• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Ještě mě napadá: třeba ten konkrétní člověk na parkovišti asi tak špatně nevypadal, a rozhodně špatně neparkoval ;), protože policie (přivolaná horlivým spoluobčanem) na něm neshledala nic závadného a přijala jeho vysvětlení, že tam čeká na přítelkyni ;)

Ale máš naprostou pravdu, lidé, kteří v takovém společenském klimatu dopustí, aby se octli a veřejnosti viditelně intoxovaní, naprosto nesmyslně riskují, tj. musí být dost mimo realitu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    A k tvé otázce: Já samozřejmě ten charakterisický druh "ospalosti" obvykle hned poznám . Coby člověk, který to viděl ze všech stran zblízka a hlavně zevnitř.

Narážela jsem na to, že u nás to moc lidí nezná. Je to záležitost relativně malé skupiny v populaci, a tím pádem i skupina lidí, kteří to poznají, protože nějakého uživatele osobně znají nebo s tím jinak přišli do styku, je relativně malá.

Pokud se v určitých městech v US člověku stává, že to na něm poznají a reagují neznámí lidé v metru či práci, vyvozovala bych z toho, že narkomanů, a tím pádem i jejich příbuzných, známých, lidí na ně naštvaných, atd., je tam mnohem více. Nebo je tam možná více kampaní o narkomanech v televizi ;))

ale to je celé teoretizování o světě, který neznám, tj. dost nanic, jestli budu mít někdy náladu, zeptám se na tom Redditu a dám sem výsledek, ale spíš to asi nechám být ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS:
    Myslím si, že volat na někoho policii kvůli tomu, jak vypadá, když nikoho neobtěžuje, je ujeté, a je úplně jedno, na čem ten člověk je.

Myslím si, že volat ochranku proto, že někoho slyším šustit plastem na WC, aby si tam náhodou nedal drogu, je na hlavu už úplně nejvíc.

Myslím si, že je zvláštní fenomén, když se lidi ("horliví občané") takto montují do záležitostí jiných, neznámých lidí, kteří jim nějak neubližují, jenom proto, že si myslí, že by dotyční mohli dělat něco společností odmítaného.
    Myslím si, že je to celé velmi pokrytecké, pokud je užívání velmi rozšířené a skrývá ho spousta lidí na všech úrovních společnosti.

Většina těch lidí, o kterých byla řeč, ani nejsou "heráci", užívají různé druhy legálních opiátů. Což je tedy poněkud irelevantní, vůbec neřeším, co jsou nebo jak na tom jsou, samozřejmě je možné že špatně a že jsou mimo realitu, ale to nad čím jsem se pozastavila, byla ta atmosféra ve společnosti, kde se takovéhle situace dějí.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    RAVNOS:

http://www.youtube.com/watch?v=_h1lJ14Y5Fo

"děte do hajzlu mrdky mediální"
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PROZAC: nerozumiem?:)
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    RAVNOS: pochod proti slova viď?:D
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PROZAC: to sú všetko len mediálne žvásty a kecy.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    on taky sef protidrogoveho neni policejni prezident. jeho prani, co by meli bezni policiste delat nastesti neni pro ty policisty, kteri mu primo nepodlehaji, az tak zavazne (zakon sice je, ale kdyby meli byt dusledni ve vsem a vzdy, tak je lidi asi radeji strili na pockani). Prijde mi to mene realne nez to kdyz sem tam nekdo vysoko v policii rekne, ze se bude prisneji kontrolovat alkohol mladistvych.. velkohube sliby... doufejme.

Dale taky nevidim zpusob jak by me mohli poslat na toxi. Na zaklade jakeho zakona? Proc? (jako k cemu by jim ten vysledek vubec byl?) Za ci prachy by ty toxi vysetreni byly?

.. ale stejne jsem pro odvolani Jakuba Frydrycha- duvody- nikym nezadana snaha o zmenu celospolecneskeho klimatu ze strany policie. Rozpoutavani mezigeneracni nenavisti. soustredeni se na z pohledu policie a drog marginalni problemy s zanedbatelnou nebezpecnosti...
    na druhou stranu by tahle hysterie mohla pomoci k uprave zakona "nasim" smerem. tak aby to nebyl ani prestupek a tedy takovehle buzerace (ci vyhrozovani jimi) nemely ani oporu v zakone.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    RAVNOS: o tom se už mluví doceal dlouho cca 3 týdny a za další v jiném článku bylo ČR vytýkáno že máme (to si nepamatuju přesně, ale řádově) jen 1/3 přestupků související s touto drogou vůči rakousku a není žádným tajemstvím řže se tu hulí nejvíc
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    přesně tak... v novinách vás vystrašíme, abysme se tim už nemuseli zabývat .)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PROZAC: žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí. toto je len mediálny patok. aby bolo o čom písať a aby sa polícia profilovala v dobrom svetle.

=policajti budú podľa mňa oveľa radšej obchádzať a kontrolovať zle parkujúce autá, prípadne merať rýchlosť v obci, kde je príkazaná 40ka ako loviť "dredáčov" v parkoch.

to, že sa tu maryjane toleruje nezmení žiaden zákonodarca. to je v ľuďoch.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: asi samozrejma poznamka ode mne, ale heraci casto maji posunuty nahled na sebe (ve smyslu "jsem naprosto normalni") ale kdyz bys mela fotku kde to auto parkovalo nebo jak ten clk v supermarketu vypadal, mozna by to vyznivalo malinko jinak...

Dale, myslim ze u nas je obecne hodne nizka uroven "spoluprace" s policiii. Za komousu byla policie perzekutivni organ a tahne se to uz od Rakouska-Uherska, ze. Cili je tez mozne, ze lidi si mysli svoje (viz dejme tomu fetaci na Florenci), ale proste je nenapadne je udavat (zakon je taky nastaveny jinak, ...).

Ty kdyz vidis nekoho jak usina ve stoje tak si myslis, ze je unaveny? ;-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CONTINUITY: to je otázka, na kterou by stálo za to se zeptat třeba na http://www.reddit.com/r/AskReddit/, aby člověk získal feedback i od těch "normálnějších" amíků (pořád to jsou lidi co chodí na diskuzák, ale i tak)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Včera jsem si po delší chvíli četla opiophile.org (mezinárodní diskusní server, obývanej převážně Američany), a opět jsem narazila na jeden šokující fenomén...

Drogové zákony v USA, to je jedna věc. Držení i užívání jsou zločiny, za které sedí tisíce lidí ve vezení. Je to šílené, ale už mě to nešokuje.

Druhá věc jsou ale každodenní zkušenosti ne s policí, ale s obyčejnejma lidma, kteří špehují a udávají své spoluobčany při podezření z fetování.

Tam se normálně stane, že vás třeba na wc v supermarketu někdo slyší roztrhnout plastovej obal - a zavolá security, protože má podezření, že tam užíváte drogy. Nebo sedíte se zavřenýma očima v autě a někdo zavolá polici, protože vás podezřívá, že jste sjetej. A stovky takových zkušeností...
    Tedy, ti lidé, co to zažili, opravdu sjetí byli ;) Někdy jim to prošlo, někdy ne. Ale obvykle to nejsou stereotypní junkies (špinavé vychrtlé individuum, kterého se dejme tomu pochopitelně spoluobčané bojí), ale lidi, co normálně chodí do práce a vypadají nějak průměrně.

Dělá to na mně dva dojmy:
    - V Zemi Svobody je užívání tvrdých drog nesrovnatelně rozšířenější a běžnější než u nás, a to i mezi "slušnými lidmi" a jeho příznaky jsou obecně známější. U nás pokud budete např. usínat ve stoje a vypadáte normálně, lidi budou předpokládat, že jste unavení, maximálně že jste opilí ;)
    - Ta druhá polovina lidí, co ty drogy neužívá, na ty první pořádá hon.

Máte někdo přímou zkušenost, je to fakt tak, setkali jste se s tím v USA, že lidi běžně v práci, na ulici, v supermarketu řešej, jestli někdo vypadá vysmahle a volají orgány? Nebo je to zkreslenej pohled danej čtením zážitků úzké skupiny lidí ?
    hustý každopádně
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Mezinárodní drogové úmluvy již nesmí sloužit jako základna pro národní (a už vůbec ne pro mezinárodní) zákony a nařízení. Globální systém „kontroly“ drog musí být nahrazen zákony jednotlivých států. Lze bezpečně předpokládat, že tyto zákony budou vytvořeny v úzké spolupráci s okolními zeměmi, ale (což je podstatné) nebudou na nich záviset.

http://www.encod.org/info/ENCOD-BULETIN-62.html
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Tajná zpráva o alkoholu. Každá druhá láhev je falešná - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=665492
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHKRK --- --- 20:35:41 6.4.2010 --- 06:35 :: diskuze
    Must Watch - The Union: The Business Behind Getting High
    http://mustwatch.hztz.cz/film/union-business-behind-getting-hign-marihuana/

Boží film, velmi pěkně zpracovaná pravda o válce proti drogám, spousta faktů dokonce i pro mě nových :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam