• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    IMF
    IMF --- ---
    Versus rozhodne neni co se tyce stylu spatnej, ale Kitamura ho snad ve vsem prekonal, kdyz natocil Azumi. Tak asi tak... (helikopterovej objezd pri finalnim souboji je mozna az prilis originalni ;).
    Jinak co se tyce vyberu recenzi na HK Stars. Faust to vyjadril pomerne presne, ale spousta veci tam chybi ciste proto, ze nejsem mimozemstan, mam jen dve ruce a den ma jen 24 hodin. Ted je tam neco kolem 270 recenzi a dalsi samozrejme budou pribyvat, vcetne filmu od Chowa apod. Primarni zamereni toho serveru je ale na kung-fu a akci, proto je tam obecne min komedii a hororu napr.
    FAUST
    FAUST --- ---
    mas pravdu, ale je to offtopic:)) no aspon jsme tu diskuzi trosku rozjeli:)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    sakra mam obhajovat kill bill a nebo to je offtopic ? :) offtopic protoze si myslim ze to neni tak uplne akcni film ;)
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: no pokud chápu dobře, považuješ hk filmy za překonaný a nudný, s čímž teda rozhodně nesouhlasím, všechny zahraniční (japonský, americký, francouzský) akční filmy posledních let nejsou ničím jiným než trapným pokusem o jejich napodobení... tak:))

Kill Bill - myslím, že to vidíte moc černobíle, podle mě je tam plno dobrých gagů, akční scény jsou... "zajímavé". Na druhou stranu mě skoro uráží marketingové kecy á la "nejlepší akční film všech dob", je to blábol, stejně tak nejde ani tak o "poctu asijské kinematografii" jako o její otevřené vykrádání:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Neee ja ji neurazim--mam HK strasne rad :)Ale tak vis co v tomhle se nase nazory diametralne rozchazeji:))Ja proste tvrdim ze film nemusi bejt tak krasne uhlazenej jako vetsina lepsi HK produkce:))
    A kdyz mluvis o tech najezdech atd... tak ve Versusu najdes velkou paralelu mezi filmem a Psx hrama:))
    MUTHA: Ja videl tez jenom jednicku--a je to takova sracka ze proste darmo mluvit:(((
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: cožee? stará škola? no filmy jako Vidocq, Resident evil a další co přímo i nepřímo jmenuješ jsou jen produktem touhy po tom mít taky ve svém filmu trošku té hongkongské hyperkinetické nadupané akce, nicméně jsou to jen divné kopie od lidí, kteří tak točit neumí a vše zastírají předimenzovanými efekty, krouživými pojezdy kamerou, tisíci zpomalovaček, kýčovitými barvami atd., všechny atributy HK akce přehánějí do extrému. V hongkongu nic takového před deseti, dvaceti lety neměli a vystačili si i s levnou kamerou a kupou fantazie, jestli tomu říkáš stará škola, tak je to něco pro mě:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Nojono ale to co ty jmenujes je proste stara skola:((Musi se prijit z necim novym-a mas tu hyperkinetickej Versus--nemuzes preci srovnavat technicky kategorie techdle filmu s novejma bijakama -no hlavne s tim versusem:))Ja osobne sem velkej zastance brutalne rychlejch strihu atd.. proste dyz uz je to akcni film tak kua to nak akcne natocit ne?Strasne se mne treba libi jak toci Anderson, nebo mezi moje nej. veci z posledni doby patri Vidocq:)Hlavni je se odpoutat od starejch postupu a zacit trochu jinak--HDTV se primo nabizi:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: no takový ty obligátní, Ong Bak, Fist of Legend, Once upon a Time in China 1,2, ale i v béčkách á la Blacksheep Affair byla dobrá kamera... všechny pecky od Yuen Wo-pinga, wooovky... všude tam jsou dokonale propracovaný úhly kamery, dynamickej střih, zpomalovačky, nájezdy atd, s tímhle improvizovaným zmatkem se to snad ani nedá srovnávat:))
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: No von ten Versus 1.5 ale nebude spatnej---se nechal slyset ze vystriha ty nudny sceny a prida novy bojovy:))Skoda ze sem este nemel tu cest:((
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Nehazej mne furt do HK:))No to tvoje prirovnani k tem studentskejm kameramanum dokonale sedi-jenze ty co se potom dostanouu do komercnich vod tak se slouci s proudem a uz si na tom tak neulitavaj:))Ale Kitamura si prave tendle styl dokonale osvojil a vypiloval---dyt je to strasnej zazitek jak meni ty uhly,porad to proklada tema svejma obligatnima zaberama zespoda a pekne zesiroka:))No proste neboji se z tou kamerou hejbat a to se ceni:)Hlavne to nepusobi rusive ale naopak to vtahne dokonale do deje:)Mne prosimte rekni nakej akcni kde je podle tebe lepci kamera-treba dyz bude stesti tak to i budu znat:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    Kitamura je standardní japonskej "freak", viz nápad čtyři roky poté dotáčet nové scény do Versusu a vyrejžovat další peníze na obnovený premiéře. Jinak, pokud jsi neviděl lepší akční kameru, tak jsi nejspíš ještě nezabrousil do hongkongskejch vod, to, co předváděl kameraman tady mi spíš přijde jak na poměry studentskýho filmu, kde s kamerou pobíhají podle libosti bez kvalitního steadicamu.
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: No ja sem v akcnim filmu nikdy nevidel lepci kameru--proste je takova hyperadrenalinova,ale zmatena tak to mne teda neprijde skoro nikdy a pokud jo tak je to tvurci zamer:))A HLAVNE KITAMURA JE BUH_ videls treba jeho filmek kterej natocil za par korun Down to hell:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: no jestli Versus považuješ za příklad dokonalý kamery, tak fakt nevím, ty záběry a střihy během akčních scén jsou tak zmatený, že jsem skoro dostal záchvat epiepsie:)) výbava, gore, hlášky - to je u japonskejch puberťáckejch úchyláren standard. Proto taky 60%:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    No a nezapomen na jeho hlasky:)))
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    Coze????Jackson zamlada tocil pekny veci ,ale styl je neco jinyho-ty asi resis gore efekty:))Podivej se jak vystupujou z auta,a pak treba na ty pohyby hlavniho hrdiny a jeho vyzbroj--vsechno podporeny Dokonalou kamerou--to je proste nejlepsi-krasne moderni akcni fil:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    KRYSA: styl? něco mezi mladým Peterem Jacksonem a puberťákem co se dívá na POŘÁDNÝ AKČNÍ FILMY a takhle nějak si to představuje:)) nikdy nikdy:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    FAUST: Proboha jak tohle muzes rict ve versusu de o ten styl:))))Nejlepci akcni film posledni doby:))NAPROSTO...
    FAUST
    FAUST --- ---
    DRAXX: jak můžeš v jedný větě mluvit o Chowovi a Chang Chehovi? Nás prostě víc zajímaj filmy, v nichž už je akce na výrazně lepší úrovni, 80. léta a filmy režisérů jako Yuen Wo-ping, Cor(e)y Yuen, Wooovky, klasický a kultovní filmy, který zkultovněly kvůli svý kvalitě a ne kvůli tomu, že jsou starý a legrační jako 36 komnat, mistr šaolinu a podobný:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    Versus je blbost, akční scény nejsou rozhodně nic převratnýho, děj jak z videoklipu... uznej, že 60%, mírnej nadprůměr, je víc než dost:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam