• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Horsi DIFUZITA velkych beden, dopici! :) Hej chlape, tohle neni snadny pro me, uvedomujes si to? :))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Páč difuzita akustického pole. S rostoucím objemem místnosti vzrůstá difuzita akustického pole. Ideální jsou objemy místností 100m2 a vyšší, zatímco menší místnosti mají akustiku vždy horší. V důsledku odrazu zvuku od dvou vzájemně rovnoběžných stěn vzniká stojaté vlnění při frekvencích, pro něž je vzájemná vzdálenost stěn rovná celočíselnému násobku půlvln. Navíc stojaté vlněné vzniká i vícenásobným odrazem od všech stěn místnosti. Z dalších rozměrů místnosti a jejich kombinací se odvozují další takové frekvence, kterých je nekonečně mnoho a mají tu vlastnost, že směrem k vyšším frekvencím se ve frekvenčním spektru vyskytují stále hustěji. To vše narušuje difuzitu zvukového pole, což je příčinou poruch kvality zvuku a srozumitelnosti zvuku.
    Aby se výše zmíněné degradace umenšily, je krom akustických úprav prostoru nutno zvolit reprosoustavy s přiměřenou vlastní difuzní charakteristikou. Velké vícepásmové reprosoustavy mají tuto charakteristiku vždy horší než malé.
    Sečteno podtrženo: horší difuzita malého prostoru + horší difuzita velkých reprobeden= průser

    Pro ilustraci. Takhle nějak vypadá akustický pole větši vícepásmový bedny vs monitoru. Jebe se to sem a tam v hrizontální i vertikální rovině, dokonce jednotlivý repra mezi sebou. čím větší akustickej tlak, tím víc se to všechno odráží od stěn, stropu v nevypočitatelný směsici.


    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A PROC NE do normalniho obyvaku? Mi pripominas ty debily, co videj velky bedny a hned produkujou ty jejich vety: "co rikaj sousedi? Ty ozvucujes stadiony?"

    Muzes se pokusit jakymkoli zpusobem, kterej v sobe mit spetku techniky, proc nemuzou velky bedny do obyvaku?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Do NORMÁLNÍHO obejváku vůbec nic z toho, to je všechno průser jaxviň.

    MACHALIK: Mám pro tebe i lepší firmy " s aspiracema", kerý dosahujou eště výraznejší akustický tlaky v subbasech. Teda zas nemaj ten tvůj velkej basák, ale uvaž- namátkou: john deere, caterpillar, hilti, bosch... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Canton, Xavian, Harbeth, Totem... tyvole my fakt nehulime to stejny :) Ja se ptal na svetovy znacky s aspiracema na top tridu, ne na provincni vyrobce malejch budek pro holy prdele. Proste mas pravdu: slaby motory jsou lepsi, protoze je do svejch Fabii davaj firmy jako Skodovka. Uz toho nechme. Mysli na to, jak se... treba Avalon Sentinelem ozvucujou kina :)

    PS: Co ze se ti Neolith tak libil? Basy 30 a 38 cm placacky. Nebyly pomaly? Co kvalita zdvihu? Kevlar v nich nebyl, to ti muzu rict uz ted :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Jo cili ty si myslis, ze Grande Utopia je horsi nez Diva Utopia! Ze Wilson Grand Slamm je horsi nez Watt Puppy! Ze Logan Neolith je horsi nez Summit! Ze tyhle veci jsou na ozvucovani kina! Ze jsou drazsi a hrajou hur. Tak to jo :) Tos mel rict hned :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Páč by mě nikdy nenapadlo nazývat top- modelem něco z posledního místa katalogu ve smyslu " jo a máme eště taky tudle velkou krávu, kdyby někdo potřeboval ozvučit kino, nehraje to nejlíp ale hodně nahlas a je to nejdražší skladem".

    To prostě nejsou žádný modely s top zvukem. Naprosto minoritní záležitost, v segmentu do 100k z toho nic v podstatě nic nehraje, jen duní. A ano, pak je tam pár povedenjch kousků za xx k Eur. Esi sis tohle spojil s " TOP", pak ses unáhlil, srry ;)

    Namátkou Sonus faber, Fischer & Fischer, Dynaudio, Revel, Harbeth, Spendor, Monitor audio, Thiel, Elac, Canton, Xavian, Totem, atd.atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: V tom pripade nechapu, proc se nebavime o top modelech, ale o malejch mrdkach uprostred vyrobnich rad. Nebo snad uvedes nejaky znacky, ktery maj navrchu maly veci? Krome tech ctyr, co jsem horko tazko vysparal z pameti?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Zajímá mě nejlepší z nejlepších, z toho co opravdu jede. Jako M3, 911, Lotus, Lambo...
    nikoli to nejdražší & nejhlasitější s největšími koly jako 750, T34. trkator, kombajn,

    já myslím, že si rozumíme dokonale :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Aha. No tak to rekni, ze te zajima stredni trida. Auto roku taky vyhrava Mondeo atd. Abychom si pak rozumeli!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Rozumíme si už Jirko viď. Vrcholem řady viz. modely které se umístily v top žebříčcích nebo jsou obecně respektovány jako etalon ve svý kategorii. Těch je 90% s menšími/ středními basáky. Musím ti sem nutně překopírovat všehny best buy & awards.

    Nj.zkouším to na tebe jako na babu neb imo trpíš stejnou selektivní slepotou :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: V klidu, ja cekam uz nekolik let az se postavi ke svemu slibu celem (:
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Furt cekam na tech 90 % svetovych vyrobcu, kteri na vrcholu sve rady maji maly rychly basaky, esi mi rozumis :) Nemel by byt problem jich par vyjmenovat. Dam ted par svahu a pak to tu checknu, budu rad, kdyz prestanes tancovat okolo a dodas. Tady nejsme v babskym klubu :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Cywe hoši. Tohle ale ještě nic nejni. Zajímám se teď nějakou dobu o hodinky. Tam dostanete věc se stejným strojem za 15k ale i za 75k. Úplně ten samej strojek- stejná šarže, stejná přesnost. Stejný materiály pouzdra/ sklička. Jen jinej dizajn/ jiná značka. Čili stejný užitný hodnoty, jen věc osobního vkusu. Ale vedou tam se plamenný diskuze vo tom, co je " lepší" :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: BMW M3 je shit páč to nejni TOP model? Brilantní úvaha! :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: zas kdyz uz si koupis 750, tak te jizdni vlastnosti az tak zajimat nemusi - je to starost ridice, ne tebe.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    :)
    Top model je shit, entry je top. To je uvaha :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Většina dobrejch značek má v katalogu něco pro tobe hombre & zámožný občany se 100m2 obejvákem. De obvykle o nejdražší řešení aby vůbec udrželi velkou plácačku na dostřel kvalitě moderním a podstatně menším basákům.

    Taky BMW má v ceníku TOP model 750. Je to velký, těžký, obrovský, drahý.
    Kontrolní otázka: Jede to líp než M3, lehčí, dynamicky & jízdními vlastnostmi podstatně lepší auto?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Sup sem s tema konkretnima znackama prosim, tyhle jalovy uvahy spis pro nekoho, kdo je novej v oboru :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: " Kraválu to dělá ažaž". Souhlas :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam