• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LIQUID_SOUND: taky myslim...
    JIMX
    JIMX --- ---
    LIQUID_SOUND: přísahal, ze jsem je jedl dřív, ale možná ne ... díky za upřesnění
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JIMX: Zoretky byly imho těsně porevoluční a za sociku nebyly.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MULTICAT: jo, to je ono, díky!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JIMX: zoretka?
    JIMX
    JIMX --- ---
    nevzpominate jak se jmenovala susenka za sociku ... takova trubicka to byla, obalena v cokolade a uvnitř takovy žlutý krém ... Myslím, že balení bylo stříbrné ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KELDA: Pěkný, ta je u našich plně funkční a dítě si s ní s oblibou hraje.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MILKOV: už v dobách hlubokého jindy byly někdy věci značené jen MC a ne SMC, na to jsem přišla už v době, kdy jsem se jako pětileté pachole naučila číst. přišla jsem na to u různých příchutí přesnídávky z téhož národního podniku, někde měli MC, někde SMC, a očividně to bylo všem jedno
    a co se týče vložek, v osmdesátých letech byly na trhu vložky obyčejné, savá vrstva ve fáčovině, 10 ks za 2,90, a vložky s nepromokavou vrstvou, takové papírové a s lepicím proužkem, 10 ks za 3,20. Bez ohledu na to, z které z těch dvou nebo tří továren pocházely.
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    TOFI: No, cena je označená jako MC, nikoliv ŠMC a vložky jsou s lepící vrstvou - ergo popřevratové.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    KELDA: na ebay začíná na něco přes 1300..
    KELDA
    KELDA --- ---
    AUKRO – největší české online tržiště
    https://aukro.cz/vysledky-vyhledavani?text=Nu,%20pogodi

    Za kolik se teď prodává hra Nu Pogodi? Koukal jsem
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALVATOR: no řeším to normálně, ne moc, si myslim :)- akorát si myslím, že tahle namyšlená potřeba poučovat a lámat to bezmyšlnekovitě přes koleno je nakonec kontraproduktivní

    A právě ten kontrast mi tam chybí, fízl kterej s úsměvem a bez skurpulí vypráví kolik lidí omylem popravil, nejvíc slizký špíny to dotáhli nejdál, režim kterej navždy rozdělil celý rodiny atd atd.

    Ano, lidi slavili vánoce a vytvářeli si vlastní rodiný soukromý svět - ale to je ve výsledku akorát znak totálního rozdělení společnosti

    Ono se to pak nakonec obrátí proti, to jsou pak ty příběhy turistů ze západu, který k nám přijeli před 89 a po návratu domů celý šokovaný vyprávěli, jaká je to všechno protivýchodní propaganda, že byli v Praze, ulice nebyli plný mrtvol, lidi byli oblečený, nevypadali podvyživeně a za celej pobyt neviděli jedinou popravu.

    To co se děje "za" už samozřejmě nikdo neviděl.

    A jen tak mimochodem, hodim fomu stovku do prakitky, objedu republiku a udělám ti bez problémů úplně tya samý fotky i v roce 2018 ;)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ADAMIRA: Myslím, že to moc řešíš. Je to juxtapozice pro vyvolání kontrastu a Pelíšky znaj všichni, tak vedle těch fotek postavili právě je. A nepoužili Anděla prostě proto, že Pelíšky sou současnější a nebál bych se říct, že je zná víc mladejch lidí, který Anděla znát nebudou a zároveň se narodili moc pozdě, aby sami na vlastní kůži zažili, jak to tady místama bejvalo hnusný. Víc bych za tim nehledal.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DZODZO: jasně ale to je už věc žánru - o to právě jde, že Hašek to peko popisuje s nádechem humoru - což z toho dělá právě to správný sureal peklo - jeden z těch důvodů, proč je to dílo tak známý "Ha ha, za každý popravený dítě dostal cigaretu, ha ha, jeho mošna byla plná cigaret, ha ha"

    Mě to prostě příjde zbytečný, dělá z lidí blbce tam, kde to není potřeba, přitom by se dalo vytáhnout stovky filmů který to o čem on mluví, naprosto splňujou (třeba takovej pořádnej "kop" do "anděl na horách" / "dovolená s andělem" by IMHO sednul 1000x lépe).
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ADAMIRA: tak on taky hasek 1.sv. vojnu opisoval trochu usmevnejsie nez napr. remarque :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALVATOR: Jasný, Pelíšky jsou takový jaký říkáš, ale je to komedie, s tím se počítá. Naopak mě příjde že jsou tam ty znaky "syrový doby" docela dobře vložený.

    Já v tom trošku vidím potřebu se vymezovat proti nečemu, proti čemu není potřeba (protože to kromě pár exotu nikdo netvrdí) a potřeba poučovat za každou cenu. Připomíná mi to rozhovor s historikem kterej měl podobnou potřebu, když popisoval realitu 1 sv. války, se slovy "nebyla to romantika jako ve Švejkovi" - pak si člověk musí říct, že toho švejka asi nikdy nečetl.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ADAMIRA: Myslim že nikde konkrétně. Ale celý Pelíšky sou takový hřebejkovsky hřejivě teplý a laskavohumorný, což je v kontrastu se syrovostí těch fotek, který vypadaj jako kulisy pro lotyšský vtipy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BIRLIBAN: Mě by docela zajímalo, konkrétně v jaké části filmu Pelíšky se jenom naznačuje opak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam