za půl mega bych byl hodně opatrný, i když moje názory na rozlišitelnost zvuku zesilovačů jsou tady asi známé. Osazení jeho koncového stupně je celkem slušná podivnost, daná tím, že v dané době v ČSSR nebyl k dispozici křemíkový tranzistor PNP potřebných parametrů, tak tam prostě prskli germánium :). Ale chápu, jak to obecně myslíš a s tím můžu jen souhlasit :).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ale ono Hi-Fi stale vychazi z dane normy.

    To jen nekteri posuci ti budou tvrdit, ze "verny" prednes ti zajisti jenom primozhavena trioda v jednocinnym áčku bez zpetny vazby, pripojena k nadraznimu amplionu :) Ale hlavne ze to hezky vypada a sviti, a ze jsou pouzity ultradrahy soucastky. "No šak řekni mámo, šak to stálo půl mega, tak to musí bejt lepší než souseduv transiwatt"
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LUSKOS: to nevim jak ti tady poradi, jsem take myslel ze HIFI je spicifikovano normou DIN 45 500, ale evidentne to nesouvisi s vysokou vernosti, ale s vysokou cenou :-)

    to ALL: ne ted vazne, vzhledem k memu starsimu dotazu : [ PETER_PAN @ HIFI & TOP AUDIO ] - v jake cenove relaci by to muselo bejt aby se se mnou zdejsi osazenstvo o tom bavilo ?
    LUSKOS
    LUSKOS --- ---
    Ahoj, prosim o radu. Potrebuju koupit aktivni studiove monitory na doma pro mix filmu a hudby, max 10 az 12 tisic za par, zadna slava, vim, presto. Muzete prosim neco doporucit? Zaroven kdyz se na tom bude dat poslouchat i hudba, skvely:) Rozvazuju kolem techto modelu: ADAM AUDIO A3X, KRK Rokit 6G2 FG, YAMAHA HS80M, alesis M1Active MKII, maximalne ADAM AUDIO A5X. Dalsi vec: Roland DS-90, nejake zkusenosti s timto modelem? Dekuju!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jinak i něco k tématu:

    Kamarád prodá referenční reprosoustavy B&W Matrix 800 v mahagonové dýze, sériové číslo páru 452, tedy jedny z posledních, které se vyrobily.
    Reprosoustavy jsou v bezvadném, dokonalém stavu, a to jak technicky, tak opticky. Stav nového páru. K reprosoustavám jsou rovněž k dispozici originální obaly od B&W, tj. šest na míru vyrobených boxů pro šest rozebiratelných kusů ozvučnic.

    Technický popis:
    Počet pásem: 3
    Typ ozvučnice: dělená s bass reflexem na basech
    Basy: 2 x 12 palců polymerový konus
    Středy: 2 x 5 palců kevlarový konus
    Výšky: 1 x 1,25 palce kovová kalota
    Frekvenční rozsah: 23 Hz - 20 kHz, +/- 2 dB
    Nominální impedance: 4 Ohm
    Citlivost: 93 dB/2,83 V/1 m
    Rozměry: 191 x 49 x 59 cm (v x š x h)
    Hmotnost: 110 kg/kus





    Více fotografií zde.
    Test reprosoustav z amerického Stereophile.

    Osobně si myslím, že se jedná o jednu z nejlepších reprosoustav bez ohledu na cenu. V takovémto stavu a kompletnosti balení jsem ji ještě nikdy neviděl prodávat.

    Původní cena: 35 000 DM v roce 1993
    Současná cena: 160 000 Kč nebo 6 400 EUR
    Místo: Brno
    Kontakt přese mě v poště
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Gumové závěsy se nerozpadají, rozpadá se PU. Jestli se to rozpadá, je to PU a žádnej regum nepomůže, jedině vyměnit (recon kit).
    VIDLAIS
    VIDLAIS --- ---
    HONCKA: kabely uz se mi delaji… tak pak jsem na to zvedavej co se stane :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VIDLAIS: Aby si to mel symetricky zapojeny, tak musis to mit propojeny pres master balanced na mixu symetrickejma Jack-Jack kabelama (konektor je stejnej jako stereo) napr
    K3BVV0150 | prodance.cz
    http://eshop.prodance.cz/k3bvv0150/d-96458/
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    MADCAT: tak to nevim, mam jen bedny. Nemam moc porovnani. Mel jsem predtim cantony gle470, tady jsou basy skutecne basy. Mozna jich je az moc. Da se to opravdu pekne zatizit, 150-200w jako nic. Potichu je stred trosku utopenej, kdyz se to nakrmi, uz se to vyrovnava.. staly me fakt malo, spokojenost.. i ted s tema 44e za dva stredy+postovne..
    VIDLAIS
    VIDLAIS --- ---
    HONCKA: mam to pripojne pres mix reelop rmx30 a zvuk mi jede s prehravace pioneer cdj-400… ony maj zvukovku v sobe
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SVANC: asi šlo hlavně o ten regum na napuštění zchátralé gumy. s acetonem na čištění bych asi taky dost váhal, než bych se s tím vrhnul na reprák.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    DUALCHANNEL: to je od takové té sharpí megavěže, co kdysi asi tak na začátku devadesátých let dělali? jak to mělo ten velkej koncovej zesák se dvouma LEDkovejma voltmetrama? jak to hraje?
    SVANC
    SVANC --- ---
    DUALCHANNEL: S tím v odkazu do Madcata zmíněným acetonem bych byl hodně opatrný, je to dost silný rozpouštědlo.

    Pokud jde o náhradu repráku, tak to je problematická záležitost. Je-li ten střeďák vadný jen v jedné bedně, tak bych ho nahradil stejným typem. Pokud ti jde o vylepšení beden, tak to asi raději nech být - jednak by bylo nutné znát podstatně víc parametrů, než jsou ty uvedené, jinak nelze zaručit, že to bude ladit se zbytkem. A pak je taky otázka, jaká je kvalita právě toho zbytku bedny, zda to vůbec stojí za to.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    MADCAT: dekuji.

    cim lepsim by jste nahradili http://www.hellsound.de/contents/de/d132.html#p1991 westra pm-110-52
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam