• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No ne, Beddy, a ted vazne :) Pojd do toho.

    Ucinna plocha je jedna, zejo. To kapirujes, teda doufam :) Ucinna plocha je ta, ktera je videt a je... eh, ucinna :) Cili ucinna plocha dvou membran ve fazovym zavesu... normalne se tlemim, kdyz to pisu :) ...ve FAZOVYM ZAVESU je presne stejna jako plocha jedne membrany bez fazovyho zavesu. Ucinna plocha fazovym zavesem nenarusta. Tos vedel? :) Ja myslim, ze nevedel :) Ze to ani ted furt nevis. Ze si furt myslis, ze se ta plocha kryptozdvojnasobila. Neni tam --- ale je. Oblecena neoblecena :)

    Ok, takze ucinna plocha je identicka jako kdyby tam fazovej zaves nebyl. Dvojnasobna je naopak hmotnost a dvojnasobnej je i vykon pohonnyho systemu. Proc myslis, ze to vyrobce tvejch repracku pouzil? Proc, pro vsechno na svete, by *pridaval hmotnost* na basak, kdyz idealem je basak s nulovou hmotnosti? Toz su to blbci lebo co? Vysvetli mi to :)

    Vychylka dela basy :) Ja sepisu sbirku tvejch vyroku :) Dela vychylka jeste neco jinyho nez basy? Co stredy, co dela je? Na vejsky se ani neptam :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Fetuješ bo co?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Napsal!!! A je to verejny: fazovy zaves je oficialne venku :)) Su nadsenej.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    MACHALIK: Ajo! On to fakt napsal! :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Účinná plocha 2 membrán ve fázovým závěsu. Zas rébus? Dva motory za sebou, jako když vlak táhnou dvě lokomotivy. Dozadu/ dopředu, rychleji, větší silou, přesněji. De nám o co největší a nejpřesnější kontrolu tý výchylky, pamatuješ.
    Páč výchylka dělá co? Dělá ty basy woe!

    MACHALIK: Ví to asik každej v tvůj kámoš v Bno ledatak. Small & Thiele tvrdí pravej vopak.

    Nevim co už s tebou hochu. Zvláštní škola, útulek, polepšovna? :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Beddy, kde jsi prisel na to, ze velka placacka nekontrolovatelne zakmitava? To te ucili na te stredni? Ona samo nezakmitava, vykonava pistovy pohyb a produkuje presnejsi basy nez mala membrana, ktera lita s trojnasobnou vychylkou. To kazdy vi. Jaktoze ty ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdyz ono to neni snadny. Treba ted napsal, ze izobaricke zapojeni "poskytne v souctu vetsi ucinnou plochu membran", ackoli plocha je stale ta stejna - jedna (1) membrana. On nevi, jak ta jeho bedna funguje, proc tam ten druhej basak je. On to nevi :) Jak s nim chces komunikovat jinak?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    To by byla taková paráda, kdyby ste vy dva aspoň chvíli komunikovali jinak než urážkama
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Svět audia je pro tebe plný záhad & tajemství viď :o)

    Amigo, kdybys byl schopen mentálně uchopit podstatu Small- Thielova teorému, nepochybně bys zjistil, že takové řešení ti poskytne pro v součtu větší účinnou plochu membrán dva elektromagnetické systémy. Což je vždy lepší než jeden magnet pro jednu velkou nekontrolovatelně zakmitávající velkou plácačku. A to je ohromná výhoda, vlastně takový bi- turbo, v přepočtu výkonu na cm2 plochy membrány.

    A proto jsou ty mý bedny i po dlouhých letech stále mezi doporučenými komponenty Stereophile a tvejch Kvadrálů plný bazary.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Beddy, jak se vyrovnavas s faktem, ze vyrobce tvych budek zdvojnasobenim poctu menicu umele zvysil hmotnost tvyho basovyho kmitaciho systemu, aby usetril za vyvoj tezsiho basoveho menice? Rikal jsi, ze idealni basak ma nulovou hmotnost. Pritom bednicky, ktere mas doma, ji maji artificialne zdvojnasobenou. Jak se s touto tajemnou diskrepanci vyrovnavas?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Uf.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: No tak rozdíl mezi 20 a 21 Hz je asi poznat víc než 10k a 10k+1Hz
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Neni Hz jako Hz.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    No jasně. Na reklamách na auta nejsou z těch samejch důvodů ani traktory. Páč lidi nenapadne, že by mohli mít něco pořádnýho s velkejma kolama, co se nevejde do garáže a manželkám se to nelíbí. Lidi sou prostě divný, eštěže aspoň my tady víme svý :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DELLAMORTE: skin effect!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na druhou stranu pokusil se o osvetu neotrelym zpusobem: nekonecnym opakovanim jedne vety bez naznaku jakehokoli fyzikalniho podpurneho dukazu. To chtelo odvahu, tu mu nikdo uprit nemuzeme.

    Placacky domu ne, protoze proto, protoze protoze proto, protoze placacky ne. Difuzita fazovy zaves subbasovi paraziti neniherc jakoherc. Tecka bastafidli :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: soude dle toho, co tu argumentacne doposud predvedl, predpokladam, ze na zvuceni v Parkhotelu delal bednaka a ze si odtud odnesl, ze cervenej kabel je signal a cernej zem
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: Samozřejmě, že není Herz jako Herz. Protože levný bedny hrají v Hz, ty dražší v kHz a ty nejdražší až v MHz! ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ja podporuju Beddyho navrh to uz ukoncit a jako posledni tecku bych doporucil se vsem zamyslet nad jednou z jeho revolucnich myslenek, a to konkretne:

    Neni Hz jako Hz.

    Nic tak dobre nevystihuje jeho pochopeni problematiky :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: žvásty, velký bedny maj málo zákazníků, pač je to malej trh z různejch důvodů
    a) ve všech časákách/na webech jsou malý bedny a lidi tak nenapadne, že by mohli chtít něco pořádnýho
    b) lidi maj malý byty
    c) manželkám se to nelíbí
    d) pr - výrobci tvrdí, že 5" reprák je basák, takže když si někdo koupí 8", má se za krále
    atd atd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam