ANARCHY: koks tělo a mozek moc nehuntuje, jukni na zdroje. Ve srovnání s amfetaminem je jeho toxicita velmi nízká. Může sice taky způsobit stimulantovou psychózu, ale spíš až při velmi extrémním užívání nebo pokud je k tomu člověk nějak disponován.
To, co tě na něm tak zklamalo, mi naopak přijde jako obrovská výhoda. Být ve stavu nabuzenosti bez šance si odpočinout 12-24h (po dávce amfetaminu nebo metamfetaminu) považuju za nesnesitelné. Prožívat podobný stav hodinu a v mnohem mírnější podobě může být docela příjemné ;))
Tím se nechci koksu nijak výrazně zastávat, mám s nim jen cca 3 zkušenosti, a při současné ceně mi přijde u nás absurdní ho kupovat (samozřejmě pokud člověk ty peníze může postrádat a opravdu ho to baví, pak pohoda;) A taky jsem slyšela, že se po něm některým lidem neúnosně nafoukne ego, což je taky velkej problém. Ale to se přece děje třeba i po alkoholu.....;)
V exportních zemích ničí život ilegalita kokainu. Šílená situace, kdy ze Západu na jednu stranu přichází obrovská poptávka, a na druhou pokryteckej požadavek, že se ten obchod má potírat a ničit.
V posledních desetiletích už vznikla spousta studií o tom, že s nebezpečností koksu to není až takové, včetně třeba nizozemské, která sledovala dlouhodobé uživatele asi 15 let (většina z nich během té doby užívat přirozeně přestala). Rozhodně většina uživatelů není nijak asociálních a obrovské množství lidí tu látku dokáže skloubit s naprosto normálním životem. Nekontrolovaná závislost, která je oficiálním důvodem ilegality, je spíš vzácná, a většinou to lidi po čase samotné přestane bavit. Ale ať se tohle zveřejní kolikrát chce, nic se nemění, protože samozřejmě legalizace kokainu nepřichází v úvahu, to by přece nešlo, zlikvidovat takovej miliardovej byznys, na kterým profituje i mnoho vlád a vládních organizací.