VOZKA: je otazkou, kolik z tech nepopiracu s levnyma sestavama, jak ty rikas, vlastne slyselo ty opravdu drahe sestavy a do jake miry to opet muze byt predsudek ve smyslu "je to drahy, tim padem je to skvely" ;)
Pak je tu ve hre subjektivni vjem, co se libi jednomu, nemusi se libit druhemu a oznaci to za horsi. A naopak.
Asi zde netreba rikat, ze ne kazdy ma vycviceny sluch. Mozna to bude znit divne, ale jsem presvedceny o tom, ze vnimat zvuk, aby byl clovek schopen popsat pripadne rozdily, je treba se "naucit". Kdo nevi, jak ma co znit, kdo nevi, co ze ma vlastne slyset, tak tezko bude relevantnim recenzentem. Dovolim si prirovnani ke zraku. Postav laika pred 20 ruzne nastavenych TV a zeptej se ho, jaka ma nejlepsi obraz. Obvykle je ukazano na tu nejvice zarici a kontrastni. Ze jsou slite stiny, ze jsou v jasech prepaly a ze barvy maji prehnanou saturaci, to ti lide "nevidi".
Onehda jsem vybiral nahradu za 100Hz CRT TV a mnoho let jsem zadnou nenachazel. U lcd obecne mi vadila absence cerne a u plasmy jsem nenavidel blikani obrazovky a tzv phospor trails. To blikani hromada lidi vubec nevideli, dle jejich slov, stejne tak nevideli jekteri ty ohavne duhovite zavoje pri svenku kamery. Az kdyz jsem to u videohry opakovaněle demonstroval, tak si toho vsimli.
Ale zpet ke kabelum. To, ze nekdo neslysi rozdil, nemusi byt vzdy kabelama, ale bud posluchacem, nebo "slabsi" sestavou a nebo kombinaci obeho. Ale to uz se opakuju. Zkratka a jednoduse odmitam pausalizovat, to je cele ;)