• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    DARJEEL: Jelikož to do sebe obvykle lijou z talířků, je vidět barva a čaj většinou nějakou má, takže... :) Hrnky s pokličkou jsou vyhrazeny vyšším vrstvám a tam lze předpokládat čaj (aspoň o tom herci hodně mluví).
    Jinak tomu bezbarvému říkají víno, ale čert (nebo Maedhros) ví, jak to doopravdy chutná :)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HATOR: neboj, číňan v šálku v čajovně může mít lung ting stejně jako pálenku, ve filmu i ve skutečnosti ;]
    a navíc... copak víno není alkohol? .)
    HATOR
    HATOR --- ---
    S tím chlastem - mně přijde, že v hospodách pijou čaj - pokud je hlavní hrdina převlečená holka (a to jen tak v polovině případů) nebo to jejich víno, a šlus. Si ani nevzpomínám, že bych je viděla pít cokoliv jinýho. Teda ve filmu.
    Jinak co mě dostalo - pivo se u nich dodává v sedmičkách, a musím i pochválit, rozhodně bylo pitelné :) Leč ve filmu jsem nikdy neviděla, fakt jen čaj nebo víno a v hongkongských občas tvrdej (zřejmě, páč je to taky bílý).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Lítání? Světelný tyče?
    Jdu pohledat.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    DARJEEL: Nemyslím, že by chlastali tolik jako my a ani toho IMHO nevydrží tolik; ale rozhodně by bylo mylné se domnívat, že se alkoholu vyhýbají... Co jsem slyšela, když se do toho opřou a začnou hrát nějakou tu pijáckou hru typu "kdo se první přeřekne, vypije pohárek bai jiu na ex", občas to stojí za to.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Nespoiluj...:-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: mně spíš příjde, že roupama neví coby :-)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAEDHROS: aha, já měl za to, že asijati obecně moc nepijí, třeba co mám zprávy z vietnamu, tak vietnamci fakt pít ani nemůžou... no dobře, dobře... je pravda, že i deset obrazů krocení býka nabízí obraz mista pijícího rýžové víno na tržiští :)))
    MUTHA: hehe, tak to už je trochu moc ne?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak ten slogan ("he's gotta kick the habit...") mě dostal...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Číňani chlastají rádi a dost, ne že ne...
    Akorát jsou u toho mírně organizovanější než my.
    V hrdinských příbězích, ať už klasických nebo popkulturních, se nasává docela dost a s gustem - a jedna z nejoblíbenějších skladeb pro guqin je o "opilé extázi/opilém šílenství".
    (Jiu kuang, kdyby někdo chtěl hledat. Existuje i *úžasná* rocková variace od Tang Dynasty...:-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: ha, dík .-)

koukám, že opilectví vůbec zajímavým způsobem proniklo do mytologie Číny... Eight Immortals

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: jj, já si říkal, že Jackie má ty pohyby hodně promakaný a navíc jsou některý fakt akrobaticky náročný... navíc mám dojem, že jsem nějaké náznaky drunken stylu viděl v Opičím Králi. Mně se na tom moc líbí ta práce s gravitací a uvolněností pohybu, mňam.
    MUTHA: kde? :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAEDHROS: děkuju za odkaz, pokouknu se... Mně právě ta idea opilého mistra příjde moc zábavná, ještě v kontextu Asie, kde si průměrný člověk dá panáka či dva a je úplně namol. Navíc Jackie je opravdu pohybově nadprůměrně nadaný...
    Jaká je spojitost s nějakými reálnými styly? Před nějakým časem jsem viděl chlapíka dělat tuším styl jeřába a podivně se u toho klátil a házel hlavou, existuje nějaký "drunken styl" i ve skutečnosti, učí se to nebo je to prostě filmová (Jackieho) invence?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Samozřejmě...:-)
    Navíc, tu scénu z hostince mám obzvlášť v oblibě, hlavně "Mosazná hlava" s šátkem na hlavě a spiklenecká distribuce zbraní je nezapomenutelná, obzvlášť v anglický verzi, kde je to vylepšený o všechny ty úžasně nekoherentní zvuky...:-)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ad KWTGA - jsem nedávno viděla kousek s nějakým upgradovaným dabingem, který je právě tak příšerný jako ten klasický, ale bez "nonsense". Cítila jsem se poněkud ošizena. Asi jako když z českýho dabingu Ronji, dcery loupežníka, vypadla "potvůrka podivná".

DARJEEL: Drunken master je jedna z těch klasik, kterým se zatím nezáměrně, ale úspěšně vyhýbám... (Viděla jsem jen Legend of the Drunken Master aka Drunken Master II)
    Ale celkem přehledně to zpracovává sekce sequels and spinoffs v článku na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Drunken_Master
    Jinak je samozřejmě "opilých" kung-fu filmů hafo. Nebo spíš tři hafa.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Dobrý den vespolek
    chtěl jsem se zeptat na sérii filmu drunken master, koukal jsem, že jich existuje celá řada, řekli byste mi k tomu prosím pár slov (kolik jich je, jak jdou a jestli jdou za sebou apod.) díky...

MUTHA: Kid with the Golden Arm jde na části i zkouknout na youtube.. podobně jako spousta jiných :)

YouTube - Kid with the Golden Arm p1
    http://www.youtube.com/watch?v=BdEpaV2HnMo&feature=&p=0CEC91AE54275C83&index=0&playnext=1

MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MUTHA: Viděla jsem před nedávnem a mohu jedině vřele doporučit. Derek Yee je k sežrání, Goo Goon Chung ještě víc a od začátku do konce je to luxusně zhulená vykrádačka, kterou asi nakonec budu mít radši, než originál...:-)
    Ba co víc, viděla jsem krátce po Spirit of the Sword, což je skoro tak praštěné a blbých paruk je v tom ještě víc...:-)
    Já nevím, co Chu Yuan v první půlce osmdesátek hulil nebo bral, ale psalo to.

MUTHA: Hmmmmm, Wei Pai...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jinak, zdá se, že režii přebral Stanley Tong...
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MAEDHROS: no říká se (píše se ) to....
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BTW - Tony je aspoň v současný době víceméně ze hry, ne?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Co tak browsim, zmínky jsou na všelikejch boardech, ale většinou jde o žhavý novinky z přelomu roku 2009/10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam