• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MACHALIK: Geddes k tomu afaik dodává speciální 12" a dokonce i 10" suby a nic většího nedělá, neviděl bych to tak černě. Hodně do detailů u nich ale řeší umístění na míru každý místnosti na základě výpočtů a měření.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HERR_FLICK: Ptačí budkaři žijou v iluzi "pomalýho basu" a "rychlýho basu" a představujou si, že k rozpohybování toho "velkýho a pomalýho basáku" potřebuješ parostroj a stejně to bude "pomalý a uhuhlaný", zatímco "malej a rychlej basák" se dá rozhejbat i běžným zesilovačem a jdou z něj potom "rychlý a přesný basy".

    Nějaká elementární logika, že malej "rychlej" měnič lítá s výchylkou 1,5 cm dopředu a dozadu jak splašenej při 40 Hz, do toho se snaží hrát až do 3k, a při větší hlasitosti dojde k okamžité kompresi dynamiky, protože to prostě neuzvládá, zatímco ten velkej "pomalej" měnič se při stejným tlaku na těch 40 Hz chvěje o 1 mm, pročež je vskutečnosti fakticky i "rychlejší", a jako bonus to vyšší pásmo přebírá jinej, dedikovanej měnič, kterej má taky jen minimální výchylku a středy tak nejsou praseny dopplerem z lítání o cenťák dopředu a dozadu, to jim jaktěživ nevysvětlíš. V časopise se píše o rychlých malých měničích jako novým svatým grálu, tak tomu věřej. Že to ve skutečnosti je jen a jen poplatný moderním bytovým (ne)dispozicím a vládnoucí kastě manželek, který prostě domů "ty velký obludy nechcou", protože se nehodí k placaté televizi a takzvaně minimalistickýmu designu z ikeje, kterej odkoukaly v časopisu, si nepřipustí.

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Se subama už to dává smysl, ony i JBL 4345 by snesly sub. MaBata znám ze Slovnaftů. V tom případě to asi není cesta, to už se pak dá rovnou nechat si něco navrhnout na míru, plus ty suby budou obrovský a bude jich hodně, aby měly citlivost. Realisticky jsme zase zpátky u klasickýho hifi s jeho výhodama a omezeníma.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TEDDYBEDDY: pokud wufr nemusi hrat vyssi frekvence, tak u nej neco jako pomaly neexistuje a ze je vetsi a objemnejsi nevadi...
    pokud ses ciste na dvoupasma, tam to muze bejt problem, kdyz vetsi menic musi zahrat i vyssi frekvence, kde je potreba uz lehkost a rychlost... u nizkejch basu je z fyzikalniho principu vetsi velikost basu celkem u zadku.. protoze nemusi delat naky razatne rychly pohyby, aby ti zahral to nejnizsi pasmo... ale to ty nemuzes znat, kdyz mas predstavu, ze 6ti palec, kterej zaroven tahne i stredni pasmo ti zahraje dobre basy
    btw. proc ty nejlepsi bedny i za nekolik micu maj basaky vetsi nez 6"? ze by tam ta rychlost az tak nesrala?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Tohle je uvazovany na provoz s dalsima subama, Geddes doporucuje aspon dva, idealne tri.

    Ke slyseni nevim, jestli tu nekdo ma. Nejakej Marcel Batík, na netech jako mabat, se trochu realizuje v klonech, jedna polská firma (autotech) pak dělá i ty zvukovody. Geddesův originál je nicméně odlejvanej monoblok z polyuretanu, kdyby se kámoš dostal do států, tak si to lze i u autora a asi nejen u něj poslechnout.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Neříkám, že to nemůže hrát, nemám s tímto zkušenost. Citlivý bedny s velkýma basákama a hornama většinou nechodí dolů, subjektivně končí někde okolo 40 Hz a to je vysoko. Na druhou stranu ta citlivost a nesměrovost poskytuje něco, co zas jiný bedny neumí, takže si umím představit, že by to pro spoustu lidí mohlo perfektně fungovat. Kamarád pořád hledá, za co vyměnit svoje Matrix 800, tak mu tohle doporučím. Mohlo by ho to zajímat, ačkoli se spíš kouká po Usher D2. Jsou někde ke slyšení? Škoda, že jsou tak strašně maličký.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: tohle jsou pa grade bedny, akorat doladeny, repraky jsou top (silny magnety, demodulacni krouzky, precizne ladenej phade plug driveru), bedny maj konstantni smerovost (ta je od cca 700 Hz nahoru 90°), pur pena ve zvukovodu redukuje nezadouci odrazy uvnitr horny. pri beznym provozu ses diky robustnsti na minimu zkresleni, ktery ti nabizi hifi. diky smerovosti umoznujou takovy umisteni, ktery eliminuje brzky odrazy, takze se -krom basu- nemusis az tak zasadne zabejvat akustkou mistnosti. proste fungujici koncept
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Questy se dají sehnat za půlku:
    Martin Logan QUEST High End Hybrid Lautsprecher NUR an Abholer in in Aichach | eBay
    http://www.ebay.de/...her-NUR-an-Abholer-/121407991629?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1c447aef4d

    MartinLogan Quest Z High End Hybrid-Elektrostaten in in Achern | eBay
    http://www.ebay.de/...brid-Elektrostaten-/291167752097?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item43caf34fa1

    Já mám Monolith III, což je předchozí model, a byť to není nejlepší bedna na světě, tak to s dobrým zesem umí věci, který jiný neumí (elektrostat). S basama je jedinej problém, a to že jsem z dřív zvyklej na Quadral Titan Mk V, čímž pádem už mě nikdy nic na basech neuspokojí. Jednou si je koupím znova a budu je mít vedle Loganů.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Kéž by ta matika takto fungovala. Opak je pravdou: PAčko doma nefunguje, nedá se to poslouchat, bohužel cesta vede přes hifi. Sám bych byl rád, kdyby to bylo jinak, ale libovolný PA-grade bedny jsou doma průser nad průser a hraje to příšerně. Vyzkoušeno mnohokrát, fakt jsme se snažili se na to hifi vysrat, ale nejde to. Jde se dostat kamsi na pomezí, ale umí to jen minimum firem a stojí to šílený peníze, viz třeba JBL Everest nebo Usher D2.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Gramofon pro mladé z produkce VPI Industries Inc. plug&play se sluchátkovým výstupem a zaváděcí cenou 29 990,-.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Supr cena, když ti nebude vadit ten zatlumenej loudavej 12" wůfr :)

    " Vážnější je nedostatek objemu v horním basu, v oktávě z asi 80-160Hz. Což bylo nejvíce patrné v reprodukci kontrabasu. Obsah harmonických v dolních registrech je poměrně vysoký, ale Quest se nepodařilo plně zhmotnit tělo a hmotnost kontrabasu. Než plně znějící a dominantní, spíše tenký mikrofonní kontrabas. Znělo to, jako kdyby byl na dietě."

    www.stereophile.com/floorloudspeakers/1093ml/index.html
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, dobra cena?

    Martin Logan Martin Logan Quest - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/martin-logan/26151-martin-logan-quest/
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    podotykam, ze v bednach jsou normalne PA repraky, bedny snesou 1 kW příkonu, což znaená 127 dB v metru (pokud je nekdo na koncertní hlasitosti), nicméně s 10 watty to znamená 95 dB ve 4 metry vzdálenym křesle, běžný hifíčko na totéž potřebuje 100W, s čimž jde ruku v ruce řádově vyšší zkreslení
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ja bych si chtel poslechnout original Geddesovy bedny - http://www.gedlee.com/summa_.htm, stoji za tim solidni matematika, 40 let výzkumu, patenty (který si mimojiný nakoupil i harman), psychoakustický studie, který dělá jeho žena
    Na můj vkus to stojí zbytečně moc (6000 USD/kus), ale na americkym trhu to asi tak přehnaný nejni
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ta smerovka je v pohode, hreben se subjektivne nekona, nejaky laloky tam budou, ale zprumeruje se to a vyhladi a nebude to dulezity. Hraje to bezvadne, klady prevazi zapory. True liniovej zdroj by byl lepsi, ale dneska to nikdo moc nedela. Driv to melo Wisdom.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MATT: že používají takovýhle střeďáky a výškáče ještě neznamená, že je kuchají z nějakých pc šumítek - třeba elac používá stejně vypadající repro, a to už se snad dá považovat za jakýs takýs hifi (i když v intencích tohoto klubu to jsou šumítka nejspíš taky :))
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: ne nutne, urcite to bude hrat fajn, ten balik repraku hraje s mensim vybuzenim a tudiz i mensim zkreslenim. Ja bych se desil hrebenovjech efektu, ale jak se zda, v tom mnozstvi se to prostorove zprumeruje. Nekteri lide pisou v souvislosti s temhale arrays o "weird soundstage", Don Keele zas aplikuje zakrivenou ozvucnici s tim, ze to ty hrebenovy efekty eliminuje http://www.xlrtechs.com/dbkeele.com/CBT.php
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK, DEIKSAC:
    McIntosh’s latest flagship speaker, the $80,000 XRT2K.

    At 452lb each and at 84 inches tall, 19 inches wide and 18 inches deep, the acoustic-suspension column of six 12-inch aluminum long-throw woofers actually didn’t look as intimidating as several other companies’ similar efforts, not only due largely to the overlapping front column of sixty-four 2-inch inverted titanium dome and forty ¾ -inch titanium dome tweeters, but also because of its earthly, McIntosh-style straight lines that are devoid of Martian-derived strangeness.

    Now, the company states that the 89dB/8Ω XRT2K can be driven with as little as 75 watts. No doubt it is referring to the only 75-watt amplifier in its current lineup: the MC275.
    MATT
    MATT --- ---
    DEIKSAC: jeste chapu, ze pod tim maj i ty basaky, ale nasledujici model vypada jeste nesmyslnejs



    navic vypada, jak kdyby to kuchali z neceho takovydleho :D

    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    AKA_THE_A: říká kdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam