• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CROME: ten odkaz nefunguje a jestli mě odkazauješ na něčí názor, tak si ušetři námahu, nezajímá mě to. A víš proč mě to nezajímá? Protože nepotřebuju číst, co si mám myslet o věci, kterou sám vlastním (stejná konstrukce, bez značky, za zlomek ceny originálu). Navíc stínění má málokterý REPROkabel (v dalším kole si rozebereme proč není třeba), bez ohledu na značku a cenu, takže ten argument sám o sobě je celkem lichej, ale tak hlavně že se dokážeš sám sobě zasmát :).
    MAJA
    MAJA --- ---
    WADER23: tohle je slovní přestřelka ... ani nevím, kolik z vás má fyzikální/elektro vzdělání, naposloucháno, jakou hifi doma resp. jaké zkušenosti ... ztráta času :-)
    WADER23
    WADER23 --- ---
    MAJA: Tak radost jasně, ta je čistě subjektivní a nedá se rozporovat. Radost může mít i z toho že sousedovi chcípla koza, a bude mu jedna, co si o tom myslí Franta z Nyxu.

Přínos je ale věc jiná, a to je to, o čem jsou tyhle diskuze.

Můžeš si třeba koupit roli zlatého toaletního papíru za $1.3M, určitě si uděláš radost, ale jestli je tam nějaký reálný přínos při utírání zadku, to nevím, nevím...
    Loo paper made of 22-carat GOLD goes on sale for £825k | Daily Mail Online
    https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/femail/article-2471446/amp/Loo-paper-22-carat-GOLD-goes-sale-825k.html
    MAJA
    MAJA --- ---
    WADER23: pro někoho ten přínos stojí za to a pro druhého ne, ať je to kabel nebo rum ...

Někdo si chce udělat radost a je mu úplně šumák, jestli za kabel utratí 10 tisíc nebo 500 tisíc ... udělal si radost, účel splněn. A je mu ještě víc jedno, jestli s tím nějaký Franta Vokurka z NYXu nesouhlasí :-)
    WADER23
    WADER23 --- ---
    MAJA: Na světě se prodává tolik předraženejch blbostí bez žádné přidané hodnoty, kolik je na světě hlupců, takže by se seznam takových produktů ani na celej nyx nevešel.

To že se prodává fén, kterým pofoukáš vodu z kohoutku a máš zní studánkovou harmonizovanou vodu, neznamená, že se tu ostatní všichni motáme po obyčejné hnusné vodě z kohoutku.

S rumem je to jednoduchý, stačí udělat ABX test. Garantují ti, že přidanou hodnotu od Božkova pozná i někdo, kdo rum v životě nepil. Prostě to chutná jinak a ten ocásek nekvalitního alkoholu pozná každej.

S těmi kabely a podobnými udělátky je ale v těch slepých testech vždycky nějaká potíž :-)

V tomto kontextu se budeme smát jen "degusterům" vína, co označí ve slepém testu (dobré) víno z obyčejného supermarketu mnoha bombastickým přívlastky a dají ho mu lepší/stejnou známku v soutěži než flasce za tisíce $.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SAMOUT: to v podstatě nikoho nezajímá ... někdo to koupí, protože pro něj to má přínos (jestli slyší rozdíl ... super, jestli se mu líbí mít kabely za xx peněz .... etc) a někdo ne, protože cpe prachy jinam ... proč kupovat drahé rumy, když motat se budu i po hnusu z Božkova ... apod.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAJA: Ovsem prodeje vubec nic nevypovidaji o realnym prinosu tech kabelu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    CROME: Přesně tahle debata skeptici vs. proroci ohledně kabeláže tu vždycky jednou za čas proběhne, pár lidí se rozeštve a považuje se navzájem za blázny a stejně se nikdo navzájem nepřesvědčí :-) Kdyby se to neprodávalo, tak se to nebude přece vyrábět ...
    CROME
    CROME --- ---
    PLAYER: jojo dalsi netopejr, tak urcite :)
    I kdyz pokud kupujes predrazeny supermegcool ultraflat hurrdurr edition sracky typu Nordost tak to i verim, sumej jak svina pac maj ubohy odstineni :)
    Audio Science Review (ASR) Forum
    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads%2Fnordost-superflatline-speaker-cable-review.45615%2F=
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CROME: nevim jak Maja, ale ja na sve sestave ano.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Z jiného soudku. Nad snubním prstenem s diamanty za mega se asi nikdo nepozastaví ve smyslu "to je ale předražený nesmysl, ten kdo ho koupí je úplně pitomej". No, zaprvé, kdo má na prsten s diamantem asi úplně hloupý nebude, pokud to není dědic a zadruhé ten kabel má alespoň nějakou funkcí navíc, není to jen módní doplněk, čili pokud bych arabský princ, co má v garáži desítky legendárních supersportů a na párty litá vlastním tryskáčem, tak bych si úplně klidně takovouhle pozlacenou cetku koupil, nikdo jiný totiž, co je mi známo, pozlacený kabel zatím nedělá. Z hlediska marketingu je to IMHO dost chytrý tah.
    Mrkněte schválně na dokument o Jacksonovi od BBC a pozorně sledujte, jaké cetky si kupoval do toho svého Neverlandu. Různé sošky, vázy... strašnej kýč za desítky až stovky tisíc $. A že takových Jacksonů na světě není málo.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    MATT: Krásnej popis. Technické okénku už jsem tu měl, nebudu Vám to rušit flow.

Ale je zajímavé, že se tohle objevuje u popisu produktů (kabelů lol), a nikdo nepíše takovéhle recenze z živých vystoupení, třeba i akustických nástrojů, zpěv, bubny, a tak. Klidně by se dalo napsat "I hear the band XXX live and the "Musicians were both more precise and more expressive, and the soundscapes created by orchestras were dazzling in their intricacy and color. Combos were tighter, guitar and sax solos were cleaner, drums had more realistic impact" than on my HiFi ;-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    CROME: jo, mám eltech. vzdělání a moc jsem na to nevěřil ... začal jsem před léty OBI dvojlinkou, pak tlustější verzí ... dvojlinkou s můstkem od AU/RA po čase jsem si půjčil nějaký levnější AudioQuest tuším 4BD ... za týden jsem ho vracel a objednal si ho pro sebe, po čase jsem kabel zkrátil na minimum a vyrobil si kabely dva na bi-wiring (tam jsem neslyšel ani zbla rozdílu) .... a od předloňska mám čínskou Valhallu.

Zesilovač nemám žádný elektronkový, kde bych čekal větší reakci na změny impedanci v cestě. YMMV ...
    CROME
    CROME --- ---
    MAJA: Jako ze poznas rozdil oproti telefonni dvojlince? :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SAMOUT: Mám kopie Nordost Valhalla 2 k reprobednám, cena v přepočtu cca 4 tisíce - origo přes 400 tisíc.

Jsou kvalitně zpracované/vyrobené, maj na sobě nápisy Nordost :-( a jsou to nej kable, co jsem na repro měl - s originálem jsem samozřejmě na svojí sestavě neporovnával, ale imho budou konkurovat i kabelům desetkrát dražším.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAJA: Cinan za to chce jen 200k :-)?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Sranda je, že číňan vyrábí kopie Nordostu a prodává je za cenu několikasetnásobně nižší než originál. Vypadají kompletně obšlehnuté, možná měď není stříbřená za úplňku, ale "hrajou" dost dobře :-)
    MATT
    MATT --- ---
    FATTY: to je recenze z 2016
    FATTY
    FATTY --- ---
    MATT: to uz dneska generuje AI, ne :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SVANC: Tak kdyz se to vyrabi, tak asi nekdo jo... Objemy tezko odhadovat, ale zazobanejch netopejru budou spousty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam