• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    KERRAY: a viditelne zmeny po prestani?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MINERWA: nevim, s thc jsem nikdy nemel problem prestat... spis jsem si vzdycky zvykl na ten ritual koureni... horsi je to s tabakem ve spekach, uz nehulim cca 2 mesice s vyjimkou asi dvou nebo tri prilezitosti, a prestat bylo celkem neprijemny, ne proto ze by to neslo, ale proto, ze si clovek namluvi, ze vlastne neni duvod, ze v tom chce pokracovat... a i kdyz uz to slo, tak na dva na tri dny nic moc nalada :)))
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    KERRAY: a thc?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    pardon, psilocybin
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ATOMINATOR: ale pozor, tam se mluvi o navykove latce - lsd neni navykove, psylocibin neni navykovy, dmt neni navykove, salvej neni navykova, a muzeme pokracovat... nicmene kafe je navykove (zkuste nekomu rict aby s nim prestal :)), nikotin je navykovy...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    :)

to je docela vysoka hra
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ATOMINATOR: mohl by nekdo zazalovat farmakologicke spolecnosti
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Vynecham paragraf 187 a zamerim se na tento, ktery je imho naprosto protiustavni a neumoznuje otevrenou diskusi na tema drog.

§ 188a
    Šíření toxikomanie
    1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne pripada fakt supr ten studijni program adiktologie na karlovce. nevim kolik to ma studentu, ale melo by to produkovat kazdorocne profesionaly, kteri by mohli pusobit spravnym smerem.

(muj pojem 'spravneho smeru' nezahrnuje vykriky "legalizujte vsechno, je moje nezadatelne pravo menit si vedomi", ale fakt dobry programy na prevenci a osvetu a praci se zavislyma)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    až do roku 1942, kdy se Albert Hofmann náhodně intoxikoval LSD-25

spravne je samozrejme 1943, chybicka se vloudila :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ATOMINATOR: Na tom je vtipné to, že člověk, který si o sobě myslí, že je proti drogám, prostě nebude takové věci číst... jeho názory by se cítily ohrožené :)) třeba řekne, že nemá čas... případně nemá kapacitu na to uvědomit si, co to znamená ,)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    vytáhl bych z toho asi toto: [ MUCKER @ VÁLKA PROTI DROGÁM ]

jistě by se to dalo doplnit o rakovinu, bouračky, alkohol a další typy úmrtí..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: hm, fakt, ze jo. ze zahadnych duvodu jsem si myslela, ze toto je novy klub.

asi budu muset zacit brat nejake chytre drogy.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: ono se to tu resit muze a i se to tu kdysi davno mozna resilo, tedka tu vysvtal ten interni nyxacky problem s inzeratem na houby... imho ja sam jsem si podal zde nekolik inzeratu na to, ze koupim drive a vzdycky v pohode :)

KERRAY: no ja kourim cigarety az od doby, co jsme zacali pridavat tabak do speku... nejdriv sme nevedeli, co se zbytkem krabicky, pak nam zachutnalo dat si cigo po speku a dneska mi chutna si kazdej den koupit krabku :)) ale jestli reaguješ na ten příspěvek, tak jde o trávu. cigaret je doma dost
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: valka proti drogam je naprosto prirozena a cekam kdy tento klub konecne zacne byt o tom, jak drogovy problem seriozne resit.

nebo se furt bude akademicky diskutovat o tom, zda jsou drogy spravne nebo ne?
    kazdej vidi, ze drogovy problem existuje. co s tim?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MUCKER: Čistě technicky, jde o hulení nebo o špeka? Protože uhnat si závislost na tabáku při hulení špeků, to je hnedle, a překvapivě málo lidí si to uvědomuje (nebo jim to nevadí).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ETHAN: puberta je z definice obdobi, kdy mlade vyleze z doupete a objevuje svet po svym a vymezuje se vuci nemu. rodic, ktery ho v doupeti drzi do 18, mu dela strasne blbou sluzbu. (psychologicky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam