• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    D_EVIL: To budou asi Eastern Condors od Sammo Hunga, no sám se po nich poohlédnu, nevypadá to totiž vůbec zle!

http://www.imdb.com/title/tt0090956/#comment
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    Prosim o radu mistni odborniky: Jedna se o film HK. Je to adaptace Tuctu spinavcu, se spoustou akce, mlaticek a vybornym soubojem na konec. Ja proste na tech 80. letech ujizdim :-)
    V prvni rade vi nekdo jmeno, popripade kde stahnout?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Týjo...
    Ashes of Time Redux
    ...vypadá to dobře:
    The first surprise about Wong Kar-wai's revamped, re-edited and rescored version of his 1994 cult wuxia classic Ashes Of Time is just how little has been changed. The second is how much these minor tweaks still have helped clarify the Hong Kong auteur's interpretation of Louis Cha's historical fantasy novel The Eagle-Shooting Hero, confirming that his most poetic, experimental film belongs not in the curiosity cabinet but on the big screen.

To asi budu chtít vidět - když si vezmu jak fajn je originál...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Stahuju, stahuju. Totiž chci říct, už jsou objednané.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Chystáš se na sequely? :-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Brave Archer je zajímavý film. V průběhu jsem pochopil, že se dívám na zfilmovaný román, a potom jsem dohledal, že to je Jin Yongův Return of Condor Heroes. Automaticky se mi to v hlavě srovnalo s jiným Jin Yongem, Sword Stained with Royal Blood, který jsem dokoukal nedávno. On totiž ten Archer ve dvou hodinách má vcelku srovnatelné množství zvratů a zápletek a srovnatelné množství postav, jako třicetidílný seriálový Sword. Jistě si představíte sami... (:

Fu Sheng je velký sympaťák, Niu Niu jako hrdinka je sympaticky aktivní (a krásně se ksichtí). Taky tam hrajou Venoms, někdo jiný než já by zřejmě i poznal, kteří to jsou. (: Dál figuruje útočná hudba, magické háje kvetoucích švestek, lebky s proraženýma otvorama, a všeobecná kungfu mela.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jink-jink. Bruce byl zvyklej na hollywoodský platový podmínky...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    A proč to nedopadlo?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Pro ty, co nesledujou KFcinema fóra - tohle je fakt mňamka...:-)
    Nějaký test shoty z doby, kdy Bruce Lee vyjednával se Shaws...

A nějaký záběry pořízený na natáčení Blood Brothers...

(obrázky nahodil teako170 - a link na příslušný thread: http://kungfucinema.com/forums/showthread.php?t=5689)

Škoda, že to s těma SB nedopadlo... Mohla jsem dneska Bruce mít o dost radši...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Není to vysloveně ani MA ani wuxia, takže tady jen okrajově:
    Devil & the Ghostbuster je strašně roztomilá kravina. Nějaká ta bojůvka se tam taky objeví (a není vůbec špatná, klidně toho mohlo bejt víc), ale jinak je to v první řadě ghost flick.
    Hodně se opisovalo. Myslím, že hlavně z Chinese Ghost Story...
    Propos - místama je tam fakt boží muzika. Zajímalo by mě, odkud je vykradená, zněla mi dost povědomě.
    Fandům HK ducháren by se to mohlo líbit.
    Podrobněji (a s obrázkama) v Planet Hong Kong auditku.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    D_EVIL: 'kuju
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: podám, ale musim si najít náladičku to v klidu zkouknout. jsem klasicky rozkoukal film místo učení se... nějak si teď o zkouškovym ty filmy neumim vychutnat
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Na Ming Jian si taky brousím zuby už nějakou dobu... Podej report. :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    D_EVIL: ale to by nemuselo být tak zlé, ten novej Chanův (myslim bennyho ne jackieho) film je slušnej akční nářez, new police story taky dobrý, a navíc tu hrají Francis Ng a Nicholas Tse...

Jinak já jsem konečně sehnal prvotinu novovlnaře Patricka Tama The Sword, a po první půl hoďce to vypadá na parádní wušia kousek. Tam je z těch co točili řekněme dramatičtější či ambicióznější kousky (samozřejmě nic proti smrštim á la tsui hark :) a měl velký vliv na wonga kar-waie (který ostatně napsal scénář k jeho final history)

http://www.imdb.com/title/tt0080958/

No kdyby někdo věděl kde sehnat jeho druhý film Love Massacre, který snad ani nikdy nevyšel na dvd, tak by ze mě udělal velmi šťastného člověka (je to tu sice OT, neb jde o slasher natočený stylem francouzské nové vlny, ale když už jsem v tom Tamovi :))
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    BIDLO: Je to tohle http://www.csfd.cz/film/11414-genx-cops-tejing-xinrenlei/ na 100% Taky si z toho pamatuju jen Jackieho a pak ty jejich silene ucesy :-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Knihkupce? Bože chraň...:-)
    No, až to zjistíš, dej vědět...:-)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    MAEDHROS: Si nikdy nedelal knihkupce vid? Presne tak jako ja se totiz pta 75% zakazniku... = ne bohuzel nepamatuju :) Jen mi to ted ten Jackie sepnul.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BIDLO: Nebo tak...:-)
    Nepamatuješ si o tom filmu už nic jinýho?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    MAEDHROS: Bude mozna rychlejsi skocit do ty pujcovny a projet tam stary HK "pecky". Je to takova dira, ze tam mozna ani nic nevyhodili.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zkus zabrousit na HKcinemagic a projet si Jackieho brief appearances... (Pokud jsi to už ovšem nezkoušel.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...tak to by mě samotnou zajímalo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam