• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    omlouvam se za offtopic spam ale kdyby se nekomu chtelo odbocit do zanru japonskych feudalnich filmu... :)
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MALKHUT: Ten film mám na absolutní špici must see/must have seznamu už pár tejdnů. A nedávno na youtube přibylo pár novejch klipů, který mě definitivně přesvědčily, že mi to za ty prachy stojí.
    (A ještě jsem k tomu přiobjednala Have Sword, Will Travel - ať mám nějakým originálem zastoupený i Chiang Da Wei/Ti Lung duo...;-))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak jsem se na ilegál vyprdla a Last Hurrah for Chivalry normálně objednala na DVD... Jsem upřímně zvědavá.
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    DEFILA: nj, jsou samozřejmě i výjimky (které jak známo potvrzují pravidlo :))
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MALKHUT:
    hmmm co treba nadabovat kriminalku s tematem wu shu :o))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BIDLO: jojo, Funes je dokonalej :)
    z novejsich treba dr. cvokhaus nebo kriminalka las vegas mi taky prijdou hodne dobry :)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    DEFILA: Stary cesky dabing se obecne vyznacoval vysokou kvalitou (Funes, Belmondo,...). Co se tyce kungfaren, tak sem tehdy toho moc neproniklo, ale nektere z toho mala zmrsene nebyly.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    SAREVOK:
    nahodou cerveny trpaslik s dabing se mi pozdava mnohem vic nez v originale ;)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Dabing je zlo ve všem, nejen u kung-fu filmů...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MAEDHROS: tak tak, dabing je zlo :)
    sem si tu mandarinstinu docela i zamilovala, zni hroozne hezky :)) ta ajina do tech filmu nikdy poradne nesedne :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zatím ne. Jestli teda myslíš seznam toho, co vlastním.
    Čekám, až se to ještě trochu rozroste...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    DEFILA: No... Já z mandarinštiny pochytila zatím akorát shi, hao, bao, xia a shi fu. Z kantonštiny ještě větší prd než z mandarinštiny. Takže překlad taky posuzovat nemůžu.
    Mluvím o provedení. A to bejvá ve většině případů prostě hrozný. V těch nejextrémnějších případech to ubližuje filmu jako takovýmu.

MALKHUT: Možná jsem divná, ale řada těch filmů mi přijde opravdu dobrá - a ty béčkový až céčkový dabingy si IMHO nezaslouží... To se, pravda, nevztahuje na některý kultovky typu Mystery of Chess Boxing - ale tam je zase poměrně málo dialogů, takže proč se vůbec s dabingem obtěžovat...;-)
    Dabing je zkrátka zlo.
    A třeba takovej dabovanej Wang Lung Wei je osekanej o třetinu až polovinu svýho charismatu...
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    nemuzu soudit, ani jeden z cinskych dialektu neovladam, tak abych kritizoval kvalitu prekladu, me se proste dabing nelibi nikde az na Cerveneho trpaslika :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    To snad ani není o jazyce - jo, mandarinština i kantonština jsou krásný, ale IMHO jde hlavně o to, že ty anglický dabingy jsou v naprostý většině případů prostě strašně *špatný*.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MALKHUT:
    me nevadi anglictina, problem s prekladem mluveneho slova nemam, jen me vadi v tech filmech, kdy me v pravde kantanstina ci mandarinstina prijde mnohem hezci ;) (ale to bude z duvodu, ze mu rozumim znatelne mene, ale lehkost toho jazyka je krasna :))
    MIYU
    MIYU --- ---
    to by bylo uzasne :)))
    MIYU
    MIYU --- ---
    Malkhute potrebovala bych pujcit nakou poradnou mlaticku .. zacinam citit deficit kung-fu filmu :)))
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    DEFILA:
    ale mam velikou obavu z anglictiny :(
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MALKHUT:
    co jsem koukal tak je na torrentech, kazdopadne je tam ke stazeni

v jednom z odkazu se najde i ->
    Butcher Wing (1979) - Rmvb
    The Magnificent Kick (1980) - Rmvb

a nemel by nekdo toto? -> Zhuang dao zheng
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nevidim tam nikde magnificient butcher tak stahni to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam