Cirkus maringotka.
V maringotce se topi ve starejch kaborkach, coz jsou takovy maly kaminka. Nemaji moc samotu, takze nevydrzi zhavy tak dlouho, je proto zahodno do nich prikladat prubezne. Dulezite je slovo "maly", pac do nich musite mit fakt polinka max 20 centaku.
Takze, setting pro historku!
Kdyz mrzne, je treba drevo do delky maleho spalicku, jinak nezatopim; v cirkusu maringotka vlastnim: jedna elektricka pila (to je jako motorovka, ale musi do ni jit prodluzka), jedna sekera stara, jeden mafl (takova minicirkularka do ruky), jedna palice bytelna.
Onehda jsem si vozila nejaky drivi z lesa, takze dale vlastnim dva kmeny nenarezane (kmen se nareze na spalky a pak nastipe sekerou), a nekolik (6) spalku, nenastipanych od posledne.
Mimo jine, z dobre vule nejakych podivnych milych lidi, jsem dostala dva kubiky palivovyho drivi. Je uplne super, je uz nastipany, suchy a tak. A je dlouhy presne 33 cm. Vsechno. Mozna uz tusite.
Tedy, duvtipna Nyemi si sestrojila detskou cirkularku - to se vezme deska, vyreze se do ni doura, k tomu prisroubuje mafl a votoci vzhuru nohama - a je z toho pidicirkularka (pridratovana k ramu stolku). S takovym vynalezem pak jde narezat ty skvele spalicky na presny pulky, ktery jsou pro ma kamna uzasny.
Co cert nechtel, dneska mi doslo pripraveny drevo, tak jsem se usadila ke svy prdacky cirkularce, ze si nadelam na noc a zitrek. A najednou se odporoucela elektrika. Chvili stymuju v jisticich, kde vezi pes, ale protoze jsem chytre, vesenicke a ruralni a naramne technicke, vsimnu si v nastavajicim seru, ze kdyz to nahodim, v maflu jiskri vic, nez je obvykly. Takze vlastnim jeden mafl uskvareny. A 0 spalku na zatopeni na noc.
Rikate si jiste, ze jsem to liska vsemi mastmi mazana, ze mam tech nekolik spalku k nastipani, kdyz mam sekeru, to dnes jiste jeste nezmrznu. No, ja jsem zapomnela zminit, ze sekera je uz dost jeta a vlastne ma rozstiply toporo. BADUMM*TSS!
Pro milovniky happyendu jsem vzala palici, sekeru pouzila jako klinek a nadelala si par polen, tedy nezmrznu.
Navic, az se mi zlomi palice, mam porad jeste sverak a motorovku. Myslim, ze uchytim motorovou pilu do sveraku a vyrobim druhou verzi domaci cirkularky.