• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER:
      A stale cekam na odpoved na otazku, jak se ta strasne velka indukcnost konkretne projevuje na reprodukci. To je vazne tak velky problem na tak jednoduchou otazku odpovedet, kdyz tu zaroven (nekteri) sermujete merenimi a grafy? Asi toho chci ale zjevne moc :)

V tom grafu se sermuje indukcnosti, ale ne z duvodu, ze by samotna "vlastni" indukcnost kabelu ovlivnovala frekvenci charakteristiky (na to ji ma rovnou kabel prilis malou, at uz je levnej nebo drahej),

ale diky stejne vlastnosti kabelu, ten drazsi s vyssi indukcnosti, lepe prijima ruseni, funguje jako "lepsi antena" na jine ruseni, treba od elektricke site. Mas to v tom grafu i napsane cervene "Induction of Mains hums"
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CROME: ptam se te, co mi PODLE TEBE sumi? Ja jsem totiz nikde nenapsal ani carku o tom, ze mi neco sumi. Tedy snad chapes rozdil mezi vetou oznamovaci (ta z me strany nezaznela) a vetou tazaci.

A stale cekam na odpoved na otazku, jak se ta strasne velka indukcnost konkretne projevuje na reprodukci. To je vazne tak velky problem na tak jednoduchou otazku odpovedet, kdyz tu zaroven (nekteri) sermujete merenimi a grafy? Asi toho chci ale zjevne moc :)
      CROME
      CROME --- ---
      PLAYER: Nejdriv bych asi resil zakladni stineni, pak po maly kruccich postupoval dale v retezci :)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CROME: co mi podle tebe šumí? A jak může být indukčnost irelevantní, když je to právě podle tebe, respektive podle někoho, na koho odkazuješ, právě ta veličina, která má šum způsobovat, zvýrazňovat? :) Ach ty protimluvy, které asi nejsi schopen u svých názorů/tvrzení vnímat. Ale tak hlavně že prý já nechápu point :)
      CROME
      CROME --- ---
      CROME: To bude mozna to rozsireni prostoru ve zvuku…pomoci sumu :)
      CROME
      CROME --- ---
      PLAYER: Indukcnost je v tomto pripade docela irelevantni, kdyz ti to sumi hur jak telefonni dvoulinka :)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CROME: a proč neodpovíš na druhou otázku? Nehodí se ti zrovna do krámku s čísly?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: hloupá otázka na hloupé tvrzení. Nebo přesněji řečeno na tvrzení, které není autor schopen definovat. Když řeknu, že tě nepustím na atrakci, protože si moc malý, aniž bych definoval, od kolik cm je výška člověka považována za nízkou z hlediska bezpečnosti, tak je to prostě jen fráze, která pozbývá významu.

Na jedné straně se tedy šermuje s čísly a grafy, na straně druhé se šermuje s hodnotami údajně pod schopnost lidského vnímání. Tak už se kluci mezi sebou dohodněte, co teda platí a jestli to teda slyšíte a nebo neslyšíte :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Na hloupé otázky se dobrá odpověď dává jen těžko. Kdybych ti měl odpovědět, jak velká indukčnost kabelu už bude slyšet, tak ti mohu leda říci, že to závisí i na impedanci beden. Vadit bude taková indukčnost, která způsobí změnu kmitočtové charakteristiky v míře rozpoznatelné lidským uchem, tedy v řádu jednotek dB. Rozhodně ne změny v desetinách či dokonce jen setinách dB, jak je tomu u kabelů. A sorry, ale počítat to fakt nebudu... :D
      To ale nic nemění na pravdivosti tvrzení, že Valhalla 2 je nevhodná konstrukce, byť ten vliv není slyšitelný. Je to podobné, jako by sis nechal pro opravu fasády udělat filigránské lešení z obrovského množství trubek o průměru třeba 15 mm, které by vypadalo famózně, stálo majlant a svůj účel naprosto dobře splnilo. Ale jeho jedinou předností by byl právě ten vzhled.
      WADER23
      WADER23 --- ---
      CROME: To je to co odpalkoval, že nepotřebuje znát "názor" někoho jiného - doplním, že to fakt není názor ale měření, tedy fakta.

a zároveň odpálkoval, že "poslal odkaz, co nefunguje" (jako on to nyx fakt zprasí, že nefunguje), tak ho pro jistotu doplním opravenej link zde

Jinak v tom odkazu je níže i graf, že co se týká přenosu signálu 10kHz, tak tam není vidět žádný rozdíl proti levnému kabelů - no surprise, audio frekvence jsou na to příliš nízký aby to mělo vliv, (kroucená) dvoulinka bez stínění má 100MHz rating pro ethernet. Tam už se tam pak na té kilometrové vzdálenosti a téhle frekvenci začínají L a C vlivy projevovat.
      CROME
      CROME --- ---
      PLAYER: Konkretne u tech tvech Nordost flatline kabelu je to zcela exaktne prokazany fakt, muzes to mit i s obrazkama.
      “The SuperFlatLine cable was so sensitive that having the transformer 12 inches away from it still induced fair amount of noise.”

Audio Science Review (ASR) Forum
      https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads%2Fnordost-superflatline-speaker-cable-review.45615%2F=

PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: hele a víš že jsou mezi vámi elektrikáři tací odborníci, kteří tvrdí, že třeba ta Valhalla 2 je konstrukčně nejhorší kabel co může být, protože má už od pohledu! strašnou indukčnost, což pozná prý každý odborník? Když jsem se následně zeptal, jaká konkrétní hodnota indukčnosti již spadá do toho odborného termínu "strašně velká" (a co je tedy referenční hodnota, od které se tyhle fráze odvíjejí), tak jsem se, světě div se, ale dočkal jen úhybných manévru, nikoliv odpovědi na jasně formulovanou otázku. Zopakoval jsem ji hned třikrát :)
      Doplňující otázka byla, jak se ta strašně velká indukčnost projevuje teda na zvuku. Když je problém sdělit konkrétní číslo, tak ať mám alespoň reálné poznatky. Můžeš dvakrát hádat, zdali jsem se alespoň na tuto otázku odpovědi dočkal ;)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MAJA: S tím lze naprosto souhlasit. Jenže ti lidé, kteří utrácejí nesmyslné částky za komponenty, které nemají reálný přínos, nikdy neříkají např. "bylo to drahý, rozdíl nepoznám, ale líbí se mi design", ale prakticky vždy ten nákup obhajují tvrzením, že se zvuk aparátu zlepšil.
      U reprokabelů to je naprostý nesmysl, opakovaně vyvrácený testováním vědeckými metodami, které jsou standardem ve všech oborech, kde je nutné k hodnocení používat lidské smysly.
      Zlepšení zvuku mohlo nastat jen v případech, kdy původní kabely měly brutálně poddimenzovaný průřez, ale i tam by je stačilo nahradit dvojlinkou se solidním průřezem. Oproti ní nemá žádný sebedražší kabel slyšitelný přínos, což je doložitelné i měřením, protože tyto měřitelné rozdíly jsou v případě reprokabelů mnohonásobně menší než ty, které i to nejcitlivější lidské ucho už dokáže detekovat.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      CROME: jasně, nechápu, proto si dělám signálové a síťové kabely sám a reprokabel mám čínskou kopii Nordostu za pár peněz. Víc sis asi nadělat do rukou nemohl s tím tvým věštěním :))
      CROME
      CROME --- ---
      PLAYER: Samozrejme, ze mezi kabely je rozdil, kvalitni audio kabel by mel byt spravne stineny, idealne co nejkratsi….. pak neni rozdilu mezi kvalitnim kabelem za 25$ a siditkem pro boomery za 1 mil. $ and thats a point, ktery jaksi nechapes:)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: nejlepší vtip je samotná logika "slaboproudařů", kdy na jedné straně mezi kabely nemůže být rozdíl, protože Ohmův zákon a bla bla bla, aby na straně druhé psali eseje o tom, jak ten či onen kabel je strašná konstrukce, protože funguje jako anténa a má šílenou indukčnost... která se na reprodukci teda projeví, ale vlastně neprojeví, protože na kabelech nezáleží. Jo, nemají to jednoduché, vždy si musí vybrat tu jednu jejich pravdu, jak se jim to zrovna hodí do krámku :)
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: Myslim, že by ten vtip šel i otočit. Podle audiofilů by měl kabel výrazně zkreslovat, ale naštestí o tom neví, tak přenáší signál i na megahercovejch frekvencích..
      Proč může létat čmelák?
      https://fyzmatik.pise.cz/913-proc-muze-letat-cmelak.html
      MAJA
      MAJA --- ---
      FATTY: hifi & highend & psychologie .... no comment :-)

Opak toho by mohl být, že ten nejvíc cool sebevědomý úžasný týpek jede na dvojlince z OBI :-) a nikomu o tom neříká ....
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      Já si tuhle nedávno taky koupil čínský káble - žádná kopie něčeho megadrahýho, ale originální výrobek borca, kterej to v Číně vyrábí a jsou na něho na netu dobrý reference, jinak bych to jako zajíca v pytlu nekoupil. Prohodil jsem to za dosavadní dvoulinky z hobbymarketu a voila! hraje to naprosto slyšitelně jednoznačně líp. Lepší prostor, lepší dynamika nebo jak bych to nazval, chybí mi ten hifistickej slovník asi. Prostě je ten zvuk teď takovej jakoby výraznější, víc přítomnej v místnosti, předtím byl takovej upozaděnej nebo co... Určitě může někdo namítnout, že jsem na těch dvoulinkách měl něco blbě - možný to je, ale je mi to jedno. Utratil jsem nějaký (nevelký v porovnání s tím, co tu uvádíte) peníze za nový káble, výsledek je, že to hraje líp, takže spokojenost.
      FATTY
      FATTY --- ---
      *se kupujou (mysleno obecne, pochazi to z lidske povahy tzn. je jedno jestli je to drahej kabel nebo kabelka)
      FATTY
      FATTY --- ---
      MAJA: nikdy jim to neni jedno. drahy picoviny si kupujou jen pro to, aby se ocnich mohli bavit a presvedcovst se o vlastni dulezitosti. tak funguje snobstvi, ma to vyrovnat nedoststek sebevedomi, a bez sdileneho povysovani mad druhe by to nemelo ten efekt...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam