• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KERRAY: Jo, v tomhle smyslu ano.

Napr. dlouhodobe intenzivni brani pervitinu skutecne casto vede k toxickym psychozam. Spis jsem myslel, ze drogy nejsou odpovedne za to, jak casto je kdo uziva.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Jinak ne kazda latka je vhodna pro kazdeho. Osobne vubec nepreferuji drogy jako alkohol a cigarety. Cigarety me dusi, alkohol mi dela spatne i v malych davkach. Marihuana na me take nema pozadovane ucinky a spis me uspava, pokud ucinkuje tak po ni mam prekolapsove stavy :)) Heroin (po 5 nedavno opakovanych experimentech) me dela malatnym a chce se mi po nem zvracet, coz casto pak i cinim :) Zadna euforie, pocity orgasmu ci podobne :)) Proto uz jsem tyto latky (mimo sem tam sluku travy na dobrou noc) zcela vyloucil (cigarety jsem nekouril nikdy, vlastne jsem si teprve nedavno zkusil sluknout a takrka jsem se udusil).

A myslim si, ze to tak ma byt. Kazdy by si mel najit latku, ktera jemu osobne vyhovuje. Proc bych mel byt abstinent, kdyz mam rad informace a pomoci LSD se da dobre ucit o svete vne, uvnitr a zcela mimo :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    JOGINKA: ano, to je pravda, posledni dve vety plati predevsim pro masove uzivany a velmi casto nezvladany alkohol....btw urcite si vzpomenes u vas na malomeste pripad, kdy nekdo vrazdil pod vlivem alkoholu...ze?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    A to ja bych toxickou psychozu na drogy klidne svadel, otazka je jen jake k tomu ma kdo predispozice, a PROC ma pocit ze musi brat "drogy" (pardon) takovym stylem, ze se do psychozy dostane - viz Conti a drogy jako nasledek, ne pricina...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ale jako polehcujici okolnost bych to rozhodne nebral.

Zaroven bych to vsak opet nesvadel na drogy.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    V pripade toxicke psychozy je pomerne velka pravdepodobnost, ze si skutecne svuj cin neuvedomoval nebo vnimal realitu jinak a citil se byt necim ohrozeny.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    JOGINKA: Mnoho lidi se take snazi zneuzit drogy jako zasterku, pritom si velice dobre uvedomuji, co cini.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    CONTINUITY: Znám obě matky - extrémně hodné. Problém byl v otcích (v prvním případě otčím syna zneužíval). Oba se ocitli ve stavu, kdy pod vlivem drogy nevěděli, co dělali. Dodatečně svého činu hluboce litovali - ten první se okamžitě pokusil zabít sám sebe. První případ byl diagnostikován jako toxická psychóza - dodnes rozvinutá schizofrenie. Druhý je čerstvý (stalo se tuto sobotu) - podrobnosti se teprve dozvím.

Lidská psychika je natolik neprobádaná a ošemetná, že by si uživatel drog měl být tohoto rizika vědom. Může se stát, že pod vlivem drogy ztratí kontrolu nad svým jednáním a může dojít i k takové katastrofě, jakou zmiňuju.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ovsem mozna by bylo dobre se zamerit primo na nektere druhy drog. Treba psychedelika, jak navrhuje Kerray.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Pokud me nekdo bude chtit chytit za slovo, tak heroin je docela toxicky, ale pri standardnich davkach neposkozuje ani jatra ani ledviny. Ovsem nebavim se ted o primesich, kterymi byva na cernem trhu reden.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    ATOMINATOR: Spekulace bych vubec neřešil. A řikal sem že už valiiiiim :o))
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    ATOMINATOR: Takže si vubec nedovedu představit jak by skauti a pionýři experimentovali s některými drogamy :D
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KUBAJZ_V: Kuprikladu heroin muzes brat diky jeho nizke toxicite v standardnich davkach cely zivot. Pokud pri tom dodrzujes zdravy zivotni styl, tj. hybes se a nekonzumujes nezdrave "vyplnovace zaludku", tak se muzes dozit ve zdravi treba stovky.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    KERRAY: Supa dobrej napad.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Dalsi typickou chybou je smesovat latku s nekterymi uzivateli. Jiste mnoho z nas zna nektere fetaky, ze kterych je nam spatne a chovaji se vulgarne, obtezuji ostatni, pripadne kradou a zabijeji. Clovek s predsudky automaticky toto chovani poji s drogami. Vlastne jsem mel okolo 15 roku uplne podobne mysleni. Lidi, kteri hulili, byli prave ti nejvetsi vyvrhelove. Problem je, ze k detem se dostavaji drogy skrze ty nejproblemovejsi deti. Ty vetsinou maji moznost se s drogami setkat, jelikoz travi cas za skolou a snazi se ho nejak vyplnit. Na nich pak ucitele a rodice vytvari umela spojeni, ktera malokdo prokoukne. "Nezacinej s drogama, to neni nic pro slusne deti." Myslim, ze je potreba, aby ve velkem zacali s drogami experimentovat skauti a podobne uslechtili lide. Treba jako ja :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    btw bylo by na čase říct, co jsou ty "drogy" o kterých je řeč, těžko se argumentuje, když tím každej označuje co se mu hodí. Bavte se třeba o psychedelikách, a "argumenty" s pikem a heroinem skončí.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ach jo, tragedie, jako obvykle...
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Podle mě, začít jednou s drogama, těžkýma drogama = dost předčastě chcípnout takže už je jedno jestli je začít brát v 15 nebo 20 nebo 25

Pak už i prý se snižuje riziko, že s drogama začneš.

No a návykovej muže bejt i pobyt u kompu proto končim a du nědlat něco normal. ;) čus
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KUBAJZ_V: hm, ja si zase myslim, ze nektere funkce mozku je dobre v detstvi a v puberte poradne cvicit za strizliva, samozrejme nikomu nezakazuju brat drogy driv, ovsem mozek a mysleni se ustaluje teprve az okolo toho 20. roku - pak uz muzou nastoupit drogy a zacit to trochu virit

ale tohle je ciste muj subjektivni dojem
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    CONTINUITY:
    CONTINUITY: Myslim, že v tyhle době už by si to stejně nezměnila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam