AIJA: jo tahle... U Lišky Bystroušky..
Založena v roce 1968 a po léta jedna z nejoblíbenějších vináren v srdci Královské cesty. Byla to první družstevní vinárna v centru Prahy a ještě k tomu moravských odrůdových vín..Muller Thurgau,Tramín,Vavřinec,Frankovka.
Chodil jsem Werich a další celebrity..jako můj tchán :-)
..stáli venku...popíjelo se víno a nebo se zašlo do ztemnělého lokálu na toustíky. Specialita podniku byla Husí játra na cibulce. Na ta vzpomíná můj tchán.. Já bydlela nějakou dobu u strýčka v Anenské, druhý vchod byl z Karlovky...tak jsem kolem chodila..ale abych pravdu řekla, nepamatuji se moc... moje zjištění je pouze to, že je to, že jde o dům ul. Karlova 21, měšťanský dům U pávů, U tří andělů,
Původní dva gotické domy byly sjednoceny pozdně renesanční přestavbou kolem roku 1600, dalších úprav se dům dočkal na konci 19. století, v roce 1928 a poté v 80. letech 20. století. Ve výklenku mezi okny prvního patra je socha Panny Marie. Ty tohle víš, ale pro ostatní..
Poslední majitelka Dagmar Barbora Grafnetrová, narozena 1961...
nenašla jsem žádnou vinárenskou fotku...:-( asi bude někde nějaká soukromě... zeptám se tchána (ačkoliv se dříve tolik nefotilo)