• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Propos - existujou nějaký zažitý český překlady pro jianghu, wulin a jiný wuxia-related termíny?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak jsem dokoukala Ashes of Time...
    Prazvláštní film. Ale zabral.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nj no david chiang je taky sympatak k pohledani :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Cožpak o to, Ti Lung je zatím jedinej člověk, kterej v mejch očích dokázal ve společných scénách zazdít pochodující charisma jménem Chow Yun Fat...:-)
    Ale jakmile se vedle něj postaví David Chiang (ať už v kterýmkoli jejich společným filmu) a nahodí ten neopakovatelnej "swordsman-kterýmu-zrovna-uletěly-včely" výraz, tak fakt nevim...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MAEDHROS: film neznam ale pro delicious ti lunga mam obecne slabost :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zrovna si tak reprízuju Have Sword, Will Travel a napadlo mě hodit jsem takovou klasickou, nijak prudce originální anketu...
    D. Chiang a Ti Lung byli svýho času hodně populární dvojka a před kamerou jim to klapalo ohromně... Ale většina lidí, který jsem slyšela se k tomu vyjadřovat, má přece jen jednoho z nich radši (obvykle Ti Lunga)...
    Já osobně si vybrat nedovedu, ale zajímalo by mě, co vy na to.
    PHARAO
    PHARAO --- ---
    aj. ceskej dabing bolí. ale stejne bych to bral:)
    RADECACEK
    RADECACEK --- ---
    Pharao: Zrovna na rapidu jsem ho někde našel a mám ho, stejně jako UF 1 a 3 a Red Force.) zkusím to ještě někde najít, bohužel ale s českým dabingem
    PHARAO
    PHARAO --- ---
    Schanim naky japonsky karáčo filmy z 80let z prostredi velkomesta. Neco jako Ultra Force 2? Nemate nahodou nekdo UF2? Na torentech ani na rapidu to neni...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ze všeho nejdřív bych ráda pochválila DDDHouse. Objednané filmy dorazily během jednoho týdne a v dokonalém pořádku.

Co se oněch filmů týče - The Cheeky Chap je (místy docela krutá) kung-fu komedie, vezoucí se na tehdejší módní vlně... Hlavní hrdina dost nevázaně kmitá mezi polohou "rozpustilý rošťák" a "bezohledný parchant", rozhodně to není žádný dobrosrdečný uličník, chvílema by mu člověk i ledacos nepěknýho přál... Prostě trickster se vším všudy - takže to chce naladit se na náležitě zlomyslnou vlnu, pak je to bez problémů...:-) Kung-fu dobrý - hlavně závěrečný souboj mezi Wei Paiem a Charliem Chanem je hodně prima...: http://youtube.com/watch?v=qw96lFR26IE
    Jinak, je to spíš průměr až lehkej nadprůměr, s opravdickejma klasikama od Golden Harvestu to srovnání nesnese a Wei Pai holt taky není žádnej Jackie, ale 7 až 7,5/10 bych tomu dala.
    Phantom Killer je docelá divná směsice lovestory, horroru, detektivky, thrilleru a kung-fu, která od toho roku 80 nebo 81 stačila dost zestárnout... Ale s lehce přivřenejma očima to nakonec nebylo vůbec špatný. Co se týče akce, ta není až tak prominentní, ale ty souboje co tam jsou, se IMHO povedly... A hraje v tom Lee Hoi San...:-) 6, možná 6,5/10...:-)

V zájmu objektivity dodávám, že filmům s Wei Paiem obvykle nadržuju...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Škoda...:-/
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Malkhut: Čeče, dík... Jen se bojím, jestlis neudělal kozla zahradníkem...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    FALLIE: Woo hodně navazuje (IMHO) na Changa Cheh - ale třeba Hard Boiled už je v tom taky poznat...;-) A Wei Pai a Damian Lau jsou dokonalá dvojka...
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    MAEDHROS: uz ho mam taky stazenej, ale jeste jsem nevidel
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    fearless vybornej!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    "Last Hurrah for Chivalry" dorazilo už dnes a opět můžu s potěšením konstatovat, že té investice ani v nejmenším nelituji...:-)

MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MALKHUT: "Have Sword, Will Travel" a "Last Hurrah for Chivalry" jsem objednala přes amazon... U HSWT bylo datum dodání odhadnuto na 12. 10. až cca polovina listopadu a 12. to došlo... Tož uvidíme, jestli Last Hurrah dorazí toho 17. října nebo jestli si počkám o něco dýl...:-)
    A teď jsem ještě objednávala "Cheeky Chap" a "Phantom Killer" přes DDDHouse, tak jsem zvědavá, v jakým pořádku či nepořádku dojdou.
    PETERS
    PETERS --- ---
    Newim jestli znáte. http://www.easyfunfilm.com - Takový bojový krátký snímky od lidí z nyxu :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    "Have Sword, Will Travel" už dorazilo (mrskli sebou) - a je to moc prima film.
    PHARAO
    PHARAO --- ---
    nemate nekdo film Ultra force 2?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam