• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELBLOGY - blogeri, mista, blogovaci systemy, kamararadi, programy, rss...
    MAP
    MAP --- ---
    Uf, tak jsem si nakonec (zatím lokálně) Wordpress nainstaloval a jdu ladit. Bude to asi fuška, ale myslím, že to bude nakonec stát za to.
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    MAP: zvladl sem to i ja, takze to uz neco znamena :o)
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    MAP: instalace je primitivni. nemusis mit ani vlastni databazi. staci treba na webzdarma.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAP: na vlastni domene muzes valit i s bloguje.cz.. coz je podle me pro laiky docela rozumne nekomplikovany system, ktery lze imho srovnavat i se slavnejsi zahranicni konkurenci :)
    MAP
    MAP --- ---
    EZECHIELL: Hmmm, do tohohle jsem ještě nedělal, možná to prubnu.
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    MAP: aha tak sry. instalace = 5 minut.
    MAP
    MAP --- ---
    Je wordpress.com (pro lenochy jako já)
    a wordpress.org (který se musí instalovat, na což bohužel nemám čas).
    TWARR
    TWARR --- ---
    EZECHIELL: jo, samotnej system je zdarma ano, staci nekde jenom hosting, domena, teoreticky to vyjde levneji s vetsi moznosti customizace, nebot primo na wordpressu jde provozovat blog taky, ale s jistym omezenim v podobe nemoznosti upravy css k obrazu svemu. na druhou stranu take umoznuji zdarma domenu druheho radu fcnost je lepsi nez blogger > http://dwori.wordpress.com/
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    MAP: wordpress je zadara ne? stahnes, nahrajes a spustis jedno php kde odklikas par hlasek. Fakt zvladnes...
    MAP
    MAP --- ---
    TWARR: Za fungování na vlastní doméně chtějí 10 dolarů ročně. Wordpress se mi hodně líbí, ale nainstalovat ho neumím a služba na .com by jinak šla.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAP: wordpress.com?
    MAP
    MAP --- ---
    Neznáte, prosím, nějakou blogovou služby, která by běžela na vlastní doméně? To, pokud vím, umí blogger od googlu, ale u něj se mi zdá, že jde zveřejnit na hlavní stránce pouze celý text příspěvku a ne jen jeho anotace.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    blog už normálně funguje, takže se omlouvám za planej poplach (a za to že jsem ve svém dotazu zapomněl na kouzelné slovíčko)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    netušíte někdo proč už několik dnů nefunguje blog dfens-cz.com ?Dumám jestli ho nezatáhly policajti, blog byl tak trochu ve válce se státem, sice imo nic co by se dalo kriminalizovat ale u nás jeden vlastně nikdy neví...
    LADIZ
    LADIZ --- ---
    MARKOVKA: To sem delal na prkynku (sou tam videt jeste drobky od housky). Pismenka sou vystrihany z novin a ten "orech" je uschly zrnicko cocky :o))
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    LADIZ: rychle se mi nacetl, coz je fajn. barvy nevim. libi se mi napad s Ladiz.net sestaveny ze sirek, orechu a pismenek :))
    LADIZ
    LADIZ --- ---
    co rikate na muj blog? www.ladiz.net :o)
    MIRUNA123
    MIRUNA123 --- ---
    ESPOO:
    jeste k 800x600
    Existuje dostatek metod jak delat plouvouci design nebo takovy, ktery bude rozdilny v ruznych velikostech viewportu napriklad web rammstein.com
    z cehoz plyne, ze se stranky neoptimalizuji pro rozliseni, ale kvuli viewportu uzivatele ;-)
    MIRUNA123
    MIRUNA123 --- ---
    CLOVICEK:
    :-) mno reakce me neprekvapuje, kazdopadne mi tak trosku pripada, ze jsi jeste zadny web pro lidi nedelal, tak jen osvetlim, ze jakakoliv uspesnost cehokoliv je zavisla na maximalni spokojenosti, v tomto pripade, navstevniku

ESPOO:
    he he, no tvuj nazor je velmi zajimavy, lec nespravny, konkretne tve dedukce Jenom si dovolim trosku rypnout, videl jsi nekdy jake jsou kontrasni barvy (dyztak to lze vygooglovat) a na tvorbu grafickeho navrhu obcas pouzil nejaky nastroj, ktery napriklad zobrazuje web v barvach jak je vidi uzivatele s vadou zraku? Me pripada ze ne, a proto takova detinska reakce
    Kazdopadne kdyz se kouknu na petruv blog, tak ho nedela pro sebe, ale pro lidi (urcitou cilovou skupinu), myslim, ze bys na ten web mohl kouknou a urcite bys to minimalne poznal z toho, ze tam ma diskusni forum ;)
    Jinak co se tyce barev a kontrastu, existuji doporuceni, pro me za me tomu muzes rikat klidne standard

ULRIK:
    ano priste budu poplacavat po ramenou a nebudu drazdit divou zver :-D
    PETRSIMI
    PETRSIMI --- ---
    No když to tak vidim , díky za reakce

kontrast měnit nebudu ale asi zvětšim písmo :)
    s tim kontrastem , je to fakt strašný protože mam na testování 4 monitory a na každym to vidim trochu jinak , musím ale říct že se mi to na všech zdá čitelný dost, jen nad tím fontem jsem už dýl přemýšlel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam