• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    nevíte někdo, kde koupit středovou redukci na singly pro gramo?
    dík.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Lidi, vždyť neustále je to o tom samym. Kombinace bedny a zesilovač. K něčemu seděj líp Xaviany, k jinýmu Wharfedaly, a td. Navíc je tu rozhodně neopomenutelnej a nezanedbatelnej faktor a to je lidskej faktor. každej z nás má trochu jiný preference co se zvuku týče a proto existují poslechový studia, abyste si to kdyžtak (relativně nezávazně) mohli poslechnout a ten či onen názor si vytvořit snadno sami.

Nebudu sem psát, jaký který a čí, aby to nebylo označeno za reklamu, ale také jedno studio mám a prodávám v něm obě značky (a další).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Revoxy tu někdy někdo doporučoval, možná Machalik, nevím... na jedny jsem náhodou narazil - dobrá koupě? A jsou to ony ty doporučovaný?

REVOX Symbol B MkI (5597571676) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/revox-symbol-b-mki-i5597571676.html
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    KOUMAK: nevim jakej druh cestin ty pouzivat, me pride, ze tady zminuje, ze je prave slysel...VOZKA: VOZKA:
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Náhodou jste mě potěšili. K tématu nemám nic, Perly jsem neslyšel, ale slyšel jsem Bonbonusy a nakonec jsem koupil Wharfedale 220. Ale fascinujou mě komentáře od "zasvěcených" lidí, kteří hodnotěj bedny bez poslechu a maj zcela jasný názor. Většinou je to věta typu "ještě jsem je neslyšel/a, ale"....:-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DELLAMORTE: Jasně, já když jsem si to přečetl, tak jsem nevydržel, sorry za zasírání vlákna :)
    MATT
    MATT --- ---
    DELLAMORTE: mě pobavil i ten článek. hláška, že bedny řadí tóny za za sebe mi uvázla až do dneška ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VOZKA: Já to linkoval kvůli vtipné debatě v komentářích, ale ptal jsem se na úplné jiné :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SHADOW__: Tohle jsou regálovky za 25k který jsem slyšel, takže ten rozpor vidím dost jasně. I kdyby v té cenové kategorii patřily k tomu nejlepšímu, tak takový bedny musej mít zákonitě spoustu kompromisů, o kterejch ten člověk skoro nepíše. Co někdo píše o Sonusech je mi jedno, nečtu to, ale tady když už to někdo linkoval...
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    VOZKA: Když je něco prostě dobrý a někdo to pochválí, tak je to všechno hned zaplacenej článek a podobně? Podobný články vycházejí i o Sonusu a nikdo nic nenamítá...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    To neni recenze ale PR článek, ne? Ty Xaviany jsem slyšel na výstavě a nevěřim tomu že by se za tu cenu + cenu levnějšího zesilovače nedaly koupit studiový monitory se znatelně lepším zvukem.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Nevím jestli je to dost hifi, ale jaké máte názory na repro od Xavian, konkrétně Orfeo?
    A nemůžu si odpustit toto, hlavně ty názory dole:
    Diskuze: Xavian Perla: skvost s excelentním zvukem [test repro] – AVmania.cz
    http://avmania.e15.cz/xavian-perla-skvost-s-excelentnim-zvukem-test-repro/?showforum=1&
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo... dyť je to totálně názorný... slepý test.. to je jako by tam ten kabel ani nebyl. a to si vážně někdo myslí, že by to bez kabelu hrálo?!??
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Btw možná bych tě měl začít oslovovat např. Mrdalíku, ale přišlo by mi to podobně hloupé a nevtipné, jako když komolíš můj nick ty. Navíc soudě podle tvé obsese mrdačkama a kundama, a to i v auditku o hifi, možná nebudeš o nic větší mrdalík, než já jsem švorc... :D

Jsem rád že nejsem sám koho ta obsese už zaráží.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Tenhle stále opakovaný blud o "testování posluchače" by jistě nemálo pobavil vývojáře kodeků, kteří (s opakovatelnými výsledky!) testují jemné nuance jejich zvuku slepými testy.
    S tímhle bludem by tě nejspíš měli za hlupáka i lidé z Harman Kardon, kteří jednoznačně dokázali, že při slepém testu lidé správně rozpoznají i malé rozdíly zvuku, dané změnou polohy reprobeden, zatímco při neslepém testu tyto rozdíly zaniknou a jsou zcela přebity vizuálním dojmem z poslouchaných soustav (= bias, aneb důvod, proč jsou neslepé testy k ničemu).
    Nebo zkus přijít na soutěž vín a začni jim tam vysvětlovat, že když nevidí na lahve, tak vlastně nejde o testování vín, ale lidí, co je ochutnávají :).

Btw možná bych tě měl začít oslovovat např. Mrdalíku, ale přišlo by mi to podobně hloupé a nevtipné, jako když komolíš můj nick ty. Navíc soudě podle tvé obsese mrdačkama a kundama, a to i v auditku o hifi, možná nebudeš o nic větší mrdalík, než já jsem švorc... :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dva tejdny řeším vhodnej ekonomickej xlr mezi předek a konec, než kápnu na najakou referenci ve výprodeji. Proběhly nějaký monstery, vdhuly, krautwire, vincenty, oehlbachy, etc. Nakonec jsem imo dvě nejlepší kombinace dal poslechnout ženě, ať si vybere, páč cd drtí stejnak nejvíc ona a já gramec ženu přes reg. phono rovnou do konce.
    Žena má celkem v piči nějaký značky, dizajny, ceny, etc. čili v tomto ohledu je úplně slepá. Přesto během 5min. dokázala popsat rozdíly v charakteru zvuku obou kombinací s tím, že jedna je podstatně prezentnější na středech, tzn. hlavně lidský hlasy/ akust. nástroje kerý tlačí blíž k posluchači ( Oehlbach XXL) a druhá je naopak zas upozadí, ale zas lépe vytáhne tranzienty, tzn. perkuse se rozlítnou po celý místnosti v obrovským stereobrazu ( Vincent premium).
    Podtrhuju, že mluvím o velmi kvalitně zpracovaných symetrických portech u špičkových komponentů . Čili předpokládaný rozdíl by měl být na 1,5m drátu parametricky teoreticky zanedbatelný, resp. neslyšitelný.
    Není tomu tak - a modří už vědí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ve slepém testu je subjektem testu vždy posluchač, nikdy ne komponent. Švorc to dodnes nepochopil.
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: ono to je spis dano tim stresem testovani. vlastne tak netestujes kabely, ale ty lidi..

Expert electrical analysis: $340 audiophile cables test “marginal” | Ars Technica
    http://arstechnica.com/...5/07/340-audiophile-ethernet-cable-gets-a-marginal-pass-on-the-test-bench/
    SVANC
    SVANC --- ---
    Freude, Freude... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Impotenti a paraplegici se bavi o mrdacce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam