• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: no ne uplně uprostřed ale i k tý hostivaři se dalo seběhnout od paneláků (a dá) :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    OMNIHASH: já jsem to míval :)

    Koupaliště Ládví | Koupaliště Praha
    http://koupalistepraha.cz/praha-8/koupaliste-ladvi/
    ZCR
    ZCR --- ---
    OMNIHASH: ále, koupák... třeba kluziště bývá pravidelně
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PALEONTOLOG: tak jako pozor - koupák uprostřed sídliště - já se ptám pánové, kdo z vás na to má?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ADAMIRA: jugoška hadr
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SOJKA: napodobne ;)
    skoda ze ho nikdy znovu neotevreli... :/
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ADAMIRA: tam sem se koupal cely mladi
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Novodvorská



    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    NGANASAN: Jojo. Půlka chleba ze dvě deset :-)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CHA1NDLER: UTFG souruhu!

    Militaria - Tématický server v oboru vojenství
    http://www.militaria.cz/cz/clanky/miscellanea/na-hranicich-cssr-bylo-zastreleno-145-lidi.html

    "Naopak za stejné období zemřelo 648 pohraničníků. Přitom pouze 12 z nich bylo zabito při bojových akcích. Většinou šlo o střety se zahraničními agenty. Ostatní zahynuli při automobilových nehodách, v minových polích či při údržbě elektrického plotu."

    Zbytek taky stojí za přečtení.

    FESTER
    FESTER --- ---
    CHA1NDLER: na hranicich mezi USA a Mex nezemrou proto ze by je nekdo zabil ale ze ilegalove podcenili sve sily... ono slapat pres poust kde prazi slunko 45C bez vody neni zadna slast...
    mluvis vazne o necem o cem vis nada
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    CHA1NDLER: Člověče nešťastná, vy si motáte strany: USA (a nejen ony) mají plot, aby jim Mexičani nelezli dovnitř. Soudruzi nám tu postavili plot, abychom my nemohli ven.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    VACA: Hele ja chapu ze to je dojemne, ale vis kolik (treba) umre rocne lidi na plote mezi Nejvetsi demokracii a Mexikem ? A urcite nikde nepises, jak je rezim v USA neobhajitelnej. Jestli ty lidi na pohranicniky strileli (a pokud jich umrelo 650, tak asi strileli) tak je logicky, ze oni ty zbrane taky pouzivali. Dela(l) to kazdej stat co to mysli s ochranou svych hranic vazne. Vime hovno jak to bylo, a ty vypovedi tech prebehliku jsou proste zatizeny nenavisti, to nikdo nemuze poprit.
    Tohle proste nema s komunismem nic spolecnyho, stejne jako treba drony co vyvrazdi raketama svatbu z 5ti kilometru nemaj nic spolecnyho s demokracii.
    Rozlisujte co je co, obecny hejtovani a jednostranna exagerace je fakt na picu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KINGRICHARD: Tak, i to jsem zminoval, vcetne te STB.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KINGRICHARD: Ano, hotel by behem protektoratu zmenen na penzionat pro nemecke divky a po valce presel do vlastnictvi obce Roztoky a byl premenen na nemocnici. Kupodivu si i po tom zachoval hodne z puvodni vnejsi podoby. Jenze nemocnice potrebovala renovaci, obec nemela penize a tak to v devadesatych letech prodala soukromnikovi. Ten posledni obrazek je vysledek - soukroma nemocnice hezka, ale z puvodniho hotelu nezbylo nic.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    BONGI: Hotel René za první republiky vynikal zejména tím, že byl drahý, byl za Prahou a dobře postavené dámy a pánové tam trávili svoje chvíle štěstí, protože personál nekontroloval oddací listy. tzn tolerovaný nóbl hodinový hotel
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BONGI: teda z povodneho japonskeho vzhladu sa to znormalizovalo na horsku ubytovnu :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Hotel Sakura spojeny se jmenem Joe Hloucha





    BONGI
    BONGI --- ---
    Hotel René dnes

    BONGI
    BONGI --- ---
    Za první republiky vznikal kolem Prahy okruh výletních restaurací a hotýlků, který sloužil hlavně o víkendech střední a vyšší vrstvě pražanů k odpočinku, občerstvení, obchodním setkáním ale i k záletům. Byly situovány do přírodně a turisticky zajímavých oblastí, stály ale stranou a byly lehce dostupné z Prahy. Patřily k nim (co se mi podařilo zjistit) Maxmiliánka v Tichém údolí u Roztok, Valnovka, Vyžlovka, Liběchov a také v okolí Jevan.
    S postupující dobou část z nich zkrachovala, část se proměnila na výletní restaurace ale jeden z nich - hotel René v Sulicích si udržel punc drahosti i vznešenosti i v dobách komunismu. Tehdy se říkalo, že je prošpikovaný kamerami a odposlouchávajícím zařízením a že si tam prodejné dívky v režii STB vodí cizince, kteří jsou nasledně kompromitováni a tlačeni do spoluprace. No nevim, nic se mi nepodařilo najít.
    Do hotelu René jsem se dostal v 70tém roce, když tam slavila svatbu spolužačka (papínek byl ředitel IPS). Bylo to skutečně luxusně až snobsky zařízene a zaujal mě hustý ale nízký koberec v baru. Barman mi pak prozradil, že v soukromé společnosti se tam večer hrají hazardní blechy! Ano čtete správně, pánové a dámy na koberci, vedle drahé pití a žádný bacarrat, poker apod (to soudruzi zřejmě neuměli), ale obyčejné blechy nicméně o velké peníze. STB asi filmovala i tyto soudruhy :D.

    Maxmilianka je zničená, Valnovka a Vyžlovka jsou dnes běžné hotýlky, Rezidence Liběchov je opravdu 4*rezidenci Grand hotel Jevany byl zachráněn na poslední chvili před devastací po revoluci ( mimochodem si zahrál v Andělu na dovolené coby Jezerka) a hotel René vypadá opuštěně a jeho stránky nefungují. Asi se tam sjedu podívat.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    OXYMORON: proč ostuda? každému co jeho jest, v tomhle mi přišel vždycky nejvíc svůj ...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MALAMUT: Jojojo ! Lauferova největší ostuda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam