• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Čili, prozradíš už nám, které levné kabely jsou dobré?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: "kdybych byl presvedceny o tom, ze mluvis pravdu, tak bych ti snad i odpovedel na tve otazky. Bohuzel uz jsem poznal nekolik "hifistu" na to, abych se s dalsim bavil o tomtez co s temi predeslymi."
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Hele, jestli se necítíš dobře, nikdo tě přeci nenutí diskutovat. Proč normálně neřekneš na co hraješ, cos vyzkoušel a co bys dopručil?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: co pouzivam na filmy a co na poslech hudby neni vubec tezke si dohledat, stejne tak s cim jsem mel moznost prijit do osobniho kontaktu. Ale protoze evidentne nemas fizlovske predky jako nekteri zdejsi nejmenovani uzivatele na nyxu, tak tobe tedy napovim: AVmania - muj nickname.
      Chtel jsem te odkazat na diskusi s hifistou pod fotografii jeho hiend sestavy, bohuzel smazal sve fotky a tim padem i diskuse pod nimi (jeho ego uz je asi neuneslo). Skoda, bylo to velmi poucne cteni, jak se leckdo necha ovlivnit "znackou", protoze co je predrazene, musi byt logicky nejlepsi, ne?

      Neco na tema elektrina :)

      "Mezi elektrarnou a elektrarne nejblizsim sloupem: drat
      Mezi sloupem a rozvodnymi zavody: drat
      Mezi zavody a sloupem pred domem" drat
      Mezi sloupem pred domem a elektromerem: drat
      Od elektromeru k zasuvce: drat
      Pak uz zacina komponent!
      Taktika:
      1. Je treba se prestehovat co nejblize k elektrarne - stejne nam ale nepovoli se pridratovat naprimo, takze je potreba najit idealni spojeni elektrarna+rozvodne zavody v tesne blizkosti! Jen tak zajistime co nejkratsi cestu bez zbytecnych kilometru dratu.
      2. Snazme se presvedcit prislusne pracovniky, aby (minimalne na ceste k tomu nasemu elektromeru) pouzivali zlacene kontakty (nebo alespon stribro - pokud povede ze sloupu k elektromeru 8-pramenny Kimber, zvuk poskoci o dve az sest trid vys!!!)
      3. Na americkem hifi webu jsem videl high-end jistice! Firma tvrdila, ze ekvivalent vylepseni je minimalne srovnatelny s vymenou interkonektu. To je prece jasny jak facka, ze je musime mit!
      4. Zasuvka MUSI mit prumer zdirek pro koliky zastrcky mensi nez koliky - jen tak muzeme kladivem zastrcku do zasuvky namlatit kladivem a zajistit tak vyborny kontakt!
      5. I u domovnich rozvodu plati: cim kratsi, tim lepsi. Sam jsem zkousel poslech primo u elektromeru v kulne - zvuk je daleko presnejsi, cistsi, hlubsi basy (az do 1Hz), vyssi pasmo se znatelne procistilo (rozdil mezi 40,000 a 42,000Hz jasne slysitelny). Prostorovost uzasna - hudebnici, kteri drive byli rozesazeni okolo reprobeden, vstali a rozesadili se v mnohem sirsim okruhu (asi 200m), nekteri odesli jeste dal. Pianista vylezl az na strechu, zretelne jsem slysel jak mu sako susti o tasky na strese...."
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Takže se nedozvíme, na jakém konkrétním hifi jsi nasbíral své praktické poznatky o kabelech, a ani nám nedoporučíš žádné konkrétní značky/ modely, ani jaké komponenty posloucháš doma?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: kdybych byl presvedceny o tom, ze mluvis pravdu, tak bych ti snad i odpovedel na tve otazky. Bohuzel uz jsem poznal nekolik "hifistu" na to, abych se s dalsim bavil o tomtez co s temi predeslymi.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Ušetřím rád, samozřejmě. A konkrétně jaké kabely jsi porovnával a na jakém zažízení jsi je měl zapojené? Resp. na co hraješ doma teď? Nějaká konkrétní doporučení? Značky modely, pls.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: takze kdyz ti reknu, ze kabel XX za 1000Kc ma stejny vliv na reprodukci jako kabel XY za 100 000Kc, tak svuj predrazeny znackovy kabel zahodis? Haha.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: To jistě. Ale stále čekáme, které tyto " nepředražené" kabely nám dopručíš. Které máš/ měls ve svém setu a o co je lepší poměr výkon cena a jak se zvukově projevují. Typy, značky, modely, konstrukční/ materiálové specifikace pls.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: stejne jako u sitovych kabelu, tak u digitalnich kabelu neplati, ze kvalitni kabel musi byt jen ten absurdne predrazeny.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: A co jako, MC je imo standartní brand za běžné ceny. To jako, že všichni mají používat nejlevnější čínské tkaničky/ dvolulinky ala " švorc hifi" nebo jak?
      Mj. útlum na méně kvalitních HDMI kabelech samozřejmě snižuje použitelnost co se délky spoje týká.
      Není HDMI jako HDMI | DigiLidi.cz
      http://www.digilidi.cz/neni-hdmi-jako-hdmi
      BLAF
      BLAF --- ---
      Z jineho soudku: Co rikate na tohle? http://www.atlantictechnology.com/default.asp?NodeId=158
      Dalsi revolucni technologie na vernou reprodukci basu z petipalcoveho stredobasu :)
      Nicmene recenze tvrdi, ze jim to funguje...
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: " Já jen dělám pro sebe logicky to nejlepší co si mohu dovolit."

      Vsak jo. Na avmanii byl taky takovej jako ty, kterej si do sveho haaajendu preci nebude strkat noname kabel, ale jen a pouze radne nacenenej Monster (aneb zavidte mi, ze na to mam). Slo o HDMI :))
      SVANC
      SVANC --- ---
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: No psal jsem příteli Žaloudkovi do Finale audio, esi má nějaký humanitární program pro nemajetné hifíky+ akce & dotace na raménka sme a vůbec mi neodepsal .... hajzl. Eště teda napíšu Vošahlíkovi do Belgický kvůlivá clearaudiu, esi mě nepozve na ňákej echt slepej test, jak tu frčí mezi kukama z nyxu :)))
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Rovnice bez řešení.
      Zrovna se znova objevily Titany 5, který byly na prodej už leta zpátky, v jejichž pravým basáku přespávala a prověsila kočka. Kdybych nebyl zrova v Texasu a spíš na tom zle, už pro ně jedu, basák vyměním a mám sekundární bedny doma.
      Stran vody je ještě v rovnici Pellegrino, no zkrátka to není žádná prdel, tohle rozhodnout. Užs zkoušel slepej test? Jeden se zavřenou hubou a druhej s ovázaným šulinem.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Omyl amigo. To je totální alibi. Já jen dělám pro sebe logicky to nejlepší co si mohu dovolit. Zatímco ty tu společně s stejně porouchanými nýmandy mudrujete, co byste nedělali, kdybyste na to měli.
      A návdavkem, což je nejvíce zábavné si ani neuvědomujete, že jde o vadný mentální koncept.
      MACHALIK: SME nebo CLEARAUDIO?
      http://www.sme.ltd.uk/uploads/images/series300big.jpg
      Tonearms | clearaudio Verify | Radial | Concept turntable, Concept MC Cartridge, free, magnetic bearing
      http://www.clearaudio.de/_en/ta_Verify.php
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Tohle je už léta moje dilema: Evian nebo Perrier?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Krasne prihloupe alibisticka reakce. Ne ze bych cekal neco jineho.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PLAYER: Díky, ale já nesleduji tv novy, nečtu blesky ni dtesty..... nepiju draky, ni chlóry. Obvykle při mcintoshi konzumuji daniel´s single barrel & evian, čili si s tebou nemám ani vo čem povídat ;)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      TEDDYBEDDY: i na tobe

      dTest: Test balených vod a pitné vody z kohoutku 2009 - Nezávislé testy, víc než jen recenze
      http://www.dtest.cz/clanek-835/balene-vody-a-pitna-voda-z-kohoutku-opravdu-vite-co-pijete
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam