• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    RSZ
    RSZ --- ---
    a kdo nedostal BMX, ten si musel vystačit s pionýrem, taky jsem na něm bohužel nějakej čas jezdil

    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    bylo? http://www.retromuseum.wz.cz/kola/kros/kros.html oživení vzpomínek pohromadě :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK:... ale je teda fakt, že na té esce se furt musely vyměňovat ty klínky v pedálech, jak se tu nedávno probíralo :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    WACLOSH: Přesně jak říkáš, když jsem si už na střední horko těžko našetřil čtyři litry na 'horské kolo Joko (osazení Shimano SIS myslím - to nejlevnější), zvyklý s cykloše nebo esky po fotříkovi jsem poprvé najel na obrubník a už byl ráfek vykřivený a brzdy kopaly. Asi po roce kompletně odešla vidlice, stejně jsem ho pak za pár šupů (a dva kartony máček) prodal, bo sem potřeboval love na vojnu :)
    SMOKY: Přesně tak, BMT měl spolužák, bylo trialové, mělo cvrka a převod jedna ku jedné. Taky bylo jediné, co jsem kdy viděl.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ja sem mel BMT 20, to bylo imho trialovy. Ale byla to naka rarita, nikoho jinyho sem s tim nevidel.
    RSZ
    RSZ --- ---
    SKRU: recht, převodu sem si nevšiml, viděl jsem jen slušný brzdy a vidli.. ty velamosácký sídlištní bmx mají stejné brzdy jako měla tehdy každá bába na svý libertě
    SKRU
    SKRU --- ---
    VODOMERKA:
    RSZ:
    imho to je cyklotrialovy(bodovany individualni prekonavani ruznejch prekazek indoor i outdoor) kolo, koukni na ten prevod. ty rmx/bmx byly na bikros, tj rychlostni zavody v tlupe.
    RSZ
    RSZ --- ---
    VODOMERKA: Tohle je ale nějaký slušný bmx, to se s tou sračkou od velamosu nedá srovnávat ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    jenom půjčené... :)

    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    myslim mze jedno melo cvrcka (slapani dozadu) a druhy ne, ne?.)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    WACLOSH: On jenom ten fakt, že BMX kola byly lakovaný metalicky byla v tu dobu věc super prďácká. Proti Sobi, Libertám, Pionýrům atd. Ale přesně jak píšeš. Dostal jsem ho v krabici za samý jedničky v druhý třídě. Pak bylo ještě RMX. Žiju v domění, že se to lišilo snad jenom v rychlejšim převodu.
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    RSZ: my jsme se dvoubrzďákům posmívali, protože mohli smykovat jen na písku. Brzdy stály za bačkoru, pokud si je někdo "nepoladil" aby chytaly za pneumatiku. Já dostal zbrusu novou BMX16, přišla v krabici a musela se postavit. Všichni ostatní měli děděný BMX20 a stěží dosáhli na zem. Postupem času jsem z toho vyrostl a po BMX20 jsem pošilhával. Místo toho jsem dostal zelený maskáčový návleky snad na každou trubku co na tom byla. Psalo se tam ohnivým písmem BMX 40,000. Každou chvíli je někdo prodával tou dobou, bo se začaly objevovat hojněji horský kola. Nakonec jsem dostal černej zlatě žíhanej turistickej rám z tchajwanu s obrovskými nakřivo nalepenými nápisy shimano. Kolo nebylo v ničem "horský", v obchodě na něj ale dali tlustý pneumatiky a prodávalo se to jako horský kolo. Samozřejmě jsem ho do jednoho roku naprosto zničil vesměs zacházením jako s bmx.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    DIVER:
    DIVER:
    Pravnuci Pepka Vyskoče jistě zaplesají a co teprve až někdo přijde na to že společnost stále více hnije zevnitř,mají práce nad hlavu a bude potřeba-sim sala bim-asistenty asistentů.

    ČR patří mezi nejbezpečnější země na světě a co se počtu příslušníků vzhledem k počtu obyvatel týká držíme v EU pěkné páté místo plus ještě celkem nedávno došlo na zřízení zdejší mutace metropolitní policie takže se beze všeho přiznám že mi smysl těchhle nástupců povlu jménem PS VB jaksi uniká.
    Mimochodem tyhle existence budou mít dost dobrej přehled jak to chodí v hoodu takže počítám že v nejednom případě budou mít slušnej vedlejšák jako např. tuzéry za echa bytařům.

    BTW jsem zvědavej jak s kolegy sestávajícími ze zakyslých důchodců,paranoidních psychopatů a blbů co je nevzaly ani SBS nejhorší kategorie míníš vyjít,jistě to bude podnětné :)
    A dohled u škol LOL

    Super,kromě "vedoucích" a "hodných lidí co je prostě baví volnočasové aktivity s dětmi"další (nejen latentní) pampelišky kolem malejch hadů ale tyhle ještě s bumážkou,já se poseru.

    Jinak doufám že jsou dneska v devítkách lidi minimálně tak z poloviny jako jsme bejvali my takže tímto přeji asistentům příjemnou zábavu,v době kyberšikany a smartphones je slušná šance že řada uvědomělých občanů co to myslí dobře skončí velmi záhy v blázinci případně za mřížemi skrze fyzické napadání nevinných dětí což jim ze srdce přeju.


    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Školní úspěchy, ale rozbité rodiny. V 50. letech tvořili „nového Cikána“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/skola-miru-v-kvetusine-07f-/domaci.aspx?c=A160224_094110_domaci_zt
    „Nový Cikán - Cikán pionýr“

    Květušínského experimentu se chopila komunistická propaganda. V novinách vycházely v souvislosti se vzděláváním romských dětí titulky typu „Stali se lidmi“ nebo „Boj o lepšího člověka“.

    „Bílá blůzka, pionýrský šátek, krásný šátek jasně červený. Ne již otrok, který dříve býval, ale ten, co světu brání mír. Nový člověk dnes před vámi stojí. Nový Cikán - Cikán pionýr,“ recitovala v televizním vysílání jedna z květušínských žákyň.

    Přijetí experimentu bylo v dobových médiích bezvýhradně pozitivní. Byl vnímán jako důkaz, že "Cikána vychovati lze“.

    Zdroj: dokument Zatajené dopisy

    ....
    V roce 1960 byla Škola míru zrušena s odůvodněním, že „cikánský problém je vyřešen.“ Děti, které byly na Dobrou Vodu umisťovány Úřadem ochrany mládeže, skončily v dětských domovech po celém Československu.
    ZCR
    ZCR --- ---
    NGANASAN: tak tenhle hřeben (zelený), ten stále mám a dodneška si pamatuju, jak jsme k němu přišli - mohlo mi být tak pět sedm let a šli jsme s matkou odněkud (byla to asi nějaká netypická příležitost, protože to bylo v okrajovější části města), a matka ten hřeben našla na zemi - inu, různou podobu mají pírka, pro která reálně-socialistické hospodyně i přes plot skočí... hřeben byl umyt a zařazen do rodinného hřebenária.
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    se to tu už řešilo jednou:)
    Ceník Mototechny z roku 1978: co stály Škody? A co Fiaty, Renaulty, Tatra 613? | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/...enik-mototechny-z-roku-1978-co-staly-skody-a-co-fiaty-renaulty-tatra-613/
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    FRDK: jeste existovala verze s autoskolou, kde byl misto magnetickeho pionyra s ukazovatkem majel volant.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam