• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: V tom, co píšeš o hlavní postavě, se ohledně Shinjuku asi shodnem, ve finále jsem měla dojem, že to až moc stálo na tom, že je to "prostě Jackie"... Takhle - mně přišlo, že jako celek je to celkem dobře čitelné, ale pár haprujících detailů tomu ubírá na důrazu; a na Jackiem (jako na herci i jako na zavedený značce) to visí strašně moc. Ale zjevně mi to překáželo míň, než tobě, protože jsem to nakonec v podstatě i s navijákem spolkla.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: já měl hroznej problém s tim, že když to celý stojí na hlavní postavě, tak by mohlo být poznat, proč dělá co dělá, aby šlo určit zda je svině nebo ne (záměrně jsem to zploštil). tady tomu ta nejednoznačnost vůbec nepomohla... prostě jak to říct, podobně jako protégé se to snaží být až moc okatě "umělecký", což je parketa, na kterou se v hongkongu umí pustit málokdo...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Shinjuku incident mě bavil, dojal, na 4/5 to určo bylo.
    Božská relikvie mě těžce zklamala.

MUTHA: Učím se čínsky...:-) Jen začínám mít obavy, že za ten rok tady nepochytím gramatiku a slovíčka ani zdaleka tak, jako shanghaiskej akcent.

V poslední době mě tuze baví Xing Kong TV kanál, kde každej den kolem půlnoci běhávaj HK oldies a většinou s ENG titulkama (včera třeba běžel magnificent Butcher) - a teď v říjnu to vypadá na každotýdenní HK krimi/drama/action hit.
    Včera třeba dávali Snipera (a dneska ho naštěstí opakovali, jinak bych z něj viděla jen závěrečnej shootout).
    Jako fakt dobrý. A Huang Xiaomingovi jsem ochotná odpustit i ten afektovaný smích z Return of Condor Heroes. Cool tragédi mu sednou jak dobře ušitý sako.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    já nevim, co na tom shinjuku vidíte. je to dobrý, ale oproti geniální Jedné noci v mongkoku, je to hrozně rozplizlý tim, jak to má širokej záběr. a nejlepší chanova role? mě přijde že jeho obsazení vlastně přidává takovou porci neurčitosti, že ten film je pak neinterpretovatelnej, páč jeho postava nemá dost prostoru a tim že je to jackie se nedá poznat jestli hraje proti svému typu anebo je to jen vyhrocenjší verze jeho lidových hrdinů. Už Protégé byl kapku přepjatý snímek a tohle je v podobnym duchu. když vážnej jackie tak spíš crime story. to malý velký bojovník se mi líbil o dost víc (byť jsem očekával přesný opak)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MUTHA: jezis dyk to je uplne klasicka hlaska z tech starejch SH.BROS. kung fu filmu..kovej ten nes. anglickej dabing. pamatuju si to jeste z Beta videokazet.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MUTHA: each master to his own technique))))
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    M1C4A1: Police Story mam taky moc rad.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MUTHA: Police Story a Božská relikvie je skvělá! Právě tady ty filmy mě přitáhly k Jackieho filmové tvorbě. Kazetu s Božskou relikvií 2 jsem shlédnul nesčetněkrát. :-)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MUTHA: oba zminovany super...dokonce ve me nejak pretrvava nazor ze v Shinjuku je to jeho nejlepsi role!!
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MUTHA:
    MAEDHROS:
    aj tak to se omlouvám, nevim proč sem si myslel, že to má jít do kin v listopadu :D každopádně z teho traileru su dost nešťastný. to už jackie nemá na víc než na vykrádání hollywoodu?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Novej Karate Kid s malym Smithem jsou celkem "old news"...;-)
    Teda, pokud to neni neco JESTE novejsiho nebo pokud mi tu neco neunika (jsem v Shanghaii, na YT se nedostanu)...:-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMG WTF?
    YouTube - Watch the new THE KARATE KID Trailer in HD
    http://www.youtube.com/watch?v=XY8amUImEu0
    PMPM
    PMPM --- ---
    pozvanka na velkou exhibici cinskych bojovych umeni v Praze

bojovaumeni.cz - Exhibice čínských bojových umění
    http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=156&mode=flat&order=0&thold=0
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Calligraphy fight je prostě geniální. Magnificent Butcher je vůbec po týhle stránce neuvěřitelně vymazlenej.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jj, Lee Hoi San je boží.
    Pročež si ho připomeňme...:-)
    (Jeho - a moje dva další oblíbence.)
    http://www.youtube.com/watch?v=7GqA7hC9RWw
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    AKISAN: Zajímavý, choreografie pěkně vymyšlená, ale přece jen tomu něco chybí. Asi rychlost, možná to, že ty údery prostě nedopadají, spíš všechno dohromady. Na čínský filmy to prostě nemá.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No, ona je to hlavně totální vykrádačka Five Shaolin Masters...;-)
    Ale fakt *pěkná*.

(Ovšem Last Hurrah je Last Hurrah, wtz.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak jsem zkoukla Hand of Death.
    Člověk se samozřejmě neubrání pocitu už viděného, žádný originální veledílo to není... Ale hrozně potěší takový ty problesky Johna Woo, jak ho známe a máme rádi.
    Akce víc než slušná, postavy velmi sympatické a záporák krásně a elegantně amorální.
    Taková milá rozcvička na Last Hurrah. Potěšilo.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MUTHA: sorry to se nedá vubec srovnavat imho.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    musim i sem...jeden z nejlepsich fightu co sem v zivote videl!!bez kecu!

Undisputed III redemption - Semi-Final - Fight 5
    Brazil vs. Russia
    http://www.youtube.com/watch?v=iB_zhLZk_-c&feature=related
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Tu story o odchodu do kláštera jsi neslyšel/nečet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam