• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, pro hifi nadšence, koukněte, jak kamošovi za Titanama vyčuhují další legendy:



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Těžko :) Ale líp než toto, to mělo o 25 kg víc:



    Už na to s kámošem máme vychytanej systém, léta praxe. Vezme se rudl, oblepí se mu nohy pěnovou izolací na topenářský trubky, aby se nic neodřelo, vyloží se ještě kartonem a na něj se umístí bedna omotaná strečkou. Přes další karton, aby se nedodřela na hranách, se přiváže jedním až dvěma kurtama k rudlu a pak se pod to celý podvleče stěhováckej pant, kterej si dva oblíknou, a pomalu se s tím kráčí po schodech nahoru i dolu, na každým schodu si odpočineš. Byly doby, kdy jsme to nosili jen na pantu a tím pádem naráz, ale toto je bezpečnější a nenáročnější. Po všech těch odnošených bednách bych si dnes už troufnul na piáno :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MACHALIK: Moc pěkný. Jak se taková věc stěhuje z/do bytu? To už není prdel, ne?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Popravdě jsem je neslyšel. Znám z krátkýho poslechu akorát předchůdce JBL S4700 a jako na to, že to má hornu, tak ok. Mě ten zvuk jbl docela vyhovuje. Asi jediná firma kerý toleruju ty plácačky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A kdyby někdo měl zájem o elektroniku, tak prodávám i kompletní sestavu SP Audio (DAC 1 USB + P1 + A200).

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak jsem včera při hrabání se na TheVintageKnobu narazil na nádherný malý boudy od Primare:



    Primare Big 49 on thevintageknob.org
    http://www.thevintageknob.org/primare-Big_49.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK: Mimochodem, nepřesný čtení mě přimělo si myslet, že ta bedna má každej basák nepatrně jinej, ale je to jinak: v současné době jsou dva Everesty, DD65000 a DD67000, a každej z nich má trochu jiný basáky (1501aL-1 a 1501aL-2). Ne že by byly dva různý měniče v jedné.

    TEDDYBEDDY: Jak se ti mimochodem líbily? Já slyšel ty původnější, DD66000, v Mnichově a dobrý, ale úplně jsem se nerozpad. Já nemám rád výškově nízký konstrukce. Potřebuju to vysoký, aspoň metr pade, aby to hrálo "shora". Jak to má metr na vejšku a hraje to "zespoda", tak mě to sere bez ohledu na cenovku.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ujednáno, je to papír & kdo nejni hs, tak lže! :o)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Přesně ten to je :) Zpevněnej papír - jako se dělá už desítky let. Předchozí JBL Everest měly papír, 250 Ti měly papír, K2 měly papír, Quadraly měly papír, Revoxy měly papír, opravdu kde co mělo a má papír. Zpevněnej papír. Tak to je a bude :) Nemusíš kolem toho dělat kovbojku. A je ok, že se ti to líbí, není to stejný, jak kdybys na starý kolena zjistil, že máš rád borce :) Papír je úplně legit matroš na výrobu repráků, používá ho i v roce 2016 taková killer firma jako JBL. Není to ostuda :) Klid, chlape.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: No ne, rozumíš, to by prostě nemělo zaznívat, že někde je kevlar a kdeco, když to tam neni, i když by sis strašně přál, aby se ti líbily jen věci, který kevlar mají.

    Hele: http://www.jblsynthesis.com/...D67000/JBL%20Everest%20DD67000%20and%20DD65000%20Owner's%20Manual.pdf, rozborka basáků, strany 17 a 18:

    Jeden basák:
    Layered Paper-Pulp matrix cone (1501aL-1)
    aquaplas Damping material (1501aL-1)
    Layered Paper-Pulp matrix cone with aquaplas Damping


    Druhej basák:
    Pure Pulp sandwich cone with foam injection core (1501aL-2)
    3-Layer Pure Pulp sandwich cone with foam injection core


    Není tam kevlar. Žádnej kevlar tam neni :) V JBL Everestu není kevlar. Líbí se ti zvuk papírovejch membrán. Není tam nanovlákno, kevlar, kapton, karbon, beryl, keramika, diamant, nic. Je tam papír (celulóza :)), lak/potah a pěna (něco jako aerogel, tj. něco jako polystyren). Seš s tím v okeju? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Je to pevnej, rychlej papír- kua pevnej & rychlej ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Počkej, bez prdele. Takže i když JBL nic nikde o žádným kevlaru nepíše, tak ty si trváš na tom, že v tom kevlar je, jo? Jako vážně?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Tohle kdybych postavil do bytu, tak si to chodím poslouchat na ulici, protože bych se tam neotočil :) Třeba to dobře vyjde a budem se stěhovat do většího, pak třeba v rámci rekonstrukce...kdo ví? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Rozřízní příležitostně v nějakým studiu reprák u everestů. Esi nebude na řezu mebrány viditelná černá matrice uznám, žes měl pravdu. Gudluk :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DELLAMORTE: Mam jeste Mk IV v dubu (drazsi), ale zatim jsem je nevyfotil. A v neposledni rade cerny (klavir), na jedne zadni hrane bohuzel poraneny JBL 250 Ti Classic Edition, ktery by kvuli tomu mohly bejt i levny, kdyby mel nekdo zajem. Menice a zbytek ozvucnic jsou v perfektnim stavu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ajajaj, co vyhodili Timbersa, tak to s nema jde z kopce, ted uz potahujou jen nakym AquaPlasem... mozna proto tam je ten tajnej kevlar, o kterym nikdo nevi :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Nádhera!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Buď úplně v klidu. Tady někerý kucí z nyxu už si tisknou nautily na 3d tiskárnách a prej jim to šlape dobře. Next step by mohly bej papírový logany s igelitovou membránou jako vystřihovací příloha do abc. cajk imo :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mmch. Konkrétně JBL má/ mělo patentovanej povlak wůfrů tzv. Lansaplas, což dle některejch zdrojů byla vyvinutá technologie pro zátěry bojovejch ponorek. Proto jim ty papírový plácačky asitak dupou :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tyhle je maj specialne pro tebe z 3D matrixu true-celulozovych nanovlaken skladanych v unikatnim randomizovanym patternu, ne nepodobnym mikrostrukture tramciny ptacich kosti, kterej, spolu se vzduchovyma nanokapsulema uveznenyma mezi vlakny, zajistuje spickovou pevnost a tuhost pri minimalni hmotnosti a tim dokonalou pulsni odezvu a snadnou zatez pro zesilovac. Nad to je jeste multinasobne nanesen nanopotah specialne pro audioaplikace vyvinutou latkou LiquiStop - neni divu, ze maji tak vzletne basy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam