• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Nojono ale to co ty jmenujes je proste stara skola:((Musi se prijit z necim novym-a mas tu hyperkinetickej Versus--nemuzes preci srovnavat technicky kategorie techdle filmu s novejma bijakama -no hlavne s tim versusem:))Ja osobne sem velkej zastance brutalne rychlejch strihu atd.. proste dyz uz je to akcni film tak kua to nak akcne natocit ne?Strasne se mne treba libi jak toci Anderson, nebo mezi moje nej. veci z posledni doby patri Vidocq:)Hlavni je se odpoutat od starejch postupu a zacit trochu jinak--HDTV se primo nabizi:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: no takový ty obligátní, Ong Bak, Fist of Legend, Once upon a Time in China 1,2, ale i v béčkách á la Blacksheep Affair byla dobrá kamera... všechny pecky od Yuen Wo-pinga, wooovky... všude tam jsou dokonale propracovaný úhly kamery, dynamickej střih, zpomalovačky, nájezdy atd, s tímhle improvizovaným zmatkem se to snad ani nedá srovnávat:))
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: No von ten Versus 1.5 ale nebude spatnej---se nechal slyset ze vystriha ty nudny sceny a prida novy bojovy:))Skoda ze sem este nemel tu cest:((
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Nehazej mne furt do HK:))No to tvoje prirovnani k tem studentskejm kameramanum dokonale sedi-jenze ty co se potom dostanouu do komercnich vod tak se slouci s proudem a uz si na tom tak neulitavaj:))Ale Kitamura si prave tendle styl dokonale osvojil a vypiloval---dyt je to strasnej zazitek jak meni ty uhly,porad to proklada tema svejma obligatnima zaberama zespoda a pekne zesiroka:))No proste neboji se z tou kamerou hejbat a to se ceni:)Hlavne to nepusobi rusive ale naopak to vtahne dokonale do deje:)Mne prosimte rekni nakej akcni kde je podle tebe lepci kamera-treba dyz bude stesti tak to i budu znat:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    Kitamura je standardní japonskej "freak", viz nápad čtyři roky poté dotáčet nové scény do Versusu a vyrejžovat další peníze na obnovený premiéře. Jinak, pokud jsi neviděl lepší akční kameru, tak jsi nejspíš ještě nezabrousil do hongkongskejch vod, to, co předváděl kameraman tady mi spíš přijde jak na poměry studentskýho filmu, kde s kamerou pobíhají podle libosti bez kvalitního steadicamu.
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: No ja sem v akcnim filmu nikdy nevidel lepci kameru--proste je takova hyperadrenalinova,ale zmatena tak to mne teda neprijde skoro nikdy a pokud jo tak je to tvurci zamer:))A HLAVNE KITAMURA JE BUH_ videls treba jeho filmek kterej natocil za par korun Down to hell:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: no jestli Versus považuješ za příklad dokonalý kamery, tak fakt nevím, ty záběry a střihy během akčních scén jsou tak zmatený, že jsem skoro dostal záchvat epiepsie:)) výbava, gore, hlášky - to je u japonskejch puberťáckejch úchyláren standard. Proto taky 60%:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    No a nezapomen na jeho hlasky:)))
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    Coze????Jackson zamlada tocil pekny veci ,ale styl je neco jinyho-ty asi resis gore efekty:))Podivej se jak vystupujou z auta,a pak treba na ty pohyby hlavniho hrdiny a jeho vyzbroj--vsechno podporeny Dokonalou kamerou--to je proste nejlepsi-krasne moderni akcni fil:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: styl? něco mezi mladým Peterem Jacksonem a puberťákem co se dívá na POŘÁDNÝ AKČNÍ FILMY a takhle nějak si to představuje:)) nikdy nikdy:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Proboha jak tohle muzes rict ve versusu de o ten styl:))))Nejlepci akcni film posledni doby:))NAPROSTO...
    FAUST
    FAUST --- ---
    DRAXX: jak můžeš v jedný větě mluvit o Chowovi a Chang Chehovi? Nás prostě víc zajímaj filmy, v nichž už je akce na výrazně lepší úrovni, 80. léta a filmy režisérů jako Yuen Wo-ping, Cor(e)y Yuen, Wooovky, klasický a kultovní filmy, který zkultovněly kvůli svý kvalitě a ne kvůli tomu, že jsou starý a legrační jako 36 komnat, mistr šaolinu a podobný:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    Versus je blbost, akční scény nejsou rozhodně nic převratnýho, děj jak z videoklipu... uznej, že 60%, mírnej nadprůměr, je víc než dost:)
    DRAXX
    DRAXX --- ---
    FAUST: vetsinou novejsi a komercni veci, 36 komnat shaolinu tam neni, ani zadnej film s Chang Cheh nebo S. Chow (krome shaolin soccer ;)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Sou to smejdi Versusu dali JENOM 60 procent:((
    FAUST
    FAUST --- ---
    DRAXX: ? snesl bych hodně druhů kritiky, ale tohle jsem teda nepochopil:-)
    DRAXX
    DRAXX --- ---
    FAUST: hkstars dobrej web, ale je tam hrozne malo filmu :)
    FAUST
    FAUST --- ---
    book, owned by HKstars.net;)
    DRAXX
    DRAXX --- ---
    MUTHA: taky mne to zajima.......viz DRAXX
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    A kua to si to rekl pozde-sem ted prisel dom:((
    JEDI
    JEDI --- ---
    dnes od 16:00 v Dejvické čajovně Neon Genesis Evangelion sraz s promítáním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam