• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Ehm, co se tyce procenta zavislych, tak jake ho podle Tebe mame? A jde o zavisle na heroinu a podobne devastujicich latkach, nebo i o lidi pravidelne kourici travu?
    Kdyz uz v techto cislech srovnavas, porovnej situaci s pocty zavislych v USA, kde vladne Tebou pozadovana nejprisnejsi represe, a treba v Holandsku nebo ve Svycarsku, kde jsou nektere meke drogy legalni, opiaty se zavislym vydavaji zdarma na predpis, a pritom jak v penetraci drog mezi mladez, tak v poctech rizikovych zavislych (tedy tech, kteri svym jednanim nejak ohrozuji spolecnost a parazituji na jejim okraji) maji vysledky vyrazne lepsi nez USA, ale i treba nez represivni pristup zastavajici Francie, ktera ma jinak celkem dost podobne podminky...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    FALLIE: Ehm, a jak tedy vysvetlis, ze v soucasnosti treba ti lekarnici maji pristup k rade tvrdych drog nebo jejich prekurzoru, a presto se s jejich koncesemi nijak nesmeli a nevim o tom, ze by dochazelo k nejak zasadnim unikum opiatu, leku obsahujicich efedrin, nebo cele rady dalsich, pro narkomany zajimavych latek...?
    Co se tyce te somaticke zavislosti, tak je prave dost dulezite rozlisovat, o ktere drogy jde, treba kokain nebo amfetamin opravdu somatickou zavislost podle dosavadnich zjisteni nezpusobuji. Oproti treba nikotinu, alkoholu nebo opiatum.
    Nemel by ses napred o tematu trochu poucit, nez zacnes vypoustet tak kategoricke soudy? Pokud tomu, co rikas, skutecne veris, potom vez, ze tim, ze to obhajujes neinformovany a bez znalosti veci, znacne snizujes verohodnost takovych tvrzeni...
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    DUNICAN: mám-li tedy být konkrétní, tak to říkal o heroinu.
    já nejsem ani moc odborník a osobně nefetuju, ale celá páně Presla přednáška mi přišla spíš jako reklama na drogy než jako prevence. A to mi rozhodně dobrý nepříjde. Proč tedy máme takové procento závislých( v porovnání s ostatními postkomunistickými státy), když všichni tito odborníci z MPK (Presl, Bém)jsou tak úžasní???
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    FALLIE: ano, ruzne drogy maji ruznou spolecenskou nebezpecnost. stejne tak na ruznych drogach vznika ruzna a ruzne silna zavislost, napr. na halucinogenech nebudes somaticky zavislej i kdyby ses rozkrajel. toho vseho si je pan Presl vedom vic nez my vsichni dohromady a jsem si jistej, ze nic jinyho ani nerikal na prednasce v Blaniku
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    Anarchy: pan Presl to tvrdil na debatě, které jsem byl v Blaníku osobně přítomen. Slyšel jsem to na vlastní uši. (BTW v onom roce 96 bral tuším 8000kč za hodinovou přednášku)
    ad tvrdé drogy: jasně, to je zavádějící rozlišení, já osobně bych to nerozlišoval. Včetně kouření a alkoholu. Ale na druhou stranu, různé drogy mají IMHO různou společenskou nebezpečnost.

Když to budou prodávat koncesiovaní prodavači, tak bdue navíc k tomu všemu ještě korupce za koncese, ale výsledek stejný
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANARCHY drobnost mafie jako mafie a muze si treba rikat jak chce ... :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    FALLIE: Je-li terorismus zasobova 90% z drog, tak co se muze jeste zhorsit? Je zasobovan nyni, kdy je to nelegalni. Bude-li to legalni, dotahne i tech zbylych 10%?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Fallie: He?? Zkus trochu rozvest proc by po legalizaci drog melo dojit k tomu, co popisujes? Je IMHO jasne, ze pokud k tomu dojde, budou drogy smet prodavat pouze koncesovani podnikatele, kteri budou podlehat obdobne striktnim pravidlum, jako dnes treba lekarnici... A ze to bude levny je nesmysl, protoze statsamozrejme na drogy uvali spotrebni a jine dane, takze cena se oproti dnesni nelegalni cene nijak zasadne nepohne, rozdil bude v tom, ze zisk pujde do statni kapsy a ne do kapes tech mafianu...
    A ehm, na ktere ze diskusi pan Presl tvrdil, ze nevznika somaticka zavislost na tvrde drogy (a na ktere konkretne, resp. co jsou podle Tebe tvrde drogy?)?
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    mno asi by bylo nejlepší drogy úplně povolit, každej bude fetovat bude to levný a dostupný, až budou mít mafíci dost závislejch, tak zvednou ceny a budou bohatí a v Drop Inu se budou zase vesele vyměňovat stříkačky a pan Presl nám na diskuzích bude vykládat, že na tvrdé drogy není somatická závislost a světový terorismus (který je z 80 až 90% zásobován penězmi z drogového obchodu) bude na to dobře.
    Děkuji nechci
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jo ten.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    severa
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    komorous, vacek a ten poslanec za kdu-csl
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no, já hlavně pořád čekam, že někdo navrhne, abysme zastřelili komorouse. dokud tam bude sedět ten nácek, tak se toho asi zatim moc nestane. myslim, že ten člověk má ohromnej vliv.
    TATKA
    TATKA --- ---
    ...jezis, ja uplne zapomnel nazvat idiotem taky Jirku Vacka, moc se mu omlouvam a timto to napravuju.
    TATKA
    TATKA --- ---
    Teda reknu vam... ted jsem docetl (napul v ramci sluzebnich povinnosti) snad ctyricet clanku ze vsech moznych medii, ktere reaguji na pokusy Kalouska a jeho cernokabatniku pritvrdit v "svatem boji proti drogam". Nasel jsem jen 1 (slovy "jeden") clanek v MFDnes od nejakeho pomateneho studenta, ktery s KDU-CSL souhlasi:o) Vsichni ostatni toho idiota cupali na kousky. Tohle neni IMHO jen signal, ze to tem lidoveckym zmetkum neprojde, to uz je spis prislib, ze nejaka "skorodekriminalizace" aspon pro konopi uz je na dohled:o)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KERRAY: ja uz do toho nevidim. ale tyhle vzorky se huli pouze "v rodinnem kruhu", ze jo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kšeftuje se? Kde? Já jsem si dělal srandu...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    snaha kseftovat s travou prameni z debilni protidrogove politiky statu...
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    je to tady o protidrogové politice nebo se tu kšeftuje s trávou???
    MIHAAL
    MIHAAL --- ---
    MIHAAL: smajliky visco ,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam