• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SVANC
    SVANC --- ---
    F0B1C: DEIKSAC: U stropu se ale snadněji dosahuje větších tlouštěk izolace, což je podstatné na nižších kmitočtech. A asi málokdo by chtěl obětovat ztrátu 20 - 30 cm na stěnách. Každopádně pro pronájem o tom stejně nemá smysl uvažovat...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    F0B1C: stejny jako steny, faktor pomeru vzdalenosti primyho/odrazenyho signalu a smerovy charakteristiky tvejch beden
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    SVANC: to vypada super, bohuzel tohle je jen pronajem tak moc investovat nechci... umistil jsem nejakej nabytek a kvantum kytek, je to lepsi, zkusim jeste nejaky zavesy, pripadne molitany nebo rockwoll... chci dat neco kvalitnejsiho do prostoru pred/za repraky, nevim jaky vliv ma strop, to by se resilo obtizneji
    SVANC
    SVANC --- ---
    F0B1C: Když jsem řešil akustiku poslechovky, tak mi profík, který projektoval úpravy, tvrdil, že přínos těch jehlanů oproti rovné molitanové desce je minimální, na rozdíl od cenového rozdílu, který je značný. Tady je pár fotek pro inspiraci, materiál na místnost 6 x 4 m vyšel na cca 18 k. Na konci je i projektovaná versus změřená křivka dosaženého dozvuku. Jakou částku si představuješ pod tím low/mid cost?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    F0B1C: Koberec/závěs/molitan/nějakej levnej akustickej panel.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    pls mam ted po stehovani problem s odrazy o stenu... jake je low/mid cost reseni pro plochu cca 3x4m?
    POLMO
    POLMO --- ---
    kriste, co je to za cenu? niekto tu je viac padnuty na hlavu ako u Xavian.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Koukám, že u reprobeden, kde jsou rozdíly ve zvuku evidentní, se příliš neshodnou (velmi eufemisticky řečeno) ani lidi, kteří sami sebe pokládají za znalce. Zato tam, kde objektivní důkaz slyšitelnosti rozdílů neexistuje, panuje shoda, že dražší je lepší :).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Máte už v Brně ORL žejo :)

    Dynaudio confidence c1: úbytek na basech -3dB na 32,5Hz
    Stereophile : nejvyšší kategorie A
    Audio de: mezi třemi nejlepšími stojanovými reproduktory

    Když dojdete stejně jako já ke zjištění, že s C1 prakticky nemá smysl v současné době žádnou jinou stojanovou reprosoustavu porovnávat, nabízí se otázka, zda-li je má smysl porovnávat s klasickými podlahovými konstrukcemi. Nechci brát nikomu iluze, ale i v tomto případě tahle Dynaudia hbitě odstřelují jednoho konkurenta za druhým. Z výhod, které poskytuje malý kabinet a s tím související kontrola rezonancí, odrazů a interakcí měničů, vytěžili konstruktéři Dynaudio maximum. Musíte jít hodně vysoko, abyste našli C1 vážného konkurenta a ve finále skončíte u prostého faktu, že velkoobjemová soustava dokáže lépe zprostředkovat concerto grande, ani ne tak tím, že by šla hlouběji (ve své poslechové místnosti jsem u C1 naměřil úbytek -3dB na 34Hz!), ale tím, že dokáže vytvořit dostatečný akustický tlak i ve větších prostorách. Porazit Confidence C1 ovšem vyžaduje značně dobře zvládnutou kontrolu basů až do nejnižších registrů, s čímž má 80% reproduktorů, které jsou na trhu, menší či větší problémy a jsou značky, které navzdory proslulým jmenovkám a cenovkám s mnoha nulami na konci tento problém nemají zvládnutý vůbec, proto je raději netestujeme. V běžných poslechových prostorách našich typizovaných obýváků do 30m2 prostě Confidence C1 nemají vážné soupeře. Audiodrom
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Neschopnost přenést hluboké frekvence v akceptovatelné kvalitě má vždy detrimentální efekt na veškerý zbytek pásma, všechno se to zkurví. Jedině plnorozsahové bedny dokážou zahrát slušně i středy a vejšky, jinými slovy zprostředkovat realistický zážitek. Jak tohle není splněno, tak to pak různě křičí, huhlá, tlačí a jiné běžné vady malých aparátů. Jsou to spojené nádoby :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Téměř pro všechny doslýchavé, vyjma basových plnopásmových uctívačů varhaního pedálu 22 Hz v plné síle :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vlastně celá značka Dynaudio je jedna z největších ostud hifi, a i většina jejich majitelů je nějaká divná. Jak kdyby cílili na velmi specifickou skupinu obyvatelstva :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Měl sis přeci jen dát vyšetřit sluch. Mám kamaráda, co lítal na migu. Před lety chtěl koupit nějaký bedny a cca po 2 měsících, co si nemohl vybrat se mi svěřil, že na jedno ucho neslyší vejšky a v druhým že mu občas píská. Čili cokoli kromě pneumatickýho kladiva a boeingu 747 mu pipadá dost nudný :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    C1 je jedna z největších ostud hifi.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    A co prosím, si myslíte o Dynaudiích Confidence C1, to byl podle mého názoru jeden z nej zvuků výstavy.
    Také se mi moc líbila YBA, Canor a v sobotu jsem nevěřil vlastním uším, jak hrají maličké Xav Bonbonusy.
    Co Vy na to?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MACHALIK: Hele a ty vivid audio giya se ti třeba líbí? Mně to přišlo fakt hrozný. U Šrolla lepší, ale furt hrozný.
    Riha mi přišel jako vtipnej televizní zvuk bez středů, ale nejvtipnější byl týpek s tímhle: http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/audio_show_2015/DSC00263.JPG
    Já jsem tam snad pět minut seděl, četl papír co mi dal a snažil jsem se přijít na to co tam proboha dělá, ale nevydalo.
    PELDA
    PELDA --- ---
    MACHALIK: "kluci z Rihy", to bylo to ve třetím patře hned na kraji?

    Tam týpek pobavil hláškou "tady pořád všichni tvrdí, jak poslouchaj jazz, ale nejvíc narváno tu mám, když hraju Queen nebo depešáky" :)

    To je česká značka? Teď to guglim. Neznal jsem a líbilo.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Sonusy mno- myslím si svý. Ale už vím jak to chodí, takže si dovedu odfiltrovat SF sound a dokomponovat si virtuálně třeba přítomné scaly utopie...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Mi to tam přišlo jak z počátků minulýho století, tak vykradenej zvuk jsem dlouho neslyšel. Snad to bylo nahrávkama.

    Byl jsem zděšenej zkreslením šnekové sestavy, celkem mě nesraly Sonusy velký na ARku (byť ten novej design je dost špatnej) a pak se mi líbilo Soulution a samo Šroll, ač jsem zvyklej ho slýchat na velkejch bednách. Pořešili mě kluci s Rihy, že mají odvahu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam