• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TAX
    TAX --- ---
    MAJA: nejpis ano, ale netroufam si se v tom vrtat.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TAX: DIY varianta opravy ? typicky tam zpuchří gumičky náhonu
    TAX
    TAX --- ---
    bylo mne darovano dvojce. vrci, ale netoci. ma motivace pristroj ozivit neni bezbreha. servisu neni uplne malo, doporucite nejaky ferovy?

BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Ahoj vespolek.
    Pídím se po co nejlevnějším plném MQA dekodéru. Nemáte někdo SMSL M500 na vyzkoušení v mém zbraslavskem studiu (bude to chvilka, ani ne na kafe..).

Mám tzv.UHQCD (MQA-CD) po připojení mého letiteho přehrávače Technics SL-PG400A přes optiku k novince Cambridge Audio Evo 75 a vložení nosiče do přehrávače se překvapivě na displeji rozsvítila logo MQA 24-bit/88.2 kHz.

Nyní hledám tedy jak nejlevněji to je možné.. PJ PreBox Digital S2 má MQA třeba jen z internetu. Přes digitální vstupy to prý dekódovat neumí.

No a právě jsem našel na netu info, že SMSL M500 má poné dekódování MQA. Otázkou tedy je - co se tím myslí?
    Umí MQA jen přes USB-B nebo i přes optiku?

Rád bych to kdyžtak vyzkoušel a slyšel..
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Lidé si v lockdownu chtějí dělat radost, éra levné elektroniky ale končí, říká šéf největšího českého výrobce reprosoustav | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/c7-66912150-rtsqu-9eabdcf5ffd0f0d
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele zeptám se, i když možná to není zcela top audio, částečně ale asi jo: co si má jeden představit pod pojmem "anti resonance cassette mechanism", co často bývá k vidění na lepších a dražších audio kazetách? O jaký rezonance tam může jít? Dyť při tom relativně pomalým pohybu - otáčení cívek nemůžou žádný reálně slyšitelný pazvuky vznikat, ne? Jsou-li mezi stěnou kazety a páskou takový ty natvarovaný průhledný folie, který to drží vycentrovaný a tlumí pohyb do stran, tak by měla kazeta být zcela tichá..? Nebo se jedná o něco jinýho? Narážím teď trochu i na takový ty fičury u kazet typu "ceramic tape guide" u sony ux-pro atd... k čemu to může být dobrý, kromě možnosti využít to jako marketingovej tahák (a flignu) na lidi, aby kazeta mohla být dražší, ale bez reálnýho (nebo měřitelnýho) přínosu? Díky...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAGUMI: Kytka pro audiofila se pozna podle toho, ze je v kvetinaci za sto litru, neasi.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Houseplants for audiophiles
    https://www.youtube.com/watch?v=OyobCL8JMKg
    BSAMOT
    BSAMOT --- ---
    No, mám tu nejakého Merzbowa, tak neviem .))

díky!
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LOPIK:
    Musim podekovat, ten https://www.alza.cz/ofa-comfort-essence-4-d4156216.htm je naprosto perfektni. Funguje jak ma, uci se jednoduse, proste pecka.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    BSAMOT:
    Pokud maji nominalnich 8, tak bych to vubec neresil. Buh vi kam klesaji jiny repro, skoro nikdo to neuvadi. A urcite to nebude nijak vyznamna doba, leda ze bys poslouchal nejaky specialni testovaci samply :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BSAMOT: kdybys nechtel novy LS50 v cerne barve dej vedet. Mam jedny v krabici a premyslim ze je poslu do sveta...
    BSAMOT
    BSAMOT --- ---
    zdravim! vdaka za odpoved.

ano, na zmienku, ze ma receiver impedanciu 4 ohmi, som narazil, no ako pises, pravdepodobne to je kec - neviem.

kazdopadne, ak mozem update, pokukavam po KEF LS50, maju nominalnu impedanciu 8 ohmov, avsak priznane moze klesnut na, uvadzaju, minumalne 3.2. co o tom sudit (ak by slo ozaj o jediny zapojeny par). Je to uz edgy, ci priamo za hranou? A: nedalo by sa to riesit tym paralelnym, nie seriovym zapojenim (alebo naopak, teraz si nie som isty) .)

diky este raz.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    BSAMOT:
    Celkem hezky je to shrnuto tady:
    Bláboly o dovoleným rozmezí impedance - AVmania.cz
    https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1716&t=1262459

Obecne lze rict - NIKDY nedavej repro s nizsi nominalni impedanci dohromady se zesikem, kterej ma uvadenou vyssi minimalni impedanci. Je to NO-GO. Riziko zniceni koncovyho stupne v zesilovaci a taky vejskacu v repro.

ALE:
    Tvuj zesik ma psano minimal 4Ohm, takze by to melo byt v pohode, ne?
    Yamaha CR-2020 AM/FM Stereo Receiver Manual | HiFi Engine
    https://www.hifiengine.com/manual_library/yamaha/cr-2020.shtml
    -- i kdyz oni asi kecaj, protoze v manualu je psano 8-16, viz obrazek.
    -- i kdyz jak to tak pocitam, tak lze zapojit az 3x16 Ohm, coz znamena pro zesik zatez 5,3 Ohm nominal, coz by stejne mohlo docela dobre fungovat, pokud zapojis pouze 1x 6 Ohm repro do terminalu A a k tomu uz nic dalsiho.

https://data2.manualslib.com/pdf2/36/3519/351846-yamaha/cr2020.pdf?e27bbe6319f85595634682d1b97bc12f

LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROMANICAK: Já mám třeba přepínání vstupů na tý spodní řadě tlačítěk, nad tím mám ovládání od projektoru a na těch barevných čudlíkách zvukový režimy.. Můžeš si to i přepínat tím "mode" tlačítkem, mezi čtyřma "mapama" - to ti ukáže na tý vrchní diodce kde jseš, já tam tohle nechtěl, radši to mám všechno při ruce.
    Učíš to tak, že máčkneš na pár sekund to "magic" tlačítko, dáš tam nějakej kód pro to učení a pak zmáčkneš tlačítko co chceš naučit a pak to na původním ovladači to který chceš zreplikovat (umí to kombinace, jako že si můžeš namapovat na jeden knoflík třeba "zapni zařízení a zmáčkni play") - párkrát ti to blikne, jako že OK, potvrdíš to a to je celý. Je to trochu oser, ale za pár minut to máš hotový a pak už na to nemusíš nikdy sáhnou, než si pořídíš zas něco novýho.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LOPIK:
    "naučíš te zakládní věci" - ja treba potrebuju aby to na TV umelo prepinat vstupy (vedou do ni kabely z DVD, SetTopBoxu, PC) - nevidim tam na to cudlik zadnej. Jak se to "nauci"?

To samy na zesiku - potrebuju prepinat vstupy (TV, PC, CD, Phono) a taky rezimy (stereo, 5.1). Taky nevidim cudlik.

Jak se to s timhle dela?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    BSAMOT: Reproduktory jsou různé. Vemte to do různých studií a vyberte si repro podle zvuku a vzhledu.
    Doporučuji Wharfedale Evo 4.2
    ;-)
    Mám k poslechu na Zbraslavi..
    BSAMOT
    BSAMOT --- ---
    Zdravim, ako mnohi predo mnou, tiez si idem, s dovolenim, pre radu (snad som v spravnom klube, co sa "top-vosti tyka)

Zaobstaral som si receiver Yamaha CR-2020 a zhanam k nemu reproduktory. Povodne som pokukaval po zjavne kompatibilnych - snad aj viac nez iba to! - Yamaha NS 690, alebo NS 1000, no s budgetom je to edgy. Inu, a mam moznost kupit za dobru cenu Wharfedale Dovedale 3, su vsak nominalne 6 ohmove. Receiver ma doporucene rozpatie 8 - 16 ohmov. Co o tom sudit? Je to no go? A ak to je za urcitych podmienok ok (pripojenie iba tejto sady reprakov,....) - mate pocit, ze to je dobry match?

Snad to nie je prehnane lame post. Diky!
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já už to sem dával - dělají se i levný univerzální ovladače, takový co se umí učit. Všechny ty důchodcovský s pěti tlačítkama ale některý i normální- já si koupil tohle https://www.alza.cz/ofa-comfort-essence-4-d4156216.htm a nemůžu si to vynachválit- naučíš te zakládní věci a když se pak chceš hrabat v něčem složitějším, tak šáhneš do skříně pro origoš dálku..
    Já tam mám zapínaní/vypínání projektoru, u receiveru volume, výběr vstupů, přepínání zvukových režimů a rádio a na Kodi krabičku vypínání, směrovej kříž, OK, exit a přepínátko na režim myši a víc vlastně nepotřebuju a všechno se mi vešlo na jeden mód ovladače -tzn. nemusím tam přepínat TV/SAT/DVD.

Jen si dej bacha na takový ty ovladače 4 v jednom atd. - dost se jich neumí učit, musíš si vybrat z přednastavených zařízení a tam to moc nefunguje, když máš něco exotickýho (což je často už nejobyčejnější receiver)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ROMANICAK: A co na tom chces vytvaret? Mne by stacilo, kdyby to umelo pustit vsechny zarizeni, pritom avr se spravnejma vstupama a vystupama pro prislusnou cinnost, hlasitost na avr, a pro stb jeste kanaly nahoru a dolu. Nic dalsiho, takze, pokud dobre pocitam, 9 tlacitek (kombo pro teli, ps5, htpc na teli, htpc na projektor, hlasitost nahoru a dolu, programy nahoru a dolu, vypni vse). Vsechno ostatni nastavis jednou, klidne s puvodnim ovladacem, a pak uz na to nesahas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam