• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Fist of Legend je Jet Liovka s místy hodně nezvykle pojatými souboji, řekl bych posunutými právě směrem k autentičnosti, i když... ne ve všem, samozřejmě. Ale je to zajímavé a za skouknutí to stojí.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Ditto. A totéž v zásadě platí o Golden Harvestu...

Pokud jde člověku jen a jen o kung-fu, může si smlsnout i na řadě nezávislejch a taiwanskejch produkcí, ale teď takhle z hlavy dám akorát Mystery of Chess Boxing (což je sračka, ale akce je v ní kvalitní), Shaolin Drunk Fighter nebo 8 Strikes of the Wildcat... Napadá mě ještě Along Comes The Tiger - ale ten mi utkvěl hlavně proto, že je to *filmařsky* ambiciózní záležitost... Kung-fu nicméně taky fajn.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PEJR: Jak píše Mutha, s Lau Kar Leungem nemožno šlápnout úplně vedle.
    Bruceovy filmy jsou sice *ehm ehm mumly mumly brbly brbly*, ale Bruce sám rulez...
    Zkus i klasiky z Golden harvestu jako Prodigal Son nebo Magnificent Butcher.

Ale to "autentično" je s velkou rezervou. V HK a čínskejch filmech mnoho "běžně žité reality" - pokud jde o boj - nenajdeš...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    docela realistickej je i současnej ip man, jak tam jde o wing chun, tak se žádné polety ani skoky nedějí, prostě se boxuje.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PEJR: tak to asi bruce lee hele, u něj se nestříhá, u něj se jen bojuje :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    jde mi hlavne o to aby to bylo co nejautentictejsi
    PEJR
    PEJR --- ---
    MAEDHROS: ty stary prave vubec neznam...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PEJR: Nakolik jseš obeznámenej s těma největšíma klasikama? Jde ti o old-school doporučení obecně, anebo tě zajímaj spíš míň provařený věci?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: V člověku může vzniknout ten dojem...:-)))
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Aha, Ouyang Feng, netočí oni tam pořád dokola jednu jedinou věc? (:
    PEJR
    PEJR --- ---
    mohli byste mi doporucit nejaky kvalitni olschooly z pohledu bojovyho umeni pls? nejde mi vubec o kameru strih ani pribech, jde mi o kung fu..

olschooly proto ze driv jeste moc neumeli litat.. idealne rovnou s linkama na rapid. diky..
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    BIDLO: netuším, ale soucítím, neboť vím, že se takové věci stávají :-(
    (zlevněné knihy, DVD v různých různě drahých verzích - - - a úplě nejohavnější je, když člověku něco uteče. Což není problém díky tomu, že DVD se objevují nekoordinovaně a netransparentně a divně pak mizí. :-@
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: :-)
    Výživný...:-)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEYKA: A je to v té samé verzi co jsem v lednu kupoval za 300? Nasere...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    LEYKA:
    SEEKER: Sama za sebe také zcela a bez výhrad doporučuji. Jinak, moje *celé* doporučení zní: přečíst aspoň část zdrojovýho materiálu (nebo se na to zeptat vševědoucího Gou-gou), a až potom zkouknout Dung Che Sai Duk (libovolnou verzi). Např. Leslieho variaci na Ouyang Fenga člověk prostě plně nedocení, pokud neví, kdo je Ouyang Feng - a třeba z komentářů na ČSFD je to místama hodně poznat... On ten film v zásadě nedělá nic, co bych x-krát nečetla v tý, či oný fanfic, ale dobře podaná subverze je vždycky prima - a bez "rezonance" s originálem to není úplně ono. Zas - ne že by to nebylo super samo o sobě... Akorát je to tak trochu jako číst Coetzeeho "Foe", aniž by člověk kdy vůbec zavadil o Robinsona Crusoe (a Roxanu).
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    Na DVD vydávaném deníkem Sport dneska vyšel Souboj stratégů, za 49,- Kč (zjišťuji až teď, při nákupu jsem nadšením nepočítala :"-) ), i s bonusy (trailer a scény z natáčení).
    Taky se ten film vyskytuje pod názvem Válka rozumu a cti.
    Originální název: Muk gong (2006)
    Hodnocení se pohybuje kolem 70-80%, ale já jsem zkrátka zaměřená ta temné příběhy, válečné filmy a pochmurnou severozápadní Čínu, takže já si bahním, přátelé! :-D
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Já zcela a bez výhrad doporučuji :)
    LEYKA
    LEYKA --- ---
    Na DVD se objevilo: Na východě ďábel, na západě jed (Dung che sai duk redux /Ashes of Time Redux/ (2008) Režie: Kar-wai Wong

Hrají: Jacky Cheung, Leslie Cheung, Maggie Cheung, Carina Lau, Tony Leung Chiu Wai, Tony Leung Ka Fai, Brigitte Lin, Charlie Yeung

Cena DVD: 399 Kč

Viděla jsem na Filmasia 08 --Docela doporucuji :-))
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak on má být letos i Ong Bak 3 (http://thaifilmjournal.blogspot.com/2008/12/sia-jiang-there-will-be-ong-bak-3.html) a dvojka furt nikde, sakra! :-( Nechci si kazit dojem tím nekvalitním kinoripem.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak Singing Killer není vůbec špatnej, i když od Changa Cheh a roku 1970 bych čekala lepší pecku.
    Chiang se podle všeho na pódiu necejtil zrovna doma, ty koncertní výstupy jsou k neukoukání. Ale zas ho nazpíval Roman Tam - a já ráda Romana Tama, takže s poslechem to bylo lepší.
    Jinak příjemnej mix melodramatu a akce, rozhodně za zkouknutí stojí.

Taky jsem dala velmi příjemnou záležitost jménem Sword of Wind Chimes - wuxia made in Taiwan (příběh by Gu Long). Na titule není většinou vůbec vidět, takže jsem měla jen velmi přibližný povědomí, oč vlastně běží - ale sledovalo se to dobře. Bylo to po taiwansku syrový a divný, což - jak zjišťuju - mi u wuxia dělá docela dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam