• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DOCKINEZ: No právě :o)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DOCKINEZ: Nekaž mi to! Tady se zase rodí zlato dneska!
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Wut? Zrovna tu mám 13" měniče ARO835 s deklarovanou citlivosti 95 dB/W. Bedne vyuzivajici tyhle kousky staci 0,5 wattu na slusnej kraval :)

Takze ne, vetsi bedny neni potreba budit vetsim signalem.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jasně jasně, optimalizovaný.

Takže... a ten vztah je teda mezi počtem repráků, nebo snad i *plochou* repráků, a minimální hlasitostí, kterou ty bedny zvládaj, jo? Čili můj Logan, kterej má plochu 70 * 120 cm = 8400 cm2, ten je určenej na ozvučení čeho, dopiči? Stadionu? Si vem, že to je středovýškáč vlastně, a průměrnej kalotovej výškáč má plochu 5 cm2 a střeďák třeba 300 cm2. A Logan má osm ticíc. To je vole trouba z Jericha, tím by šlo zabíjet!

Máš tam ještě nějakou takovou věc? Ty se neživíš ničím technickým, žejo, to bude něco s lidima, nějaký zážitky a tak.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Ano, defacto musíš hrát vždy víc nahlas aby chodily aspoň přibližně lineárně jako dvoupásmovej monitor. Tak a to zas imo na rok stačí než to vsákneš
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Musis! Musis hrat nahlas! Ajo!
      Tyvole Beddy, mas obcanku? Jak prezivas? Nakoupis si, podepises se, zvladas tyhle veci?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Chápeš jo. JSOU OPTIMALIZOVANÝ na větší hlasitosti z důvodu ozvučení větších prostor. Nejsou dražší proto, že jsou kvalitnější než monitory. To je oblíbenej mýtus laiků.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Přirozeně, že velkou bednu musíš budit větším signálem než monitor. Jsou stavěný na to podávat optimální výkon při větších hlasitostech. velkejch beden, kerý umí hrát " potichu" bych napočítal na prstech jedný ruky- teď si zrovna nemůžu vzpomenout ;)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jakoze vetsi hrajou nahlas, jo? Potichu neumi. Cili pro tebe velky = kraval. Takhle to chapes?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Už jsem to přeci dával :)
      Velký bedny, resp. více repro/ větší plocha membrán= větší akustickej tlak= větší problém
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Prosimte jak to souvisi s velikosti beden?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Já už nevím jak to zjednodušit. Je ti aspoň jasný, že to co porouchá přímej užitečnej signál, resp. kvalitu reprodukce jsou odrazy od stěn, stropů, podlahy?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: No ale proc si to myslis? Mas na to nejakou teorii, jako treba s delkou basove vlny nebo s difuzitou nebo rychlosti malejch basaku vs. pomalosti velkejch basaku? Jsou nejaky skoky, dle kterejch musis ladit hifi, treba 0-50 m2 skopky a 50+ m2 velky bedny? Proc by zatlumena mistnost mela bejt podminkou pro velky bedny, copak ony delaji neco principielne jinyho nez maly? Tvoje budky hrajou od 20 Hz, takze je na ne taky potreba precizni akusticky upravy? Nebo to souvisi s necim jinym?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: No kdyz jsem videl mesic dva pred smrti naposledy nazivo Johnyho Wintera, tak vypadal o dost hur, to je fakt. Johny proste nebyl zadnej pozer jako dnesni radoby tvrdaci s crossfit treninkama a osobnim vyzivovym poradcem :) Bylo jasne videt, ze ma za sebou mraky let poctivyho smazeni :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DOCKINEZ: A jak by měl kua vypadat, je to starší pán, přes 40 na scéně nocywe!
      KISS - Detroit Rock City - Live 1976
      https://www.youtube.com/watch?v=2LdiaLMLM-Q
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: chudak simmons, vypada jak klaun šáša ze simpsonu
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: jojo, rano jsem si pustil v 18m2 muziku primo z telefonu, misto abych to hnal pres zesik a bedny a teda!!! ten zvuk, uplne vsechno rychly, hned u ucha, ani se to nestihlo odrazit, no proste parada!
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: jen abys nesvindloval a nehral schvalne falesne!
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---

HONCKA: Ok. A já ti garantuju, že v takovým "sále" nevydržíš ani 5 min, když pudu na tomhle s volume přes 1/2 http://www.markbass.it/product_detail.php?id=41
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      TEDDYBEDDY: 50m2 je uz celkem velkej prostor, do podobne velkejch salu jsme brali 5kW PA
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam