• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    HIJACK: asi budu trochu rypal. a aby me nekdo nemel za prohibistu, uvadim, ze jsem pro legalizaci vseho.

Tvuj navrh ma nekolik much:
    - uvadis ze ocekavas nizzsi cenu- nevim ve srovnani s cim nizsi, ale existuje urcita minimalni vyrobni cena a ta je pomerne vysoka (minimalne 50Kc/g, spise trochu vice). tedy pri nejlepsi vuli mas stale gram kolem 100, coz je stejne jen o nejakych 30-40 Kc nizsi nez soucasna "velkoobchodni" cena.
    - limit 1,5 kg, tedy 1500g, tedy pri cene 100/g... 150 000 Kc... (minus 75K+ naklady) .. stale dost rentabilni i pro pestitele na zisk.. a 1,5Kg muzes mit co 14 dnu a neporusil bys ten limit (nemluve o skupine vice lidi, kde by limit odpovidajicim zpusobem narostl).. tedy vlastne bys legalizoval i velkopestitele (coz jsem pochopil ze nebyl zamer)
    - jak bys chtel resit kontrolu toho, ze soukroma osoba ma/ nema vice nez povolenych 1,5Kg? dal bys povoleni k prohlidce ke komukoli kdo ma kvetinac? :)

... zamer dobry, provedeni imho nepouzitelne... ale zamysleni se ceni...

a k soucasnym drogovym zakonum- mas pravdu, ale uplne neresitelne by to nebylo. da se vystoupit z charty, zrusit platnost pro CR... ted mame navic k smlouvam co jsme kdy podepsali jeste cokoli co si vymysli ci podepise EU.. ale stejne VB i Hol. uvazuji ze to uvolni... imho je to trochu vymluva, kdyby se chtelo, da se situace zmenit i navzdory mezinarodnim smlouvam... (ony ostatne nemaji vetsinou v sobe zadne sankce za nedodrzeni)
    HIJACK
    HIJACK --- ---
    NEPA: rekneme, ze se v tehle zemi bude dal pestovat trava jako doposud, plus navic bude v zakone posunuta hranice maleho mnozstvi na treba to kilo a pul. co nastane? vsichni budou dal pestovat, ale beze strachu. spousta lidi zacne pestovat to "male" mnozstvi a kdo nechce pestovat, ale jen hulit, si bude dal kupovat, ale za uplne jine ceny nebo proste bude dostavat od kamosu, protoze trava bude vsude dost... a policie bude dal potirat velkopestitele a trafikanty travy, ovsem s prihlednutim na jine, zakonem dane, mnozstvi.

kdyz mluvim o cannabis clubech a "legislativne vymezenejch" blabolech, mam na mysli predevsim stare a nemocne lidi, kteri se rozhodnou pro lecbu konopim, ale aby ho mohli ziskat, musi se dat na cestu zlocinu. podle soucasnych zakonu nemaji pravo svobodne si zvolit formu lecby, protoze jejich vedecky prokazana medicina je nesmyslne na seznamu ilegalnich drog..

to co jsem tu predkladam je navrh na mozny krok ke zlepseni podminek pestovani travy u nas. legalizace je za soucasne drogove legislativy, evropskych umluv a svetove drogove valky moooc tezko uskutecnitelna.. verim, ze se musi pekne krok po kroku, hledanim nejakeho kompromisu..
    NEPA
    NEPA --- ---
    HIJACK: já si taky myslím, že tohle je zbytečně komplikovaný a spíš to na mě působí tak trochu komunistickým dojmem - něco jako přídělovej systém, vláda jedné strany ("legislativně vymezené společenství":), moc taky nechápu, proč by měl bejt člověk, kterej si chce něco vypěstovat a pak zkonzumovat zvýhodněnej před tím, kdo to chce jenom zkonzumovat? To je jako kdyby se teď zavedla prohibice na alkohol s tím, že si člověk může vypálit určitý množství slivovice. Nějaký lidi si chtěj dát jenom občas skleničku/skleněnku, proč je nutit, aby si to sami vyráběli? Takovej systém by se stejně neuhlídal, někdo by na tom chtěl stopro vydělat...
    HIJACK
    HIJACK --- ---
    TENCOKACISTROMY: 1,5kg na rok odpovida 4g travy na den.. priblizne davka, kterou clovek potrebuje na solidni dlouhodobou podpurnou lecbu parkinsonovy nemoci. na "pouhe "vyhuleni si hlavy je to verim taktez dost..

prave cannabis club vytvarel by jakesi kooperativy, legislativne vymezene spolecenstvi, v kterem by bylo mozne pestovat mnozstvi dane podle poctu registrovanych clenu. tj. do kila a pul na hlavu..

kontrola je jasna prave kvuli te registraci jak cannabis clubu tak jeho clenu. neco na zpusob pestovani konopi technickeho. u prislusneho uradu se registruji clenove a cannabis club, ktery musi vykazat vynos umerny clenum. jeho nedodrzeni se bude hodnotit jako prestupek, ve vetsim rozsahu pak jako trestny cin. stejnym zpusobem jako dnes, ale s jiste jinymi trestnimi sazbami

jak jsem jiz psal, jsem zastancem dekriminalizace, tj. urciteho legislativniho usnadneni pestovani konopi. nehodlam obhajovat a podporovat velkopestirny at uz vietnamske ci ceske. pokud travu pestujes ve velkem na kseft, prijmi s tim spojene riziko, pokud hodlas pestovat jen pro sebe, mej svobodu tak do urcite stanovene miry cinit.

uvolneni pestovani konopi pro osobni ucely narusi principy cerneho trhu, vymezi travu z ostatnich nelegalnich drog a prestane kriminalizovat lidi s nulovou spolecenskou nebezpecnosti.

nevim presne, ale obavam se, ze trava v nasi spolecnosti zustane i nadale drogou. kdyz dekriminalizovana, pak nejak /napr. viz vyse /vymezena, kdyz legalni, pak asi rovna alkoholu a tabaku, tj. komoditam zatizenym spotrebni dani, komomditam, jejichz vyroba a prodej podleha jasnym pravidlum statu.

snaha je jasna. zmenit soucasny pravni stav vymezujici konopi a ziskat pro kazdyho svobodu pestovat alespon tu trochu travy pro osobni ucely bez strachu, ze te fizlove prijdou na udani ci nahodou zatknout a udelaj z tebe zlocince nebo, ze ti to sklidi nejakej vul, kterej nema dostatek odvahy pestovat travu svoji..

svobodu pestovat!
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    HIJACK: a proc zrovna kilo a pul? proc ne vic nebo min?
    jak by si resil ty kluby? pro ty by byly jiny pravidla nez pro jednotlivce? mohlo by se v klubu nalezeat vetsi mnozstvi nez kilo a pul? proc ano nebo proc ne?

jak by si kontroloval dodrzovani techto norem? a co by si delal, kdyby je nekdo nedodrzoval?

proc to tak zeslozitovat? proc k tomu nepristupovat jako ke kazdy jiny obchodni komodite dle jiz zavedenych norem?
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    HIJACK: byrokraticka buzerace, zavrit a zastrelit vsechny kdo
    - nemaj radi vietnamce
    - nechtej pestovat ve velkym
    - zaviraj za to nebohe hochy
    - jsou fasisti nebo nosi jinou uniformu
    HIJACK
    HIJACK --- ---
    TENCOKACISTROMY: mno.. jako zastance dekriminalizace travy, verim, ze vypestovani a drzeni max. kila a pul travy /rozumej suchych palic/ na rok na osobu je jak pro lekarske ucely tak osobni spotrebu mnozstvi dostacujici.. kdo nema moznost pestovat /at z duvodu absence zahrady nebo skrine/ by mel mit moznost stat se clenem jakehosi cannabis clubu /legislativne vymezeno klubu pestitelu travy/, v kterem budou jasne definovana prava a povinnosti jak clena odberatele /prispevatele/ tak i clena pestitele.
    KLX
    KLX --- ---
    TENCOKACISTROMY: to jsme se nepochopili vzájemně, ale to je fuk! teď totiž vždycky když někde vychytaj pěstírnu, tak sou to vietnamci, tak proto dobře jim tak! češi jen ať pěstujou, alespoň máme co ghulit :-))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KLX: tak to jsem te asi spatne pochopil. mel jsem za to, ze "dobre jim tak" se odviji od toho, ze jsou vietnamci
    KLX
    KLX --- ---
    TENCOKACISTROMY: hele vim že to je nezákonný, ale nepřál, protože mi přijde nejvíc ujetý zavírat lidi do lochu kvůli něčemu jako je tráva...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    HIJACK: jak velka pestirna by podle tebe smal byt, aby to jeste bylo "neopravneny" ?

KLX: kdyby to byli cesi, pral by jsi jim to taky?
    KLX
    KLX --- ---
    MUCKER: dobře jim tak, zase vietnamci, u nás už snad nikdo jinej ve velkým ani nepěstuje.
    HIJACK
    HIJACK --- ---
    MUCKER: husta pestirna, jen co je pravda. zasah opravneny..
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    NEPA
    NEPA --- ---
    KYBL: jo, v Anglii to teď celkem rozjeli, ex-ředitel národní protidrogové jednotky teď třeba otevřeně říká, že skoro všichni lidi, mezi kterýma se pohyboval, věděli, jaká je současná "proti-drogová politika" nesmysl a že celý problém jenom zhoršuje http://www.guardian.co.uk/politics/2008/aug/13/drugs.legislation

Mám pocit, že pomalu přestává být "legalizace všech drog" vtipem nebo představou z jiné planety, akorát nevím jestli to bude průstřelný přes všechny ty mezinárodní úmluvy. Ale představa: jít do obchodu a koupit si tam heroin, za to stojí žít:))
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/146380-nejvice-kokainu-je-na-spanelskych-bankovkach.html
    Téměř všechny bankovky používané ve Španělsku obsahují stopová množství kokainu.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    KYBL: !!!!!!
    Podle Brunstromovy třicetistránkové zprávy dosavadní prohibiční protidrogová politika selhala a pouze sleduje, jak roste nejen počet uživatelů drog, ale také s drogami spojená zločinnost a v neposlední řadě i obrovské zisky překupníků, které tak prohibice vlastně financuje.

Obchod s drogami podle Brunstroma destabilizuje situaci v zemích, které je produkují a podněcuje porušování lidských práv na celém světě.

...

Brunstromovy návrhy naopak podporuje členka velšského parlamentu za velšskou nacionalistickou stranu Plaid Cymru a bývalá sociální kurátorka Leanne Woodová.

"Viděla jsem, jak jsou lidé (v současném) systému recyklováni. Jdou do vězení, vyjdou z vězení, zase začnou brát drogy a zase začnou porušovat zákon. Myslím, že Richard Brunstrom upozornil na něco, co je třeba udělat už dlouho," řekla televizi BBC.
    KYBL
    KYBL --- ---
    Legalizujte všechny drogy, říká vrchní britský konstábl

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=511112
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Například jedna z lékáren v Žatci měla na skladě zásoby Nurofenu na 37 let. Životnost balení jsou přitom tři roky.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/lekarny-prodavaly-fetakum-dve-skoncily.html
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    M4JKL05: pro me terorista jak terorista. :) jedni legalne druzi ne, podstata je pro me skoro stejna. ti legalni jsou v leccem i horsi (berou mi pulku mych penez...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam