• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MUCKER: Teď nemám moc času to vysvětlit a netřeba to brát moc vážně :)
    YMLADRIS: Včera jsem jednoho takovýho psychouše viděl. Utíkal přede mnou a křičel "Drž hubu! Drž hubu!" Přitom jsem nic neříkal :)) Ale bylo na něm dost znát, že je to nejspíš nějaký pikonaut :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MUCKER: No, ona je tu realna obava, ze to muze byt klasicka vazna psychicka porucha..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Zpráva OSN o drogách z roku 2006: Úřad OSN pro kontrolu drog a zločinu bezděčně podporuje odvolání prohibice konopí
    http://www.blisty.cz/2007/7/9/art35149.html
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    on je taky problem urcit co to je "psychicky vporadku". lze urcit, ze je na tom psychicky podobne jako vetsina populace, ale to jeste neznamena, ze je "vporadku".
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: nemyslim si ze by potrebovali vetsi pomoc nez workoholici ;) zase ty tendence vsechno resit pres psychology, nepodporuju...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: to je asi 'nic moc ale nic bych nepodnikal'

jde mi hlavne o statisticky rozbor toho, jak lidi psychozu u spolubliznich vnimaji - zda jim to pripada hrozny nebo ne (mucker to vidi jako ty lidi jsou v pohode, mne to pripada hrozny, tak si zajistuju sirsi vzorek nazoru)

cely je to asi silne OT, hm
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: Nak mi tam chybi moznost neco jako "probral bych to s nim a doporucil mu to resit s doktorama [bez ohledu na to jak to ovlivnuje jeho normalni zivot]".. Ono proti jeho vuli to resit s doktorama tak jako tak nejde.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    YMLADRIS: IMHO hodne zalezi na vnitrni motivaci daneho pozera - stejne jako muze zdravy a normalni clovek jist chleba, muze ho jist i clovek nemocny a podle jezeni chleba to nelze diagnostikovat...
    Zhruba totez si myslim o pozach, hrani RPG her a podobne - strasne zalezi na stupni propadnuti dane hre, na motivaci, na tom, jak takovy clovek funguje kdyz svou hru nehraje (a je-li toho vubec jeste schopen), na tom, jestli je takova hra pro toho cloveka jedinou moznosti vyjadreni a seberealizace, nebo jestli to je pro nej pouhe zpestreni zivota bez toho, ze by to dotycny bral nejak vazne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

hlasujtev ankete

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: ad pozy - imo pozy jsou dobry nastroj ale zly pan.. hrat ruzne role/osobnosti beru jako projev kreativity, nic jako nemenne ja stejne neexistuje; poza je blba pokud clovek ji _musi_ hrat (vzdycky musi byt Ten neomylny, Ten nad veci, Ta bezbranna, Ta sportovkyne...) pac to z nej dela robota a omezuje ho to.
    Ale atom je revolucionar, on ma mozna na lidi jinsi naroky... moc do nej nevidim ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    :) no ja tohle mel jenom jednou na dojezdu na extazich :) to sem si zacal myslet, ze se nevratim a vystrasilo mne to :)

mas prava...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: tak mozna je to muj osobni zasek - jsem zavisla na svem rozumu - moje nejhorsi badtripy jsou kdyz chytnu stihu ze jsem se zblaznila a uz to nepude zpet - dej mi prava na anketu, udelame o tom anketu
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: no nemyslim si, ze by ho k tomu nekdo "premluvil", aby prestal.. ale okolnosti ho k tomu donuti... takovej clovek pak vetsinou neni schopnej moc samostatne fungovat a driv nebo pozdeji narazi na problem - vetsinou kvuli prachum :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: no to samozřejmě nelze vyšetřit. to je prostě kategorie "neznámá příčina" ...

a ty lidi potkávám taky. ale podle mne jsou furt v pohodě. i když mluvěj o mimozemšťanech, jeden mi furt vyprávěl o terminálech co to tady řídí. v pohodě. pak jsou lidi, kteří mi zae vyprávějí něco o bohu, črí šimrojovi, osudu nebo horoskopech ;)

a pózy jsou nesmysl. to si řikaj děcka v pubertě, aby se navzájem zesměšnili. každej má svoje pózy, který vycházej z něj... že se chováme jinak v hospodě, v práci, při sexu to přece nejsou nějaký pozérský psychózy..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: ad hulici: jo toxicka psychoza... tj. zpusobena otravou... IMO se clovek skutecne muze prohulit treba k paranoidni psychoze, ale naivne si myslim, ze "to uz se v populaci zna a umi resit" tj. i kdyz mu zacne sibat, lidi mu reknou "uz to nehul" a bud prestane nebo ho kamaradi nechaji zavrit nekam, kde prestane. a zase je normalni. jakztakz, treba.
    normalni psychotik se zblazni postupne a hlavne mu nepomuze s necim "prestat" (coz by vnimal v podstate jako prirozene], ale musi zacit bastit antipsychotika coz neni moc namka, takze urcite vrstve lidi se nechce -ver dneska doktorum, ze- ... proste smutnej osud a to minim tim co bych nebagatelizovala
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak nez jsem zacala smazit psychedelika, samozrejme jsem se snazila od psychologu zjistit, zda se clovek muze nechat na latentni schizofrenii 'vysetrit' abych jako vedela jake mam riziko. tvrdili ze ne ale nevim zda to nebylo jen soucasti jejich valky proti drogam, zas tak podrobne jsem to nezkoumala
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    velke herce a herecky bych tipla spis na hysteriky, to je spis porucha osobnosti

mne pripada, ze vsechny ty "lidske" zpusoby jak se vyrovnavat se svetem {dejme tomu to hrani her, pozy a tak} jsou prirozene/normalni, neni to prave zadna psychoza. to, ze je clovek protivnej, je prirozene. teprve kdyz je fakt-fakt divnej az cloveka zamrazi, tak mi to spina moznost ze to je blazen, nejaka psychoza, schizofrenik treba.

vy nepotkavate na zastavce/v saline nezname lidi, kteri si povidaji s odpadkovym kosem nebo vas spiklenecky informuji, ze vondrackovi uz odjeli, uz jsou na slovensku a ze uz taky byl nejvyssi cas!

? to je schizofrenie. ted mam nejruznejsi prirustek do sbirky - pana cely rok v kulichu, ktery na kazde zastavce ridici nahlas radi kam a jak ma jet dal... ... to nevim, co je zac.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    i když vlastně asi vim dobře o čem mluvíš... je to to ono pokrytectví... nejhorší je že když pokrytec narazí na něco, co mu zničí jeho pravdu tak se ještě víc zablokuje do sebe, narozdíl od nás otevřených duší, kteří umíme pracovat s pochybností
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ATOMINATOR: sem to s těma hrama moc nepochopil, to je řeč o tzv. "pózách"? opravdu lžeš svým známým, abys o sobě vytvořil lepší obraz? myslím tím záměrně... že člověk semtam něco zamlčí nebo nadnese neni snad žádná velká psychoza.. :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: ok, to beru na vědomí... měl jsem trochu namysli takovou tu obecnou a populární "schizofrenii s paranoiou" jak jí znaj velice dobře huliči trávy.. :) což jak říkáš tedy zdaleka nenaplňuje ty opravdové lékařské termíny....

ATOMINATOR: čili latentní psychotici jsou pokrytci.

ATOMINATOR: nečteš ty náhodou moc hesseho? :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam