• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Tak mam dalsi navrh.... co rikate na starsi https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/bowers-and-wilkins/b-800-nautilus/ ? Stoji to za ty penize? A jakej zesik k tomu, je to fuk nebo na tom nejak extra zalezi?
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    Zeptam se teda takhle, ma cenu u tehle repraku se pokouset ten woofer opravit nebo spis zkusit sehnat novej? Pripadne doporucil by ste mi prosim nekdo kde?
    SONY SS-X100の仕様 ソニー
    https://audio-heritage.jp/SONY-ESPRIT/speaker/ss-x100.html
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale můžeš si to realizovat sám - není to žádná věda. Obyčejný komp. Půjč si někde USB kondenzátorový mikrofon (na bazaru koupíš už i za litr). REW je po registraci freware. Výstup z kompu optika a když není, tak určitě má aspoň HDMI a měříš. Když to máš doma máš na to dlouho čas, tak můžeš "ladit" i měsíc. Je to totiž poloha vratká - něco napravíš, jinde se to rozjede. Hledání kompromisu poctivě je na dlouho.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROMANICAK: Parkrát jsem to už dělal, nejen úpravy místnosti, ale i najdení nejlepší polohy beden, ale jsem z Ostravy a ty budeš "zdaleka" jako většina netu pro :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    A je mozny si te pozvat domu a provest tohle mereni a podle toho pripadne navrhnout upravy mistnosti? Ja tak nejak tusim kde mam slaby mista (treba kde se hromadi basy a kam bych chtel dat past), ale mereni je mereni, ze jo :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROMANICAK: Samozřejmě čím vyše je celek (vyšší celková hlasitost) - tím kratší vzdálenost. (takže zelená metr, modrá 2m a fialová metry tři) A všimni si, že čím dál jsi od beden, tím větší vliv místnosti (a zázněje - výkmity)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    HOWKING:
    Hele to bys fakt musel slyset co to delalo, abys tohle prestal tvrdit. Ja nerikam ze mistnost neni dulezita, ja jen rikam, ze to nemohla bejt pricina toho domrsenyho zvuku tam.

    Jinak - ktera barva co znamena? Nejak to z toho neumim vycist. Metr = zelena, dva = modra a tri = fialova?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    __PEAT: aha
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    ENGUMAZ: ten ebay odkaz byl jenom priklad..., ja je prave koupil tady holandsku v bazaru za 20 :D
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    __PEAT: srovnani ceny?
    ze za stejny penize muzes mit tyto a bez kitu a dalsiho reseni? ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Všimni si že ze tří metrů je frekvence 200 Hz silnější jak z metru. Místnost je strašně důležitá. Abych to vyladil, musel bych celou místnost totálně zatlumit. Pak bych sice měl spektrum rovné, ale zvuk by byl mrtvý - místnost je to největší laborování. Baví mě lidi, co jdou vybírat bedny do místnosti, co nemají neposlouchánu. (A baví mě "odborníci" v té prodejně, co je na to neupozorní)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROMANICAK: Tady jsem ti aktuálně projel moje bedny ve třech vzdálenostech od nic - metr, dva a tři. Mám normální, lehce poslechově upravenou místnost 5x4m. Je to mono (jedna bedna - aby v tom nebyla fázová interference) a pure direct. Čistě sloup. Subáč vypnutý. Poprvé "téměř" nevyhlazeno (jen na čtvrttón) abys viděl jaké paseky se v místnosti dějí (čtvrtton je v schopnostech každého ucha) a podruhé erp vyhlazení - i tak jsou rozdíly v různých vzdálenostech markantní. Nejde hodnotit bedny mimo místnost, kterou máš naposlouchanou.



    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    Nevim jestli ma smysl s tebou polemizovat. Bedny, ktery hrajou dobre, budou hrat dobre skoro kdekoliv, pokud s tou mistnosti neni neco uplne domrsenyho. V perfektni a idealni mistnosti budou hrat jeste lip, to je jasny. Ale tohle byl fakt provar, to bylo uplne mimo moje chapani jak je to vubec mozny, takze hledam nejaky pravdepodobnejsi priciny, nez je posun beden o 10cm :-)

    Mistnost byla cca 30m2 a plne otevrena do dalsi mistnosti (bez steny mezi) opet cca 35m2. Takovej obyvak spojenej s halou, v podstate cely prizemi rodinnyho domu. Repro bylo cca 1,5m od sten a od rohu, tzn. nic co by melo extremne vadit a zahlusit se. Na podlaze castecne drevo(masiv) a castecne koberec, strop s odsazenim od betonu, nabytku dostatek, mekka sedacka. O neco bliz ke stene byly jeste Usher D3, ty jsem neslysel. Ale uz to napovida, ze s mistnosti fakt problem nebyl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROMANICAK: Jsi tu místnost měřil? I místnost co "vypadá v pohodě" zborti spektrum beden i ±20 dB. Někdy vadná místnost "pomůže" špatným bednám a jindy místnost v pohodě zničí zvuk dobrých beden. Prostě dvoje bedny nemůžeš srovnávat pokud nejsou ve stejné místnosti (a dokonce pokud je nevyměňuješ na stejném místě - i posun bedny o 10 cm ke zdi změní zvuk některého pásma o 6dB a to je sakra slyšet) A to už vůbec nemluvím o poloze posluchače v místnosti.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    Myslim ze tim to zcela jiste byt nemohlo. Mistnost byla uplne v pohode, byly tam dalsi bedny, velikostne to bylo srovnatelny s tim co mam ja doma.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROMANICAK: To si musíš poslechnout doma (ve stejné místnosti). Místnost nadělá největší paseku. Jinak těžko srovnávat.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Byl jsem si poslechnout ty Classe CA-M 400 a Bowers&Wilkins Nautilus 801N a jsem velmi zklaman. Nevzal jsem je. Cena byla 130000,- za oba monobloky celkem a + 139000,- za obe reprobedny . Zdroj byl Lumin T1 streamer, coz je teda podle me silena sragora za ty prachy, alespon co se jedna o prehravani z USB.

    Kazdopadne bylo to zahuhlany, pri vice nastrojich nebo vice basech se to najednou cely jakoby sevrelo a zneprehlednilo, skoro jako by byla otocena faze nebo nevim. Navic repro vypadaly divne, jako by to nekdo lepil a opravoval. Zvykove snad horsi nez co mam doma svoji vlastni vyrobu s obyc Tesla menicema.

    Je mozny, ze to bylo kabelazi? Typek k tomu mel nejaky Chord Audio prej v hodnote 1500,-, prurez nevedel presne, ale prej asi 1mm2.

    Co si o tom myslite? Me se tak nejak pred usima rozplynul muj sen :-(
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    TEDDYBEDDY: jakou to ma souvislost?
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    Dostal jsem se k temhle bednam a zajimalo by me, jak tezky muze byt opravit si driver?
    Sony SS-X100
    Sony SS-X100 SUPER RARE JAPAN ONLY HIGH END SPEAKERS RIBBON TWEETERS | eBay
    https://www.ebay.nl/itm/223618727113
    Timhle kitem:
    Foamrand voor Sony SS-X100 woofer (4,5 inch)
    https://speakerrepairshop.nl/...foam/sony/foamrand-voor-sony-ss-x100-woofer-4-5-inch/a-4140-10000059
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam