• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HATOR: neboj, číňan v šálku v čajovně může mít lung ting stejně jako pálenku, ve filmu i ve skutečnosti ;]
    a navíc... copak víno není alkohol? .)
    HATOR
    HATOR --- ---
    S tím chlastem - mně přijde, že v hospodách pijou čaj - pokud je hlavní hrdina převlečená holka (a to jen tak v polovině případů) nebo to jejich víno, a šlus. Si ani nevzpomínám, že bych je viděla pít cokoliv jinýho. Teda ve filmu.
    Jinak co mě dostalo - pivo se u nich dodává v sedmičkách, a musím i pochválit, rozhodně bylo pitelné :) Leč ve filmu jsem nikdy neviděla, fakt jen čaj nebo víno a v hongkongských občas tvrdej (zřejmě, páč je to taky bílý).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Lítání? Světelný tyče?
    Jdu pohledat.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    DARJEEL: Nemyslím, že by chlastali tolik jako my a ani toho IMHO nevydrží tolik; ale rozhodně by bylo mylné se domnívat, že se alkoholu vyhýbají... Co jsem slyšela, když se do toho opřou a začnou hrát nějakou tu pijáckou hru typu "kdo se první přeřekne, vypije pohárek bai jiu na ex", občas to stojí za to.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Nespoiluj...:-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: mně spíš příjde, že roupama neví coby :-)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAEDHROS: aha, já měl za to, že asijati obecně moc nepijí, třeba co mám zprávy z vietnamu, tak vietnamci fakt pít ani nemůžou... no dobře, dobře... je pravda, že i deset obrazů krocení býka nabízí obraz mista pijícího rýžové víno na tržiští :)))
    MUTHA: hehe, tak to už je trochu moc ne?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak ten slogan ("he's gotta kick the habit...") mě dostal...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Číňani chlastají rádi a dost, ne že ne...
    Akorát jsou u toho mírně organizovanější než my.
    V hrdinských příbězích, ať už klasických nebo popkulturních, se nasává docela dost a s gustem - a jedna z nejoblíbenějších skladeb pro guqin je o "opilé extázi/opilém šílenství".
    (Jiu kuang, kdyby někdo chtěl hledat. Existuje i *úžasná* rocková variace od Tang Dynasty...:-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: ha, dík .-)

koukám, že opilectví vůbec zajímavým způsobem proniklo do mytologie Číny... Eight Immortals

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: jj, já si říkal, že Jackie má ty pohyby hodně promakaný a navíc jsou některý fakt akrobaticky náročný... navíc mám dojem, že jsem nějaké náznaky drunken stylu viděl v Opičím Králi. Mně se na tom moc líbí ta práce s gravitací a uvolněností pohybu, mňam.
    MUTHA: kde? :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAEDHROS: děkuju za odkaz, pokouknu se... Mně právě ta idea opilého mistra příjde moc zábavná, ještě v kontextu Asie, kde si průměrný člověk dá panáka či dva a je úplně namol. Navíc Jackie je opravdu pohybově nadprůměrně nadaný...
    Jaká je spojitost s nějakými reálnými styly? Před nějakým časem jsem viděl chlapíka dělat tuším styl jeřába a podivně se u toho klátil a házel hlavou, existuje nějaký "drunken styl" i ve skutečnosti, učí se to nebo je to prostě filmová (Jackieho) invence?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Samozřejmě...:-)
    Navíc, tu scénu z hostince mám obzvlášť v oblibě, hlavně "Mosazná hlava" s šátkem na hlavě a spiklenecká distribuce zbraní je nezapomenutelná, obzvlášť v anglický verzi, kde je to vylepšený o všechny ty úžasně nekoherentní zvuky...:-)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ad KWTGA - jsem nedávno viděla kousek s nějakým upgradovaným dabingem, který je právě tak příšerný jako ten klasický, ale bez "nonsense". Cítila jsem se poněkud ošizena. Asi jako když z českýho dabingu Ronji, dcery loupežníka, vypadla "potvůrka podivná".

DARJEEL: Drunken master je jedna z těch klasik, kterým se zatím nezáměrně, ale úspěšně vyhýbám... (Viděla jsem jen Legend of the Drunken Master aka Drunken Master II)
    Ale celkem přehledně to zpracovává sekce sequels and spinoffs v článku na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Drunken_Master
    Jinak je samozřejmě "opilých" kung-fu filmů hafo. Nebo spíš tři hafa.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Dobrý den vespolek
    chtěl jsem se zeptat na sérii filmu drunken master, koukal jsem, že jich existuje celá řada, řekli byste mi k tomu prosím pár slov (kolik jich je, jak jdou a jestli jdou za sebou apod.) díky...

MUTHA: Kid with the Golden Arm jde na části i zkouknout na youtube.. podobně jako spousta jiných :)

YouTube - Kid with the Golden Arm p1
    http://www.youtube.com/watch?v=BdEpaV2HnMo&feature=&p=0CEC91AE54275C83&index=0&playnext=1

MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Viděla jsem před nedávnem a mohu jedině vřele doporučit. Derek Yee je k sežrání, Goo Goon Chung ještě víc a od začátku do konce je to luxusně zhulená vykrádačka, kterou asi nakonec budu mít radši, než originál...:-)
    Ba co víc, viděla jsem krátce po Spirit of the Sword, což je skoro tak praštěné a blbých paruk je v tom ještě víc...:-)
    Já nevím, co Chu Yuan v první půlce osmdesátek hulil nebo bral, ale psalo to.

MUTHA: Hmmmmm, Wei Pai...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jinak, zdá se, že režii přebral Stanley Tong...
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MAEDHROS: no říká se (píše se ) to....
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BTW - Tony je aspoň v současný době víceméně ze hry, ne?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Co tak browsim, zmínky jsou na všelikejch boardech, ale většinou jde o žhavý novinky z přelomu roku 2009/10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam