• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    CAJT
    CAJT --- ---
    A aby se to pěkně nacvičovalo, než se všichni sjedou, byl vyroben náš první kufříkový gramofon od Gramofonových závodů (Supraphon) GE1 až 5 modelové označení Supratone. Lidově nazývaný "spartakiádní"
    Jednotlivé modely se liší použitým chassis gramofonu. Má samosebou vestavěný zesilovač (hlasitost a tónovou clonu) a reproduktor.
    Bohužel se mi nedaří dopátrat historii výroby(kde, kdo, odkdy) prameny byly doslova vyházeny při konci původní výroby v Litovli na začátku 90. let.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    já cvičila v 85. a on to prostě zážitek byl. Už jen těch soustředění a předvýběrových kol, kdo na Strahov pojede. To by mě zajímalo, jestli z toho okresního secvičení postoupili všichni nebo fakt vybírali lepší družstva.
    Dneska už to není realizovatelný, ale Spartakiáda blbá nebyla.

    CAJT
    CAJT --- ---
    Cvičení pro žákyně 12 - 14 let. "Červené míčky"

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Ivo Jahelka Balada Československá
    https://www.youtube.com/watch?v=iXp5s4NEQxA
    CAJT
    CAJT --- ---
    VYHULENY_UFO: Spartakiáda - věrný to námět fonokaret Supraphonu

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Spartakiáda: slzy štěstí i zakázané diskotéky | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/spartakiada-slzy-stesti-i-zakazane-diskoteky_390916.html
    Když se krátce po listopadu 1989 rozhodovalo o osudu VII. spartakiády naplánované na červen 1990, uspořádalo vedení Československého svazu tělesné výchovu anketu: ponechat spartakiádu, nebo ne? Reakce lidí byla ohromná. Do 3. ledna 1990 dorazily na tři tisíce dopisů, z nichž dva tisíce byly od tělovýchovných jednot reprezentujících téměř 200 tisíc cvičenců. Pro zachování spartakiády se tehdy vyslovilo 78 procent účastníků ankety.

    "Kdo to neprožil a neprošel Branou borců na Strahově, těžko pochopí, co to je za zážitek, zvláště pro mládež, když v hledišti tleská 150 tisíc párů rukou," napsal v jednom z dopisů předseda malé tělovýchovné jednoty, který se zúčastnil posledních sokolských sletů a poté všech spartakiád.

    Petr Roubal z Ústavu pro soudobé dějiny právě vydal více než čtyřsetstránkovou publikaci o historii československých spartakiádách a při studiu dobových listin a dokumentů ho nejvíce zaujaly právě tyto dopisy z přelomu let 1989 a 1990. "Většina dopisů dokumentuje hluboký vztah ke spartakiádám a intenzivní osobní, můžeme říct tělesnou zkušenost, již tato událost pro účastníky znamenala," napsal Roubal v knize Československé spartakiády.
    ...
    Vznikaly dokonce ideologické příručky a metodické pokyny, jak například působit na nejmladší generaci. V instrukcích s názvem Štafeta československých spartakiád z roku 1985 se například cvičitelům doporučovalo postupovat formou dotazů. Dětem se měla třeba položit otázka o významu slova štafeta. Odpověď měla směřovat k tradici spartakiád, kterou teď děti přibírají. "I ty, Honzíku, i ty, Evičko, Ivono, Jano, Péťo... Tu štafetu před námi nesli i naši tatínkové, maminky, babičky, strýčkové." Na otázku, proč vlastně cvičí na spartakiádě, měly děti odpovědět, aby se z nich nestali bumbrlíčkové a aby byly zdravé. "A kdo je zdravý, ten se také dobře učí, stane se z něho dobrý pracovník a statečný obránce socialistické společnosti," stálo v příručce.
    FRDK
    FRDK --- ---
    YENICK
    YENICK --- ---
    Suzi Quatro live in Praha (Czech rep) 1979 full concert
    https://www.youtube.com/watch?v=j0rrZ05cNxg
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    Jiří Schelinger live Nitra 1978 - 79
    https://www.youtube.com/watch?v=QgMXZOF--uQ
    BRUXMAN
    BRUXMAN --- ---
    HRAFNAIN: Класс ! Спасибо ! ......
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Ich weiß nicht
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    ich weiss

    Karel Gott a Darinka - Fang das Licht (Zvonky štěstí) 1986
    https://www.youtube.com/watch?v=lLlBJnZPKVQ

    ale dosly marky, chtel bysem v tuzexu nový gatě
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    NAGASAWA: Tipuju, ze na ty zdi je napsamno MOCKBA (Moskva) 2001 km, takze to bylo nekdy tesne po srpnu 1968. Takze ten lampionovej pruvod k vyroci VRSR k tomu pekne sedi.:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    pokud byla, omlouvam se

    PESO
    PESO --- ---
    Dal se mu krasne nakreslit do ruky samopal :-)
    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    SEDNA: skoda...vypada to dost amatersky
    STAREJ_MRAF
    STAREJ_MRAF --- ---
    BALAENA: Tak to je přesně ono. Postavička se málokdy zachovala do konce roku, bývala různě dokreslovaná. Každý se snažil být co nejvtipnější. Jen za to byla občas poznámka...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Jo! To si taky pamatuju!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FREELA: stačilo počkat, až si dítě přinese ze školy sešity - já jsem jeden nepopsanej nedávno doma našla, tak když dítě přišlo, že potřebuje do školy čtverečkovanej sešit, tak jsem mu ho dala

    ale prý ten sešit sklidil úspěch. matikářka se nad ním tak zasnila a "do takových jsme psali, když jsme byli malí..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam