• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Áha, prima. Diky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Jedny z nejlepších beden, supertweeter jim pomůže. Má je chlapík od Pardubic a jedny jsou v Teplicích, o dalších nevím.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mohl bych mit dotaz na Tannoy Westminster Royal? Bedny jsou to nadherny, ale na nekterych fotkach jsem si vsiml jakehosi pridavneho tweeteru:



    Takovej nadhernej kus nabytku a k tomu takova ufo zprznenost. Mel jste nekdo moznost slyset s prislusenstvim a bez? Je to opravdu takovy prinos?

    (otazka je to samozrejme akademicka, anzto domu se je kupovat nechystam, ale proste mne to zajima. diky)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Proboha svatej na nebesích, JENOM NE DALIČKA.

    Kup si něco slušnýho!
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: A co filmy? Tam bych vícekanálový zvuk oželet nechtěl. Jinak ten Vincent sice vypadá hezky, ale lampy? Že to třeba zní hezky, o tom žádná. Na druhou stranu i lampáče se mohou účastnit Richard Clark $10,000 Amplifier Challenge, takže to asi nehraje roli... :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: Jasny, ja sam bych nejradeji taky ten 5.1 casem vymenil, hodne se mi "libi" (neslysel jsem ho) Vincent SV 226 MKII. Proste mam cil postupne se zbavit "kina" a ponechat si (ziskat) "jen" Hi-Fi (nikoli Hi-End) stereo.
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: Já vím, že se tě nemusím zastávat, ono to ani tak nebylo myšleno :).
    Se zesíkem bych si alespoň zatím hlavu nelámal, pokud sám necítíš nějaký problém. Ostatně moje názory na rozlišitelnost různých zesilovačů jen podle zvuku, tedy nikoli podle čelního panelu :), jsou tady asi dostatečně známy.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TEDDYBEDDY: To, ze se muj kombajn objevi na bazaru je dost mozny, nebo ho mozna taky nekomu rovnou daruju, nebot dneska uz je jeho hodnota spis zaporna :D

    Na nejakym Marantzu, typ nevim, vypadal nejak takhle:
    http://www.studioline.cz/data/mod_eshop/10621/mo/pict/bigmarantz_pm_6004_silver.jpg
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: Hm, tušil jsem to. Čili je otázkou času kdy se tvůj sony objeví na bazaru. Mmch. na čem ti ty Dali předváděli? ;)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Rozhodne nemam ani tu nejmensi obavu, ze by mi muj STR-DB940QS neutahnul naprosto _jakykoli_ bedny do 30k. :D

    SVANC: Dali Concept 8 uz mi pripadaly o kus vejs, nez ty moje. Oni byly o dost vejs i proti Dali Concept 6. O Tannoy Mercury V4 ani nemluve (ty hraly uplne hrozne) - takovej plochej bezbasej zvuk nemaj ani my Geniusy k PC.

    Dali Concept 8 meli velmi podobny zvuk jako Cabasse MC40 Java LE za 38, cili oargumentovat si dalsi navyseni nakaldu o 16 tisic je dost tezky... Samozrejme kombinace koaxialni kombinace stredoveho a vyskoveho menice ma za nasledek o neco lepsi prednes v techto pasmech, ale neni to tak markantni, aby to stalo 16k.


    SVANC: Nemusis se me zastavat :)) Jsem na Machalika za ty roky, co ho ctu zvyklej a imunni. :))) (cimz nesnizuju jeho pravdu ve chvilich, kdy ma svetle chvilky a bere nas ostatni trochu jinak, nez jako hmyz nekde pod jeho nohama) :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Nepleť ho"? :-D
    Nedělej z Furyana idiota. Pokud jsi ty sám hned nepochopil, co je myšleno odlišným zvukem stejných beden v různých místnostech, tak on nepochybně ano.

    FURYAN: Dali Concept 8 by proti těm Sony měly být hodně velký pokrok imho. Do jak velký místnosti to máš?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PS. Co máš za zesík na ty Dali? Vidím tam 4 repra ( basáky 8"), to bude chtít nějaký extra krmení aby ti membrány neplápolaly jak flaušák na bezdomovci :)
    Je ti jasný, že tohle žádnej sony/ techniks za 25k neutáhne?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    netroluj...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: " Hrají podobně" :o)
    No to ano, leckomu přijde stejnej tuzemák jako Zacapa xo..... jak říkala Popelka: šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane. ;)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: vzeselo z toho predevsim moje rozladeni . Jednak jsem zjistil, ze pocitove bedny do 20k hrajou stejne nebo hur nez moje soucasny SA-VE815ED ( flusani na zem neni v tuto chvili opodstatnene, i kdyz jsou to sony, staly me 38k). A bedny, ktery me svym zvukem pohltily, jsou mimo muj stanoveny limit. Nicmene, treba Dali Concept 8 hraji podobne, jako temer dvakrat drazsi Cabase, cili ano, je mozne, ze DALI C8 poridim...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Stejné bedny nemají v různých cimrách rozdílné zvuky, to pouze různé místnosti jinak zní. Signatura stejných beden je vždy stejná. Nepleť ho.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Rozdílnost zvuku reprosoustav tady pokud vím nikdo nikdy nezpochybňoval. Zpochybňována byla platnost závěrů z poslechového testování např. reprokabelů, při němž účastníci testu vědí, který kabel je zrovna zapojen.

    FURYAN: Poslechnout si bedny určitě smysl má, nicméně by člověk neměl ztrácet ze zřetele, že v různých místnostech mohou mít ty samé bedny dost odlišný zvuk. Totéž platí dokonce i pro různé umístění v té samé místnosti, viz třeba tyhle značně rozdílné charakteristiky těch samých beden. Na druhou stranu je jasný, že přitáhnout si do obýváku několikery bedny kvůli porovnávání není moc jednoduše proveditelné :).
    A nějaký konkrétní favorit z toho poslechového studia vzešel?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pouštíš se na tenkej led, poslech je v tomto fóru de facto zakázaná věc.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Tak jsem si byl dneska v poslechovem studiu poslechnout par beden.
    Manazerske shrnuti: kaslete na recenze, kaslete co vam radi kamosi, kaslete na fora na internetu, a jdete si to poslechnout na vlastni usi. Nejvic asi lzou "odborne recenze" v hifi casopisech...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam