• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      NOIZER
      NOIZER --- ---
      GL_ST0RM: mam dost obdobnou mistnost i styly hudby, mam Wharfedale Jade 3 a jsem spokojenej:)
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      GL_ST0RM: Jak starý jsou ty B&W 705? Pokud to jsou tyhle, tak bych do toho klidně šel, to měření je dobrý a obecně B&W z týhle éry byly kvalitní: https://www.stereophile.com/standloudspeakers/204bw/index.html
      Ale novější spíš ne. B&W 705 Signature naopak měří mizerně jako skoro všechny aktuální bedny od B&W, dávaj do nich svoji signature rezonanci okolo 10 kHz.

Dynaudio i Elac dělají jak výborný modely tak poměrně špatný modely, tyhle konkrétní neznám, ale z druhý ruky bez možnosti pořádně poslechnout a srovnat v krámě bych se toho trochu bál. Sonus Faber mají taky trochu "svůj" zvuk, ty Venere 1.5 z měření vypadají not great not terrible řekl bych, záleží na ceně. Castle Avon 2 jsem neslyšel a měření nenašel, ale páskové výškáče mají tu nevýhodu že jsou výrazně směrové a záleží tak ještě víc na tom, abys měl reprobedny ve výšce uší - ale špatné být nemusí.
      VEEHELL
      VEEHELL --- ---
      GL_ST0RM: za me bych sel do :D B&W 705 , ale ja zas takovej hifista nejsem :D
      MAJA
      MAJA --- ---
      GL_ST0RM: za mě můžu doporučit k poslechu Canton Ergo RC-K (regálovky) a RC-L (sloupy).

Na moje ucho hrajou velmi dobře a univerzálně, poměr cena/výkon second hand je super a kovové krycí mřížky jsou odolné (mám děti i kočky). Sloupky jsou náročnější na akustiku prostoru.
      Loni jsem vyměnil kondenzátory ve výhybkách za Mundorfy - elyty mají přeci jen po cca 20-ti letech nárok a celá sranda byla asi za tisícovku a 2h práce se šroubovákem a pájkou.
      GL_ST0RM
      GL_ST0RM --- ---
      Vzhledem k tomu, ze se tu nic moc nedeje, tak vstoupim do Vasich digitalnich zivotu s low-fi dotazem:)

Shanim second hand regalovky, poradte!

Retezec mam naplanovany asi takhle:
      Zesik/konec: PA300SSE (mrk mrk MAJA :) jsem jiz koupil
      DAC/preamp: Topping E50, TRS/XLR do PA, napajeno baterii, uvazuji i o optickem/galvanickem oddeleni USB od PC, uvidim
      CDP: CA 640C, optikou do E50 - CDP mam z dob davno minulych

Hrat se bude prevazne z PC, Tidal nebo obdobne sluzby. Neplanuji gramofon. Vecer vypnu PC a pustim si CD.

Muj aktualni problem je vybrat vhodne bedny, jak jinak. Jsem second-hand king a nechci v tom utopit moc, strop je tak 25k.
      Chtel bych (asi) radeji regalovky, ale nejake sloupky s bass reflexem vepredu by se asi take daly. Mistnost ma cca 25m2, sedacka je dost blizko k uvazovanemu umisteni beden ~3m.

Posloucham vse od elektroniky, ambient/psy, po metal, skrze klasiku a obcas i jazz. Nepotrebuju k zivotu extra nizke kmitocty. Doposud jsem mel Xavian XN 125 + Rotel RA05 a stacilo mi to. Bohuzel, detem se ty bedny take velice "libily" a odnesly to vysky. Kockam se zase zamlouvaly zavesy stredobasu...Kocky uz nejsou, a decka jsou vetsi.

Aktualne uvazuju:

Dynaudio Audience 42
      B&W 705
      Elac BS 243
      Elac FS 247 (sloupky)
      Sonus Faber Concertino Home
      Sonus Faber Venere 1.5
      CASTLE - Avon 2

Tak ktere? :) kde na bazaru roste neco zajimaveho a prehlidl jsem to?
      TAX
      TAX --- ---
      takze zdi neprojde, bude pohlcen nebo odrazen. diky za odpovedi.
      MAJA
      MAJA --- ---
      DR_RIC: to taky ... záleží na materiálu/povrchu
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      MAJA: odrazi...
      MAJA
      MAJA --- ---
      TAX: čím vyšší frekvence, tím hůř prochází typicky ... střední a vyšší frekvence slyšitelného spektra ti zeď pohltí
      TAX
      TAX --- ---
      OT dotaz: vedel by nekdo, jestli/jak ultrazvuk prochazi prekazkama (zdi)?
      ALESH
      ALESH --- ---
      Dik za rady, nakonec jsem vymeknul a koupil Klipsch Reference Premiere RP-280F. Vulkany az priste .)
      MATT
      MATT --- ---
      ALESH: ja tu kdysi koupil Infinity Qb a jsem s nima spoko
      MAJA
      MAJA --- ---
      Po pár hodinách poslechu musím konstatovat, že BV Audio PA300SSE je ultimativní koncák, zvlášť s ohledem na cenu ... (BV audio, jiné, provozuju už 20 let, tak pro ně mám slabost)
      VEEHELL
      VEEHELL --- ---
      Uz jsem to na nyxu sdilel, ale ne tady. (aspon myslim). Kamos kdysi davno postavil tri pary beden https://vyvoj.hw.cz/teorie-a-praxe/konstrukce/alpha-project-reprosoustavy.html pokazde jina sada repraku a jina vyhybka. Jeden par mam ja, druhej par ma Frohikey a treti je buhvi kde ...
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      ALESH: Pokud tam není nějakej echt chytrej systém (jakože u pasivu z roku 81 asi nebude), bude tam interferencí mezi měničema vznikat výraznej hřebenovej filtr, což možná nebude úplná katastrofa ale do skutečnýho hifi to nepatří, kvůli vejškám a středovejškám umístěnejm vedle sebe to navíc bude mít mizernou směrovou charakteristiku (v horizontální ose, což je důležitější) a ten supertweeter ji pohřbí úplně.

Ty Infinity ani Quadraly v tomhle ohledu taky nebudou nejlepší, páskáče maj mizerou vertikální direktivitu (v používaném pásmu přechází od široké do velmi úzké a nad dělící frekvencí to přebírá menší páskáč který opět přechází od široké k úzké, to je obecně pro kvalitu zvuku kontraproduktivní), ale jsou výrazně rozumnější než Heca.

Dobrá direktivita je vlastnost která nezaručuje dobrej zvuk, ale dobrej zvuk je bez ní těžko dosažitelnej, znamená to o něco míň opruzů při hledání nejlepšího umístění v místnosti, sweet spotu k poslechu a míň zvukových překvapení při přesunu do jiné místnosti.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      ALESH: Taky by mě zajímalo jak to hraje. :) Já mám teda Infinity R90 a potřebují výkonnej zesilovač aby se ukázaly.
      ALESH
      ALESH --- ---
      MARASAN: ja netusim, proto se ptam :)
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      ALESH: vzhledove mozna, ale zvukove to bude silenost / tristni, ne?
      ALESH
      ALESH --- ---
      Je to dobry, nebo jenom krasny? Dlouhodobe premyslim jestli infinity renaissance nebo quadral vulcan, ale tohle se mi vzhledove libi asi nejvic.
      https://elektro.bazos.cz/inzerat/147290268/heco-lab-2.php
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      Lakava nabidka, cukaj mi prsty... Co si o tom myslite?

Denon Denon POA A1HD (8500771606) | Gebrauchtgerät | Surround-Endverstärker (Trans/Digital)) | Angebot auf audio-markt.de
      https://www.audio-markt.de/market/denon-denon-poa-a1hd-8500771606
      ENGUMAZ
      ENGUMAZ --- ---
      DELLAMORTE: to tam nemam nic. Ale par veci z Neurot Rec treba a dost ruzne tvrdsi elektroniky
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      ENGUMAZ: No mám, ale je to většinou japonský noise z osmdesátých let. :)
      ENGUMAZ
      ENGUMAZ --- ---
      DELLAMORTE: Ja mam. Ale nemam seznam. Nemas naopak ty seznam poptavabych?
      KOUMAK
      KOUMAK --- ---
      DELLAMORTE: Jsi jako ostatní, originál CD si ještě nějaký čas nechám a uvidím... :-) Ale díky za optání :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam