Já sem ten karel, michal je ten admin. Nebo spíš uplnej blb. Příště múže přijít, kokos. Ale možná sem úplně blbej já, málem bych se mu omluvil, chudinkovi. Samozrejme je to odspoda.
Ahoj Karle,
ohledně bezpečnostní politiky - z mého osobního hlediska : politika hesel v ------ je kontraproduktivní, protože
stejně si každej pamatuje jedno heslo a přidává k němu postupně číslíčka. Z mého profesionálního hlediska -
i já musím tuto skutečnost respektovat.
ohledně instalací programů - jakoukoliv aplikaci na jakýkoliv počítač v ------u může nainstalovat pouze pracovník
firmy ------. Za funkčnost aplikace tento pracovník odpovídá i za rizika běhu aplikace s tím spojené. Tzn. umožnění¨
pracovníkům ------u instalovat aplikace sami by byla nedozírná katastrofa (freeware, shareware), jako speciálně
na velíně, kde potom funguje polovina věcí, kvůli kterým tam ten počítač je. Já sám jsem váš počítač přeinstalovával
už nesčetněkrát a naprosto zbytečně. Je to ztráta času, nervů a lidského potenciálu. Představ si, že by to tak bylo
u 90% všech uživatelů ------u. Nedělali bychom nic jiného. S přístupem lidí typu "vyzkouším si to v práci abych si
doma nic nezkurvil, on to potom někdo opraví" bys sám nevydržel. Vžij se někdy do mé role a pochopíš to.
Navíc jakákoliv diskuze o tomto mě již opravdu nasírá, protože mraky lidí nejsou schopny tuto skutečnost pochopit
a opakuju dokola pořád to samé (služebním autem si taky nejezdíš nakoupit...).
Bohužel nemám tolik času, abych mohl argumentovat dále proto ukončuji tuto konverzaci.
M.D.
-----Original Message-----
From: karel.
Sent: Thursday, December 16, 2004 5:46 AM
To: Administrátorovi
Subject: RE: Heslo
Ahoj Michale.
Dík za tu nabídku po spuštění.
Jinak - nemusíš bejt hnedka nasranej.
Na hlavu je to, že si po tvém zásahu zase musim heslo změnit a sofistikovanej systém hesel ve windousech mi nedovolí použít heslo, který se mi snadno pamatuje. Vůbec, asi sám uznáš, že komukoliv říkat svoje heslo je poněkud proti vší bezpečnostní politice. Proč mi raději nedáš práva, abych si to mohl nainstalovat sám, popř. nepřijdeš, když jsem v práci?
Pokud bych k tobě neměl důvěru a heslo ti nechtěl sdělit, pak věř tomu, že bych ti ho skutečne neposílal.
Jak řikam - nemusíš se hned nasírat.
Čus a pěknej den.
Karel
--------------------------------------------------------------------------------
Od: Administrátor
Odesláno: út 14.12.2004 18:14
Komu: karel.
Předmět: RE: Heslo
Nazdar Karle,
nevím, proč by to mělo být postavené na hlavu. Potřebuji nainstalovat program, který si šahá do registrů, konkrétně
do části HKEY_CURRENT_USER a potřebuji aplikaci nakonfigurovat právě v profilech všech uživatelů stroje VELIN-HRA.
Jestli však program "Harmonogram činností" nebudeš chtít používat, zprávu s heslem smažu a oznámím tuto
skutečnost Tvému vedoucímu.
Se složkou "Po spuštění" není problém, vymažu ji.
Michal D.
-----Original Message-----
From: karel
Sent: Monday, December 13, 2004 8:29 PM
To: administrator
Subject: Heslo
Nazdar Michale,
prý bys rád věděl moje heslo.
Je to sice trochu postavené na hlavu, ale budiž.
Heslo je "********", jméno "******".
A když už v tom budeš, mohl bys mi prosím vyprázdnit složku "Po spuštění" ?
Celkem bys mě tím potěšil.
Díky a mnoho zdaru
Karel.