• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    HATOR
    HATOR --- ---
    To taky jedině omlouvá scénáristy :)))
    PIETA
    PIETA --- ---
    HATOR: Zrovna tyhle dva ovšem mívají ty smrtě velmi luxusní.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Three kingdoms torrenty jsou na d-addicts
    D-Addicts :: View topic - [Jiang Hu] Three Kingdoms 2010 eps 01-04 of 95 English Sub
    http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_89291.htm

Jinak JH dělají fakt dobré titulky, i když já osobně oceňuju každého, kdo je ochotný to nám, kdo v čínštině a jiných asijských jazycích dost plaveme, zprostředkovat, i když si člověk třeba musí domýšlet. Už jenom to natajmovat je hrozná fuška! A pak mě může dožrat, když si koupím oficiální dvd a ty titulky jsou tak strašný, že neznat ty amatérský, vůbec netuším, která bije :((((((

Jinak ano - Khitani - zvlášť od Yang Warriors :) Celou dobu jsem jim fandila. Ten čínský přístup (dobře, Benátčani i staří Řekové to občas dělali taky), že úspěšného generála zavřeme, nebavíme se s ním, nedáme mu potřebné věci pro armádu, aby nás mohl bránit, protože by mohl být moc úspěšný, a to nás, úředníky děsí, tak u toho vždycky soptím vzteky!

V ROTCH mi teda nejvíc vadila Huang Rong se svýma dcerama, ty bych umlátila z fleku!!! Zvlášť po tom, co v LOCH hrála Rong-er moje super oblíbená Zhou Xun. Ten seriál je vůbec super - konečně mi někdo natočil aspoň trochu něco o mém oblíbeném Temudžinově generálovi Zhebem (našla jsem asi 8 přepisů toho jména, grr!).
    Jinak tu novou verzi LOCH jsem ale morálně nezvládla.

Tangy jsem zatím moc nezkoumala, ale Heroic Ones je skvělý film. No dobrá, přiznávám, že pro duo David Chiang - Ti Lung mám ohromnou slabost, akorát to musím vždycky zkouknout od konce, abych zjistila, jestli mi je tentokrát třeba nenechají přežít :)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    S JH hardsubs mám Bi xue jian a celkem jsem si neměla nač stěžovat, takže příp. link velmi ocením.
    Liao jako khitanský Liao? Pro klan Yelü mám taky slabost...:-) (Nebudu zastírat, že je to kvůli Return of Condor Heroes, u nichž jsem na Yelü Qiho a Yelü Yan čekala jak na smilování boží, kdykoli příběhu zrovna dominovali hlavní hrdinové - zejména poté, co zmizeli Zhao Zhijinga a Zhen Zhibinga...)

Ono se samozřejmě prakticky v každý době, dynastii a regionu něco zajímavýho najde, ale Válčící státy a dynastie Qin jsou taková moje srdcovka. Qinové asi hlavně proto, jak poutavě to Sima Qian sepsal... A od tý doby, co jsem četla Li Siův popis qinské ryčné muziky, při níž se zpívá woo-woo, tříská do věder a hrnců a plácá do stehen, bylo vymalováno...:-)
    A ta období chaosu a přechodů jsou v Číně taky ohromně zajímavá...
    Já mám třeba díky Heroic Ones tak trochu slabost i pro pozdní Tangy...:-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Tři království jsou s anglickými hardsubs - zatím je dělá Jiang Hu, a jelikož se silně vylepšujou, je ta angličtina fakt výborná. Je to na torrentech (ty nemám), na našich stránkách to je ve vip sekci, tak se musím zeptat, jestli to smím šířit - teda pokud bys to nenašla a chtěla hard (JH dělají jen hardsubbed verze teď už, ale zato si s tím vyhrajou - oceňuju hlavně jména u jednotlivých postav, jsou tam celkem neznámí herci a třeba Yuan Shu a Yuan Shao se mi furt pletou!) . Jde to jako Three Kingdoms (já jsem zvyklá na Romanci, taky mi chvíli trvalo hledat).

Hele, že je zajímavé, jak všichni oslavují časy šílených zmatků jako zlaté a tvrdou ruku zákona hryžou? Totéž jako v Číně (i když tam to dovedli do extrémů, a nejen Qinové. Já teda fandím Liao, ale Qinové taky měli něco do sebe :))) byl Pax Romana - všichni byli z Římanů na prášky, a přitom za jejich vlády se dalo jít s cihlou zlata na hlavě přes celou Evropu celkem bezpečně (dobře, lehce přeháním, ale jen lehce :)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    S jednotou to velmi často bylo dost na vážkách. Nicméně to, že sjednocení byla nevyhnutelná, nezbytná a dobrá věc, je silně převládající názor a Číňani to tak prostě berou. Nejednota zavání chaosem, nepořádkem a úpadkem...:-)
    Jednotný čínský stát je nositelem civilizace, kultury a osvícenosti (v řadě ohledů skutečně je, můžeme se přít o tom, nakolik to stojí za to, ale to už je jiná věc) a basta...:-)
    Pokud jde o to vůbec první sjednocení, většina válčících států si jednotící zhouské kultuře navzdory vypěstovala natolik silnou regionální identitu, že sjednocení pod jednou vlajkou rozhodně nebylo tak nevyhnutelné, jak se to dnes vnímá. Nebýt Qinů, nemusel nutně přijít jiný stát a sehrát jejich roli, mohlo to dopadnout všelijak.
    Nicméně Qinové přišli - a odvedli pořádný kus poctivé práce...;-) (Mám pro ně prostě slabost...:-))
    Ovšem to, že to mohlo nakonec dopadnout jinak, IMHO nemění nic moc na tom, že násilně sjednocená říše byla lepší než to, co se dělo za Válčících států. Qinové bohužel neukočírovali start, ale začátky jsou vždycky těžké...;-)

Ad Tři království - je to soft nebo hardsubbed? Ten seriál mám, ale titulky by bodly.
    Jestli máš i linky, pls naházej je sem:
    [ Asijská televizní tvorba: TV pořady, TV filmy, seriály, minisérie ]

A když už jsme u toho - kdyby někdo narazil na ENG titulky k Da Qin di guo/Qin Empire, dejte vědět.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Já právě vždycky z těch Tsuiových věcí cítila trochu něco mimo i hongkongské režiséry (to myslím v dobrým). I tady se to občas projeví :)

Je fakt, že o ženách na císařském trůnu se teď vedou debaty docela hodně - nejen o Wu, ale otrávila Cixi syna, nebo to byl mizera strýc? Což by mě zajímalo taky, protože nebýt těch dvou filmů s Ti Lungem, tak jí docela fandím :)))

Ale zrovna čtu a koukám na Tři království (tu novou verzi, už jsou venku první epizody s anglickýma titulema - a zatím to teda berou skoro doslova podle knížky) a říkám si, že to s tou jednotou asi často nebylo tak horký, jak se nám snaží namluvit teda hlavně Yimou (a jeho ráda nemám, i když třeba Červený lampiony je absolutně nezapomenutelný film) :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    A co je Tsui když ne Číňan...;-) (Chápu, narozen v Saigonu, doma v HK...;-) Nicméně nedalo mi to...;-))

Ono to s Di Renjie není tak jednoduchý.
    Musíš (teda, nemusíš, ale chápeš jak to myslím) brát v potaz i fenomén Wu Zetian a diskurs, který k tomu patří (a v posledních letech je poměrně dost živý).

Sympatický na tom je, že Tsui není žádnej prosťáček, takže prostoru pro různé intepretace je dost a dost. Když budu chtít, klidně si v tom najdu i kritiku přehmatů jako byly Velký skok vpřed, Kulturní revoluce nebo ta drobná potyčka na Tiananmen square... A zas tak extra přitažený za vlasy to nebude.
    Když Di naznačuje Wu, že i nové věci časem kostnatí ve "staré struktury", mně osobně to vyznívá spíš jako dloubanec pod žebra partaje.

A ten konec mi extra kách nepřišel. Politickej rozměr a podtext to mělo od samýho začátku. A to dilema tam bylo přítomno v podstatě celou dobu.

Souhlas ohledně Cariny Lau, byla naprosto dokonalá.
    Andymu to skutečně slušelo. Ovšem, jemu to sluší vždycky.
    Čistě jako fangirl jsem ale ocenila spíš Pei Donglaie. U něj se sice cool faktoru podřizovalo *úplně* všechno, od albinismu až po tu hustou sekyru - až to chvílema zamrzelo, že nemá nic moc jinýho na práci než bejt drsnej jak šmirglpapír... Ale zafungovalo to...:-) (A Deng Chao tomu dodal tu špetku lidskýho rozměru, kterou to potřebovalo...)
    Mám odjakživa slabost pro kompetentní sidekicky.

A Richard Ng/Teddy Robin Kwan potěšili *ohromně*.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Mně nedemokratický konec příliš nevadí - ale tady mi to přišlo hrozně naroubovaný na úplně jiný příběh (asi jako v Pekařově císaři). Je mi jasný, že Čína je Čína (dobře, Tsui Číňan tedy není), že mají holt jinej přístup ke všemu, ale jaksi tohle na mě bylo moc kách.
    A samozřejmě, že XY musel dojít trestu, tohle bylo v pořádku - dle mého, trapně západního demokratického myšlení :))) To druhé mě ale silně iritovalo (už kvůli předchozí historii XX a Di).
    Nicméně Andymu to ohromně seklo, už se moc těším na Shaolin. A Carina Lau byla naprosto dokonalá, tu si fakt umím představit, že je snad nové vtělení Wu!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Meh. Já tyhle kolektivistický konce docela ráda.

SPOILER SPOILER SPOILER
    ...
    XY bylo úplně jedno, jaké následky jeho činy budou mít, byla to osobní vendetta (she gave me this, gotta pay her back). Což se někomu jako Di Renjie nutně muselo příčit.
    ...
    KONEC SPOILERU

A protože v mým notebooku dochází baterka, nebudu se rozepisovat o tom, jak mě unavuje tohle podrážděný vyskakování, kdykoli něco nevyznívá dostatečně de-mo-kra-tic-ky a proč se ve mně v takových situacích probouzí moje legistické já.
    HATOR
    HATOR --- ---
    @MAEDHROS: Ten film vypadá dostatečně úchylně, aby mohl být zajímavý :)

Jinak ale, jak Tsui Harka miluju, tady mi u Di Renjie vadil ten hrozně komunistický konec (asi jako v Hero). Snad to není spojler - ale ten přístup, že můžu povraždit strašnou spoustu lidí, a nic se mi nestane, hlavně že jeden král/císař/předseda strany vládne a nedochází k občanským nepokojům, ten mě hrozně rozčílil, zvlášť proto, jak je (ne)pojata Andyho postava, celé to vyznění mi naprosto zkazilo celý film. CGI mi tak strašný nepřišly - líbí se mi, jak v Asii ujíždějí na "živlový" triky - oheň nebo vítr a voda (třeba ve Storm Warriors), na tom ulítávám :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BTW - trailer na mnou zmiňovaný kousek The Butcher, The Chef, and The Swordsman:
    YouTube - 刀見笑預告片 The Butcher, The Chef and The Swordsman Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=5WJYWrdTES8

Čím dýl na to koukám, tím víc mě ten film zajímá...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jednorukých mrzáků není nikdy dost...:-]
    Byť soudě podle synopsí bude story někde dost jinde, kdo ví, jestli to nebyl jen rumor nebo jestli Peter Chan nakonec neotočil někam úplně jinam...
    PIETA
    PIETA --- ---
    One Armed Swordsman? Už zase? (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No, ten Guan Gong (Lost Bladesman? - teď se mi to nechce hledat) vypadá dost slibně - a pokud se nepletu, Donnie by měl být i v Chanově "remaku" - podle všeho veeelmi volném - One-Armed Swordsmana. IMHO je nač se těšit.

Jo, v kině dávali pár upoutávek na upcoming věci - a ten Don Quixote vypadá fakt rozkošně.
    A pak mě docela zaujal trailer na The Butcher, The Chef and The Swordsman - což možná nebude vysloveně dobrý, ale vypadá to úžasně šíleně. Asi to budu chtít vidět.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MUTHA: tyjo a ja se dost tesim ...tak sem zvedavej)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    A Reign of Assassins je taky hodně fajn. K tomu sice titulky nebyly (přišla jsem pozdě odpoledne a chytla až představení v malým sále, tož asi proto - zas jsem si aspoň cvičila poslech a čtení hanzi), takže si musím opatřit otitulkovanej rip... Ale je to super wuxia kus komornějšího ražení, s řádkou opravdu krásnejch soubojů. Hrdinové jsou sympaťáci, padouši jsou taky parádní (přesně v duchu "pořádné jianghu je vždycky tak trochu freak show") - a prolog formou úvodní titulkové sekvence... *Nádhera* - hlavně (ale nejenom) z muziky běhal mrát po zádech.
    Woo sice jen co-directs, ale jeho vliv a rukopis je v tom znát. Což je jedině dobře.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Di Renjie rulez.
    Tsui Hark je - tak jako před lety - stále naprosto neschopen pochopit, že do jednoho celovečeráku se *nevejde* všechno, co by v něm mít chtěl - ale narozdíl od některých failů z posledních let, u tohohle filmu to v zásadě neva. Od začátku do konce je to zábava, místy je to *velmi* atmosférické, občas naprosto šílené a v těch nejlepších momentech má člověk dojem, že nová vlna z počátku 90. let je zpátky. Jestli Tsui není back, tak má aspoň konečně dobře nakročeno.
    Asi nejzásadnější výtka je ta, že sidekickové Donglai a Jing'er by zasloužili víc prostoru i k něčemu jinému, než k fightění, ale i tak, jak jsou, jsou zatraceně cool.

(CGI je placama hodně špatný, ale dá se to překousnout...)

Každopádně doporučuju. Hlavně fandům čínských rakvičkáren...:-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    A včera večer běžel Prodigal Son.
    Miluju zdejší televizi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam