• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Q teorem jsi zvladl, ale tlak vs. frekvence vs. vzdalenost ti dodnes unikl. Jak je to mozne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Pravda je, ze tech spolecnych bodu tam zacina byt pomerne hodne.
    - upinani se k autoritam
    - vecne citace kohosi
    - osobni nezkusenost
    - nahodne/zvracene usporadani priorit
    - neochota premyslet na vlastni pest
    - a ted nove: adorace a neporozumeni poslechove mistnosti natolik, ze ji prizpusobujete aparat (nebo si to myslite)
    - a samozrejme napicu hifi

    Plus mam pocit, ze jste oba nekde z lontu. Nechodite spolu na jedno, zatimco na internetu se naoko skorpite? Beddy to tak dela s nejednim zoufalcem.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HONCKA: Dobrá poznámka hombre. Ale my teď nemluvíme o citlivosti. Je to takovej kognitivní oříšek, úplnej rébus. Vlastně takový intimní tajemství tu s Jirkou máme :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Ty porad prirovnavas sluchatka k reproboxu, tak to postav do stejny late a udelej na nich standarni mereni jak na reproboxy a ukaz nejaky mereni citlivosti mereny 1m od reproduktoru, chci videt tech 20Hz :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Švonce mám léta v ignore, ale určitě by s tebou souhlasil. Argumentačně/ odborně jste zhruba stejně vybaveni.

    PS. Co ty sluchátka, užs vsáknul, že i minirepráčky zahrajou 20Hz a že basy nedělá velikost membrány? :o)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Mohl bych tě požádat, aby sis mě přestal brát do huby? To přirovnání k Teddymu mě uráží :D.
    Jinak v téhle konkrétní debatě s Teddym máš pravdu a jsi schopen i zcela rozumně argumentovat, ale když přijde řeč na kabely a zesíky, tak je všechno marné - veškeré provedené experimenty, empiricky ověřená fakta a odkazy odbýváš posměšným slovem "autority", protože přistoupit na standardní kritické myšlení by znamenalo rozpad onoho vybájeného světa, kde naslepo sice nepoznáš ani rozdíl mezi cenově diametrálně odlišnými zesilovači, ale věříš tomu, že v neslepém testu "zjištěný" rozdíl mezi reprokabely je reálný.
    Btw pokud jde o multiidentity, tak Teddy si i v tomhle auditku rád vypomáhal svým druhým ID Toom.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Stejne je zvlastni, jak po peti letech vlastne Beddy zkonvergoval do Svance :) Nemuze to bejt ten nejdelsi socialni experiment v dejinach multiidentit?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kery foto? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HERR_FLICK: Abych ti to v příštím hifi životě životě ulehčil machalíkův nalezenče. Nahrávací studia sem zatáh tvůj kmotr a já bych se tomu tématu na vašem místě tiše vyhnul. Páč jako přinejlepším majitelé holobytů s 12-18m2 obejváky ( viz. Machalíkovy foto), nemáte žádnou šanci dosáhnout ani vzdálený akustický kvality podobnejch prostor. Čili ste ledatak v pyči, resp.a ž po uši ve sračkách se cimrou plnou akustickýho odpadu.

    Ve svejch xx postech jsem dal odkazy na konkrétní testy z x ověřenejch zdrojů, že to kluk z nyxu jako ty nemá dělat, páč velký kysny v malejch cimrách ve srovnání s monitory prostě dopadne špatně.

    Dále čtu blalbla,.... " chtit po 6.5 menici, aby ti zahral cokoliv pod 80hz nezkreslene je ukol temer nemozny".
    Ok, puč si jakýkoli sluchátka v ceně > 1k Kč, zaposlouchej se, vymaž se & pak spáchej rituální sebevraždu.

    PS: Máš doma nějaký zajímavý hifi, kerý bys chtěl diskutovat? Nebo aspoň tu maželku? Dávej fota, objektivně uvážíme tvůj level způsobilosti k diskuzi zde. Zatím nedostatečně kluku :o)


    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TEDDYBEDDY: simte
    metropolis (led zeppelin, u2, beatles etc) vsimni si co tam krom tech nearfieldu pokukuje

    myslis ze nekdo jentak vyhodi tri mice za ty vobri PMC, aby neco minoritniho zkontroloval?
    masterdisk

    chudaci z abbey road

    gateway

    moh bych ti sem namrdat desitky fotek nejlepsich studiich a dobry velky bedny maj hadej kde

    vsude

    ad monitory, i nearfield vorezavatka v kategorii, kde se neresi cena, bejvaj tripasma s 20cm basama (nej focal je tripasmo, nej ATC je tripasmo etc.)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TEDDYBEDDY: sice hazet hrach na zed by byla mnohem smysluplnejsi cinnost, nez ti vysvetlovat cokoliv ohledne reproduktoru, ono diskalkulika ucit zakladni nasobilku neni prdel, ale ses si vedomej, ze ti unikaj zakladni fakta kdyz obhajujes kompromisni krabicky?

    proc myslis, ze nektery repro maj rozsah klidne do 50khz, to jako ze nekery lidi maj fakt netopyri usi? nebo jde o to, ze menic, co dokaze hrat takle vysoko, se bude v prostredku svy skaly jeste slysitelnym pasmu chovat naprosto rovne?
    to samy plati pro menice urceny pro spodni pasmo
    chtit po 6.5 menici, aby ti zahral cokoliv pod 80hz nezkreslene je ukol temer nemozny (kor kdyz po nem jeste zaroven chces, aby ti dobre hral i kmitocty nad 1khz) a prirovnal bych to k tomu, jako chtit po tom samem 6,5 menici, aby ti zahral pasmo kolem 10khz.. ono jako neco tam trochu zahraje, ale nelze to nazvat hifi a uz vubec ne high end, protoze to je extremne kompromisni reseni

    navic pokud se snazis s malejma menicema hrat to spodni pasmo, tak diky jejich silene nizky citlivosti na ne potrebujes extremne vykonnej zesilovac... kterej taky s vykonem ztraci na nekompromisnosti
    navic za nej vysolis proti bezne vykonnymu zesilovaci stejny zvukovy kvality takovy penize, ktery kdybys poslal do repro, tak na tom celkove ses zvukove daleko lip

    jinak z praxe, i v bezny mistnosti kolem 25m2 provozovat repro s basakama kolem 30cm v prumeru neni zadnej problem (pokud nemas svarlivou manzelku) a na kvalitu zvuku to nema vliv (resp. ma, ale jen pozitivni)

    kdyz mas spravny tripasmo, kazdej menic dela, na co je z fyzikalniho hlediska stavenej bez kompromisu, neexistuje prechod v nejvic slysitelnym pasmu jako u vetsiny dvoupasem a ve vsem, vc. hlavne tichyho poslechu sou vetsi repro lepsi

    jediny na co to mozna neni lepsi je penezenka, ale zrovna ty ses tady ten, co se nejvic ostatnim vysmiva, ze sou socky
    pritom sam mas entry level repracku, kterej si asi kvuli nedostatku financi nebo nemoznosti si doma umistit normalni repro (=nedostatek financi na vetsi prostory) musis porad nesmyslne obhajovat
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Tady máš nějakej difuzní food, ty jeden lide vod hifi :o)
    Vlnová akustika :: MEF
    http://fyzika.jreichl.com/main.article/view/1202-vlnova-akustika
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Asi neshodnem :) Vsichni recenzenti maji Harbes a vlastne se nam obloukem vratila i difuzita. Stara te proste vyhnala do podkrovi a ty sis to v hlave zaridil, aby te nejeblo. Proc ne :) Jen jediny: skol si koho chces. Komukoli tyhle pekla vykladej. Fazovej zaves, rudy namesti, rudej zaves: to vse je legit mezi nymandama v hospode. Jen proste vopatrne s tim mezi lidma vod hifi.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Mluvil jsem o recenzentech světovejch magacínů, ne o studiích. A studia jsou úplně jasný. Případů jako AR, kde by mixovali na velkejch bednách- vo nikom nevím. I v tom AR to maj spíš na kontrolní poslech, pokud vůbec.

    Už jsem ti to psal. Nejde apriori vo žádný cháry. De o to že špičkovej dvoupásmovej monitor v blízkým poli dává absolutně nejleší & spojitý akustický pole, timing + stereoobraz. Ty preferuješ ty bass dB na 20Hz, ignoruješ odrazy/ módy při nutně větším akustickým tlaku větší bedny v průměrný cimře, atd. A ikdyž ti všude píšou daleko větší borci, že to nefunguje a že Grande utopie sou prima akorát na Rudý náměstí, tak to vyautuješ. Čili se neshodnem. To je celý.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Jiste. Ktery studia pouzivaji Harbes? Dej jich par (odkazy, dukazy).

    Jinak teda "velky bedny" maji dle tebe zdvih na basech, zatimco maly jsou rovny? Nebo velky jsou rovny a maly tam nic nemaj? Jak to je? Ja mel za to, ze jsou rovny vsechny stejne, a ze vseho nejvic ty tvoje. Rovny az do sklepa. Znamena to, ze jsou napicu ve vetsine mistnosti? V tom tvym kumbalu rozhodne, to musi dunet jak kolotoce. Jak souvisi velikost basaku s mody mistnosti? Budit mody malym basem s velkou vychylkou je lepsi nez budit mody velkym basem s malou vychylkou? Jak to je?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DELLAMORTE: Doporučuje 9/10 skladníků z datártu :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: To nejni tak, že by se nepočítaly. Jen to prostě nebude v cimře do 30m2 hrát úplně dobře. To je celý. Vůbec by mě nenapadlo, že někdo chce platit za rozšíření citlivosti na basech v průměrným českým obejváku x násobně víc, páč se domnívá, že krom kontraproduktivního humbuku ve stojatým vlnění dostane něco navíc.
    Prostě přijde negr z Bronxu do elektra a tam mu nadělej megarepráky, páč to největší je cůlechthiifi a basta.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Tohle tomu dává úplně novej rozměr :)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: proč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam