• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: V člověku může vzniknout ten dojem...:-)))
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Aha, Ouyang Feng, netočí oni tam pořád dokola jednu jedinou věc? (:
    PEJR
    PEJR --- ---
    mohli byste mi doporucit nejaky kvalitni olschooly z pohledu bojovyho umeni pls? nejde mi vubec o kameru strih ani pribech, jde mi o kung fu..

olschooly proto ze driv jeste moc neumeli litat.. idealne rovnou s linkama na rapid. diky..
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    BIDLO: netuším, ale soucítím, neboť vím, že se takové věci stávají :-(
    (zlevněné knihy, DVD v různých různě drahých verzích - - - a úplě nejohavnější je, když člověku něco uteče. Což není problém díky tomu, že DVD se objevují nekoordinovaně a netransparentně a divně pak mizí. :-@
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: :-)
    Výživný...:-)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEYKA: A je to v té samé verzi co jsem v lednu kupoval za 300? Nasere...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    LEYKA:
    SEEKER: Sama za sebe také zcela a bez výhrad doporučuji. Jinak, moje *celé* doporučení zní: přečíst aspoň část zdrojovýho materiálu (nebo se na to zeptat vševědoucího Gou-gou), a až potom zkouknout Dung Che Sai Duk (libovolnou verzi). Např. Leslieho variaci na Ouyang Fenga člověk prostě plně nedocení, pokud neví, kdo je Ouyang Feng - a třeba z komentářů na ČSFD je to místama hodně poznat... On ten film v zásadě nedělá nic, co bych x-krát nečetla v tý, či oný fanfic, ale dobře podaná subverze je vždycky prima - a bez "rezonance" s originálem to není úplně ono. Zas - ne že by to nebylo super samo o sobě... Akorát je to tak trochu jako číst Coetzeeho "Foe", aniž by člověk kdy vůbec zavadil o Robinsona Crusoe (a Roxanu).
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    Na DVD vydávaném deníkem Sport dneska vyšel Souboj stratégů, za 49,- Kč (zjišťuji až teď, při nákupu jsem nadšením nepočítala :"-) ), i s bonusy (trailer a scény z natáčení).
    Taky se ten film vyskytuje pod názvem Válka rozumu a cti.
    Originální název: Muk gong (2006)
    Hodnocení se pohybuje kolem 70-80%, ale já jsem zkrátka zaměřená ta temné příběhy, válečné filmy a pochmurnou severozápadní Čínu, takže já si bahním, přátelé! :-D
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Já zcela a bez výhrad doporučuji :)
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    Na DVD se objevilo: Na východě ďábel, na západě jed (Dung che sai duk redux /Ashes of Time Redux/ (2008) Režie: Kar-wai Wong

Hrají: Jacky Cheung, Leslie Cheung, Maggie Cheung, Carina Lau, Tony Leung Chiu Wai, Tony Leung Ka Fai, Brigitte Lin, Charlie Yeung

Cena DVD: 399 Kč

Viděla jsem na Filmasia 08 --Docela doporucuji :-))
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak on má být letos i Ong Bak 3 (http://thaifilmjournal.blogspot.com/2008/12/sia-jiang-there-will-be-ong-bak-3.html) a dvojka furt nikde, sakra! :-( Nechci si kazit dojem tím nekvalitním kinoripem.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak Singing Killer není vůbec špatnej, i když od Changa Cheh a roku 1970 bych čekala lepší pecku.
    Chiang se podle všeho na pódiu necejtil zrovna doma, ty koncertní výstupy jsou k neukoukání. Ale zas ho nazpíval Roman Tam - a já ráda Romana Tama, takže s poslechem to bylo lepší.
    Jinak příjemnej mix melodramatu a akce, rozhodně za zkouknutí stojí.

Taky jsem dala velmi příjemnou záležitost jménem Sword of Wind Chimes - wuxia made in Taiwan (příběh by Gu Long). Na titule není většinou vůbec vidět, takže jsem měla jen velmi přibližný povědomí, oč vlastně běží - ale sledovalo se to dobře. Bylo to po taiwansku syrový a divný, což - jak zjišťuju - mi u wuxia dělá docela dobře.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MAEDHROS: Zapoměňte, nejspíš kachna. Ale pravda by to byla prďácká...:-)

No a já se hned po dodělání všech možných restů chystám na pár nových, slibných úlovků - mj. i na Singing Killera, což je film, kterej jsem sháněla poměrně dychtivě už delší dobu...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    No slyšel jsem o tom 4.12., ale nějak se o tom nikde nemluví a i na youtube jsou akorát tak trailery. Kinorip smrdí, počkám si na něco lepšího, takovej film se musí vychutnat v hezké kvalitě.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Kdy konečně vyjde ten Ong Bak 2?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SAREVOK: Díky moc (a hurá)...:-)
    Jo, u nás (a na západě vůbec, co vím) poběží oba díly sestříhaný na jeden celovečerák. Nedovedu si to moc představit... Ale asi do kina zajdu, až to tu poběží.
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Druhá část Red Cliff konečně vyšla na DVD... a je tudíž je konečně k sehnání v nějaké trochu rozumné kvalitě (snad to sem můžu takhle dát... kdyžtak mě smažte). Prozatím aspoň takhle, časem to snad půjde sehnat v rozumné kvalitě i pro velké plátno, kde si to rozhodně chci taky dát. Do kin to u nás půjde kdoví kdy a to jsem ještě zachytil zvěsti, že snad v nějaké sestříhané verzi oba díly dohromady... tfuj!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tahle záležitost vypadá dobře zběsile
    (nikoli kvalitně - opravdu především zběsile...;-)):
    The Dragon Lives Again
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dala jsem za večer Bastard Swordsmana i jeho návrat - a obojí se mi ohromně líbilo.
    Sympaticky nadsazený, hodně švihlý a "1980s" z toho táhnou na míle daleko...:-) Skvěle obsazený, zábavný filmy s velmi sympatickou (a místy úžasně zběsile zundercrankovanou) choreografií, neonově divokými vizuálními efekty a přehlídkou mile bizarních technik... (O prvenstí v ujetosti se dělí silkworm skill a phantom skill.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Wong Chunga mám ráda už delší dobu, ale že to byl (a je) *takovej* machr, to jsem nevěděla:

Especially his “coming out” during a time, when homosexuality was a big no-no in the Hong Kong movie and showbiz industry, almost destroyed his career. He did not mind and even let the well oiled machinery of the able press department of the Shaw studio look a wee bit stupid as their own publications announced that “new superstar Wang Chung searches for his wife-to-be” when he was openly parading his boyfriend at local functions. During 1973 and 1977 he was engulfed in severe problems which Wang Chung nowadays does not like to talk too much. One will never forget his famous interview with the South China Morning Post in November 1975, when he attacked the first critics who started to throw dirt towards Chang Cheh. “Let this wonderful man alone, please. He gives you so much joy, new ideas and wonderful hours in front of the silver screen and yet all you do is to lie about his orientations and to ruin his life. If you need a damn queer to spit on, then take me! Yes, I say it loud and clear and for everyone to notice: I love well hung guys!”

Třída...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dneska jsem se konečně podívala na Twelve Gold Medallions - a velmi mile mě to překvapilo. Hodně prima wuxia film ze staré školy... Vlastně ani nejsem s to přesně říct, proč - ale ten film se mi ohromně líbil.

Každopádně fakt spíš pro wuxia než kung-fu fandy...;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam