http://www.suburra.com
Pročetla jsem různý propojený stránky a zaujala mě třeba vize, že kdyby byl kofein ilegální, nejspíš by se našli lidi, co by ho kouřili a šlehali by si ho, ve vysokých dávkách, a tím by se rozdíly mezi amfetaminy, kokainem a kofeinem, které se dnes jeví očividné a jasné, dost stíraly....(na kofeinu vzniká dokonce i fyzická závislost, jak by to asi vypadalo, kdyby si ho někdo šlehal gram denně?)
Pak tam taky teoretizují, že kdyby byl zakázán nikotin, nejnávykovější droga, nejspíš by ho brzy někdo začal dodávat na trh ve formě vhodné k nitrožilní aplikaci ;) (nevím, zní na tom pravděpodobně to, že i.v. jaksi není tolik vidět a čichat jako cigareta....ale proti hovoří extrémně krátká doba účinku nikotinu, to by bylo IMHO jako šlehat si kokain - požitek na pár minut,m a znova, neboli spíš jednorázovej úlet na jednu noc než něco, co by člověk mohl dělat furt). Ale docela věřím další vyslovené myšlence, že by lidi kvůli ilegálnímu nikotinu, resp. cigaretám, byli ochotni udělat ledacos.
Což mi připomíná dnes zprávy, zmínku, že Řecko je zoufale v krizi, a tak zavádí: snížení sociálních dávek, zvýšení daní, zvýšení cen alkoholu a tabáku. Je fakt dost absurdní, že většina drog je "špatných", a ty dvě jsou základním zdrojem příjmu státu ;)