• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DELLAMORTE: Sluchátka? Na HD700 jsem slyšel jen nadávky, popravdě.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      MACHALIK: HD700
      RUMEK
      RUMEK --- ---
      MACHALIK: Ti3000, ale nerad bych, aby to vyznelo, ze jsem nespokojen, je to velmi poctivy sifoner :)

      Zaroven se rozkoukavam po upgradu gramofonu + phono predzesilovace. Snazim se zamerovat na roky 80/90 (doufam v dobry pomer cena/vykon/build). Muj prozatimni plan je Sansui FR-5080 + Actidamp MK IV. Zkusenosti s obojim ci jina doporuceni vitam :)
      INSOMNIA
      INSOMNIA --- ---
      TEDDYBEDDY: diky za super tipy.

      Co se zesu tyka, tak potrebuju aspon jeden (idealne dva) optickej vstup pro Apple TV, takze Musical Fidelity M3i a zakladni typy NAD vzit nemuzu :(

      Hledam i neco, co bude v obyvaku trosku vypadat, aby me s tim manzelka nevyhodila :), takze jsem bohuzel musel vyradit Concertino a SMC 12.

      Kazdopadne super tip Q Acoustics 2050i, hodne se mi libi i Q Acoustics 3050i, ale to uz bude ke me do bytu asi moc, ne? :) Zaroven nevim jak moc se muzu priblizit ke zdi s tim zadnim bassreflexem? Nekdo radi ucpat, ale to mi prijde nesmyslne, kdyz uz tam ta dira je, tak to ma nejakej smysl, ne? :)

      Regalovky Wharfedale Diamond 220, taky super tip stejne jako Q Acoustics 2020i, ikdyz se mi uplne nelibi predstava regalu na podstavcich a primarne koukam po sloupech.

      HECO teda mam rovnou vyradit? Je to komercni nesmysl, jak nekteri rikaji?

      Muzes mi i doporucit konkretni kabel? Jsem v tomhle uplny laik :(
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      RUMEK: Cos koupil?
      DELLAMORTE: Cos koupil?
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      MACHALIK: :o( 14 dní zpět bych je bral
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Tak znova: jakej kevlar, jaky nanovlakna? O cem to mluvis? :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      RUMEK: Ty tvý JBL sou daleko lepší. Dalí sou unavená hladová lína lemra. Ale vypadaj hezky :)
      RUMEK
      RUMEK --- ---
      TEDDYBEDDY: Skoda, kdyby to inzeroval pred dvema tydny, tak si priplatim trojku a misto JBL beru tyhle.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Šedesátky jsou půlstoletí fuč. V tom tzv. papíru je stejnej technologickej progres jako v magnetech např. samarium kobalt / neodym. Ale klidně tomu můžeme taky říkat furt železo. Čili repráky ze železa & papíru :o)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: O cem to furt mluvis :) Jakej kevlar, jaky nanovlakno :) Papir se lakoval/mazal uz v sedesatejch letech, akorat se tomu nerikalo Aquaplas-pulp cone, ale lakovana papirova membrana.
      Jestli tobe nedela dobre byt klaman, hele.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Aquaplas is made essentially with silica and clay; more than likely with some type of bulking agent. It may also contain a set of secondary pigments to aid in the bulking structure. No doubt the clay(s) used might be to give both structure and rheological characteristics, allowing the proper viscosity for the fluid to allow spray application.

      It would also have a binder (of which I never tried to analyze), some surfactants in it for wetting; and to maintain suspension of the clays/minerals; as well as an anti-settling agent.

      It is available as a thickened paste. (What I always referred to as "bag bottom paste viscosity" > since it is trowel-able. I got the sample from Blanchford Chemical (sp?). However, the materials available to the user are very thick. I'm sure JBL's version is covered under an NDA, and hence is not available; unless you took the thickened suspension and cut it to get the correct rheological characteristics to spray.


      Cili nejen papir, ale papir s blatem :(
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Ajéje. Tak jo, budeme tý pletenině a sendviči kevlaru, kompozitů a celulézovejch nanovláknen říkat " speciální papír" v hanteku- jen papír, chcešli :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Bomba cena! To nekdo kupte, Skyline by mely zustat v rodine.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Tak jestli narazis na ty ruzny vrstvy papiru a mezi ne strikanej aerogel atd., tak neco podobnyho by se dalo rict i o vsech starsich basacich. On "papir" v hifi reproduktorove technice skutecne neznamena a nikdy neznamenal papir, jak ho znas z kancelare nebo ze zachodu :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: A četl jsi to dobře, ty jeden " papíre"? :)

      Vzbuďte někdo Dockineze http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reproduktory/dali/skyline-1000/
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: http://www.jblsynthesis.com/...D67000/JBL%20Everest%20DD67000%20and%20DD65000%20Owner's%20Manual.pdf

      The 1501AL-1 employs a pure pulp straight sided cone body attached to an outer suspension made of special foamed rubber. This suspension material has the longevity and frequency-response characteristics of traditional rubber surrounds, but with a low density very close to that of foam surrounds. This material was chosen to preserve the transient detail of musical signals while still providing the movement required for high output at low frequencies. Unlike traditional foam surrounds, the foamed rubber has a very long service life and will not deteriorate. The cone consists of a special layered paper-pulp matrix with proprietary Aquaplas damping, which offers more pistonic behavior throughout the woofer’s operating bandwidth, and controlled cone breakup beyond it.
      The 1501AL-2 uses an “accordion pleated” high strength Poly- Cotton cloth outer suspension. This material is then coated with a sealing/damping compound to render it air-tight and provide the appropriate amount of damping control. This surround is attached
      to a composite cone body consisting of an inner and outer layer of pure pulp stock with an inner foam injection core. This sandwich construction creates an incredibly stiff, but still relatively light cone body with extremely good distortion characteristics.


      Driv se tomu rikalo papirova membrana :)
      Hele, to neni zadna ostuda, ze se ti libi tripasmo s velkyma papirovyma basakama :) Mne se taky libi.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Papír, dřevotřísku, molitany, dvoulinku a kondiky tesla :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: No ale ty JBL maji papir...

      RUMEK: Nene. Kamos, co je ode me pred mnoha lety koupil, je bude prodavat, spolu se zbytkem sestavy. Prezbrojil.
      RUMEK
      RUMEK --- ---
      MACHALIK: Ty ty Agory porad jeste prodavas? :D
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Od polypropylénu, spec. laminátů, kaptonu, kevlarau, titanu, berylia, keramiky po nanovlákna. To vše odladěný & optimalizovaný dle velikosti a typu repro s variabilní tloušťkou, tuhostí, porézností na molekulární bázi, etc. Absolute hi-tech materiály amigo, ne nutně všude ale určitě ve vyšších řadách. A ano, z venku to furt vypadá jako papír :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam