• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    VOZKA: je otazkou, kolik z tech nepopiracu s levnyma sestavama, jak ty rikas, vlastne slyselo ty opravdu drahe sestavy a do jake miry to opet muze byt predsudek ve smyslu "je to drahy, tim padem je to skvely" ;)
    Pak je tu ve hre subjektivni vjem, co se libi jednomu, nemusi se libit druhemu a oznaci to za horsi. A naopak.
    Asi zde netreba rikat, ze ne kazdy ma vycviceny sluch. Mozna to bude znit divne, ale jsem presvedceny o tom, ze vnimat zvuk, aby byl clovek schopen popsat pripadne rozdily, je treba se "naucit". Kdo nevi, jak ma co znit, kdo nevi, co ze ma vlastne slyset, tak tezko bude relevantnim recenzentem. Dovolim si prirovnani ke zraku. Postav laika pred 20 ruzne nastavenych TV a zeptej se ho, jaka ma nejlepsi obraz. Obvykle je ukazano na tu nejvice zarici a kontrastni. Ze jsou slite stiny, ze jsou v jasech prepaly a ze barvy maji prehnanou saturaci, to ti lide "nevidi".
    Onehda jsem vybiral nahradu za 100Hz CRT TV a mnoho let jsem zadnou nenachazel. U lcd obecne mi vadila absence cerne a u plasmy jsem nenavidel blikani obrazovky a tzv phospor trails. To blikani hromada lidi vubec nevideli, dle jejich slov, stejne tak nevideli jekteri ty ohavne duhovite zavoje pri svenku kamery. Az kdyz jsem to u videohry opakovaněle demonstroval, tak si toho vsimli.
    Ale zpet ke kabelum. To, ze nekdo neslysi rozdil, nemusi byt vzdy kabelama, ale bud posluchacem, nebo "slabsi" sestavou a nebo kombinaci obeho. Ale to uz se opakuju. Zkratka a jednoduse odmitam pausalizovat, to je cele ;)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    DELLAMORTE: Jojo. To akorat potvrzuje to co rikam. Kdyz si vysnis ze ten novy kabel musi byt jiny, tak se do tr hudby tak “zaposlouchas” ze najednou slysis vsecko tak nejak “jasneji” a s vetsim prostorem a separaci jednotlivych nastroju a podobne kcy 😂. Ovsem jak to prestanes resit, tak je najednou vsecko stejne 😉 dle me je to v hlave predevsim.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PLAYER: Ad druhej odstavec - o tomhle by se dalo debatovat do nekonečna, protože do týhle teorie nezapadá fakt že rozdíly mezi reprákama nebo sluchátkama jsou slyšet naprosto jasně i do docela vysokejch cenovejch hladin (i když ne vždycky jsou dražší lepší, samozřejmě), je tam do nějaký míry korelace mezi preferencema a měřeníma, a většinou to ani lidi s levnejma sestavama nepopíraj.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Taky jsem měl jednu dobu kabelový období. Zkoušel jsem dvojlinky apod. pak jsem si koupil kabely už nevím jak se ta firma jmenuje, jen si pamatuju, že to dělali s kabelů na IDE a ten rozdíl byl fakt brutální. Od té doby jsem to upgradoval jen jednou, asi 8 let zpět, tam bylo teda zlepšení slyšitelné což mi potvrdila třeba i žena na slepý poslech i když jí je to fuk. Ale od té doby to neřeším a i když jsem nedávno něco zkoušel, tak mi to přišlo stejný. :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SPIKE411: kdykoliv. A klidne polozim na stul 100k. To, ze nekdo trpi sugesci, dost mozna odvozenou od postbuy syndromu, jeste automaticky neznamena, ze tim trpi vsichni ostatni. Ja do te kopie sel s tim, ze kdyz tam zlepseni nebude, tak jsem vyhodil jen 5k a ne 300k. Coz mi za ten "experiment" stalo podstoupit.

Ona ta sugesce totiz muze fungovat i na opacnem brehu, tedy ve smyslu, ze kdyz na neco draheho nemam, tak si vnuknu myslenku, ze to jsou stejne vyhozene penize a zarucene tam rozdil stejne neni (hodnotim neco, co jsem neslysel) a tak jsem usteril a vyzral nad vsema tema snobama, co si jen namlouvaji, ze to hraje lip ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    V pripadu nize popsanem ten rozdil je tak znatelny, ze si troufam rici, ze by to pochytilo i netrenovane ucho bez slepeho testu.

Ale ta výzva nestojí poznat to bez slepého testu, nýbrž právě při slepém testu. :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    CLOJSTER: “poznaj” a jsou ohledne toho militantni. Pls tohle nema cenu :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak hadam, ze zalezi na zbytku sestavy, potazmo na samotnych kabelech. Nejsem presvedceny o tom, ze 4mm medena dvojlinka od vyrobce XX bude hrat jinak nez 4mm medena dvojlina od vyrobce XY. Pri stejne technologii.
    Vlastnosti kabelu jsou meritelne: odpor, indukcnost, kapacita. To neni "snake oil", otazkou samozrejme je, jaky vliv to ma nasledne na zvuk a zdali to dokazeme kazdy rozlisit.
    Netroufam si tedy pausalizovat a rict, ze rozdil vzdycky je a nebo neni slyset. V pripadu nize popsanem ten rozdil je tak znatelny, ze si troufam rici, ze by to pochytilo i netrenovane ucho bez slepeho testu. Me samotneho ten rozdil zaskocil.
    Poslouchano s B&W802D a Lexicon RV-6.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    A to fakt tam jako slysite rozdily v repro kabelech? Neudelal by sis slepy test? At ti nekdo ty kabely prohazuje? Fakt by me to zajimalo, protoze ja jsem jeste rozdil nikdy neslysel…
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MADCAT: taky by me zajimalo srovnani. Tak jedine zkusit nejake studio, jestli nemaj original v poslechovce. Otazkou je, zdali by se jim vubec do takoveho srovnani chtelo jit, protoze co kdyby... :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PLAYER: Tak pominu-li původ, přesněji teda řečeno, že je to kopie, tak to nevypadá tak špatně. A hrát dobře to asi bude, proč by ne. Zajímalo by mě srovnání s originálem, jestli by se teda někdo tak sebezapřel, že by se pustil do srovnávání kabelů za statisíce s tímto :-). Já nedávno objednal nikoliv z Aliexpressu, ale přímo od výrobce 2 x signálovej RCA kabel a pár reprokabelů, úhrnem za cca $140. Nějaký Ghent Audio. Reference jsou vesměs dost pozitivní, tak uvidíme až se mi to tu objeví. Už se mi ozvala pošta, tak to bohužel taky asi neprojde bez povšimnutí :-I
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DR_RIC: objednaval jsem ho zde 21. prosince (i na zaklade tamnich recenzi) a prisel mi dneska. Pocitej s tim, ze ti napari clo (v mem pripade tedy + 1200,-). Me prisla kalkulace do mailu, ale postak mi to dal a nic nechtel. No radsi jsem poslal na postu dotaz, jak to mam teda zaplatit, at se mi to nekde neurokuje^^

Valhalla 2 Hifi Speaker Cable Horn Cable - Audio & Video Cables - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005004369101541.html
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    PLAYER: no a nemas odkaz na ten cinsky kabel prosim?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zajimavost & tip na kabel:

Osobne nejsem priznivcem absurdne drahych kabelu, nicmene v pripade reproduktorovych, narozdil od sitovych, alespon dokazu hovorit o ovlivneni zvuku. Zamerne nepisi o vire, viz dale. Kdo zna znacku Nordost tak vi, v jakych sestimistnych cifrach se v CR prodava top model Vallhala 2. I narazil jsem u strycka Wonga na zjevnou kopii, dokonce se ani nestiti tam hodit napis Nordost. Tak jsem si rikal, ze kdyz to ma vlastne stejnou konstrukci jako original, stejny pocet vodicu, material, prurez atd., ze by to vlastne mohlo stat za zkousku, kdyz je original vynasen az do samotnych audiofilskych nebes a treba se to, alespon teoreticky, nemusi v konecnem dusledku zvukove lisit od toho referencniho modelu. Dnes mi kabely dorazily. Par me stal 3900 Kc za 1,5 m. To je asi 75x mene, nez stoji americky original, ktery bude samozrejme vzdycky lepsi, obzvlast kdyz budeme vedet, ktery zrovna poslouchame,... samozrejme :)
    Predtim jsem na stejne sestave mel Audioquest Rocket 11 a take Krautwire Reference HT. Oboje vyrazne, jakoze o hodne moc, levnejsi kabelaz (ty originalni :) ). Priznam se, ze jsem byl skepticky. Preci jen "je to Cina" a co je z komunisticke Ciny, to stoji za prd a nikdo si tam nenechava nic vyrabet :) Nicmene uz prvni vteriny poslechu znamych nahravek by me posadily na zadek, kdybych uz nesedel.
    Nejvetsi rozdil je asi v prostorovosti, scena se uzasne zvetsila a lokalizace nastroju/hlasu zpresnila. Pribyly dokonce i detaily ve vsech pasmech. Bude to znit jako klise, ale skoro jako bych poslouchal jinou sestavu, jine repro. Takze tech 4 tis. vubec nelituju, jedine co bych tomu vycetl, je ten napis Nordost. Klidne si na to kluci z Ciny mohli hodit vlastni brand. Ale chapu, tohle je milionkrat lepsi marketing a na autorska prava komousi bohuzel kaslou.

NordOst Valhalla 2 Speaker Cable -2x3m
    https://www.avcenter.cz/NordOst-Valhalla-2-Speaker-Cable-2x3m-d7690.htm

JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Mate nekdo prosim zkusenosti s temhle reprokabelama?

ROTH SILVER GATE LIGHT SC
    Roth Silver Gate Light SC - Roth Audio
    https://www.rothaudio.eu/kabely-a-prislusenstvi/reproduktorove-kabely/Roth-Silver-Gate-Light-SC

nebo

Noble Audio Fire
    Kabely - reproduktorové :: Noble Audio
    https://noble-audio.webnode.cz/kabely-reproduktorove/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Používáte někdo něco jako USB-C/Lightning DAC k iPhone?
    Nějaké doporučení? Nebo se na to vyprdnout a použít normální applí redukci na jacka (a tím pádem DAC iPhonu)?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele, co vlastně charakterizuje tzv. anglický (britský) hifi? Tuhle si čtu něco o nějakých bednách, myslím, že Acoustic Energy, a v tom textu se to souslovím "s nádechem tradičního anglickýho hifi" jenom hemží.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: hifisti maji i eShop pro sveho elektrikare:

✅ AHP Feinsicherungen für HiFi Audio Video
    https://www.hifi-zubehoer.shop/ahp-feinsicherungen-hifi-audio-video-k-26089.htm

Zastrcka za 380 EUR atp.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    uz jste menili jistice za stary dobry pojistky?

HIFIroom.cz • Rozvaděč: Pojistka versus jistič
    https://www.hifiroom.cz/kabely/rozvadec-pojistka-versus-jistic-t3482.html
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    BREGALAD: s policemi ne policejní…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam