• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: starý starožitný:) pardon
    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: moje babička na moravě měla vždycky hroznou ostudu, přijeli vnuci na prázdniny, a trávili celý dny na smeťáku. Ale vesnickej smeťák byl tehdy něco jinýho než dnes, od našich jsem byl třeba pověřenej sbírat starý starožitný zavařovačky se skleněným víkem..
    N_I
    N_I --- ---
    a meli jste za mestem nebo vesnici taky ten prima smetak kam se chodili hrat ruzny hry? ohen a lybar byla klasika...nam tam jeste vozili ruzny veci z nemocnice...tak par sneku to vcelku vodsralo pri pokusech....malou plynovou bombu sme do vohne nakonec nehodili a vymekli sme...

    RSZ
    RSZ --- ---
    já jel v hypermanganu (jemně drcený, v malé krabičce) a stříbřence, jen to bylo dost drahé, stříbřenka stála pár desítek korun (krabička kde byla plechovka laku a hliníkový prášek který se v laku rozmíchal). Šlupky to teda byly pořádný.. Musím říct, že do dneška si občas s dětma objednáme něco na praskovekovy.cz a něco uděláme, jen to už odpaluju bezdrátově:) https://www.youtube.com/watch?v=BR6P-883TLQ
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BIO23: Stačilo i dupnout.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    peroxid vodíku + odbarvovač na vlasy v alobalové kouli a fest tím třísknout (někdy to řachlo v ruce a "trochu" tě to popálilo), případně to sesypat na hromádku a nastříkat na to vodu, nebo aspoň plivnout - výsledek byl megasmradlavá dýmovnice :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TAJSO: my jsme do balonku sypali manganistan draselny :-)
    KAEL
    KAEL --- ---
    My jsme zase po sobe strileli jilovejma koulema pomoci proutku.. to uz bylo na vetsi vzdalenost..
    cca metr dlouhej vrbovej prut tak aby dobre pruzil na konci max 5 mm v prumeru a na to se napichla koule z jilu nebo dobre lepivy hliny. velikosti asi jako pingongac.
    A pak napadlo nekoho vyzdobit okna nejvecim prudicum ze sidlaku:)
    Jinak nize popsane zbrane jsme plne vyuzivali taky:)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Kdyz tu probihaly (v ty dobe celkem cenny) kinder vajicka a kyprici prasek, tak vzpominam ze tuning byla tus misto vody aby to zanechalo patricne stopy. Bez kuse s kolickem, nebo ruznych flusacek se nedalo prezit :) Ale jeste mne napadly balonky a pytliky s vodou (barvou) patricne mirene ze strechy panelaku :) A pak se delalo jeste neco vybusneho z jedle sody a tusim octa..
    FAT
    FAT --- ---
    Nábojky do poplašňáku jsme balili do spořiče tabáku, umotali "doutnák", zapálili, odhodili a urychleně se vzdálili. Bylo to moc prima pozorovat, jak ty lidi nadskakovali... A klika byla, že nás nikdy nikdo nepodezíral a nehonil.
    :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ja jsem se celkem brzo dostal k startovaci pistolce tohoto typu

    a praskal jsem celkem bezpecne, byly to rany, pekne se to ozyvalo mezi panelaky. Limitoval me nedostatek munice, kterou jsem si pochopitelne nemohl koupit sam.

    30 let pote me napadlo vzit to na strelnici a jake bylo moje zklamani, ze ta rana byla vyrazne slabsi ve srovnani s kapesnim browningem jen o neco vetsich rozmeru (.25ACP), z detstvi si to pamatuju jako "opravdu velky rany" :-)
    LUKK
    LUKK --- ---
    FRDK: jsem si takhle jednou usmyslel rozmlátit poplašňák kladivem.sedl jsem si k tomu na patník a mezi nohama se do něj snad na potřetí trefil... rána jako z děla,v uších pískot,kladivo někde v prdeli a ve stehně zaseklý "šrapnel"...:)....taky jsme poplašňáky opatrně napichovali na šipky a házeli po sobě....a ještě jednu: pamatuji jak se k nám do města nastěhoval jakýsi ruda.říkali jsme mu pyrotechnik.měl potrhanou hruď z toho jak odpaloval důlní rozbušku.prodával nám za korunu rachejtle balené ve staniolu a vyrobené z travexu...lítaly ohromně vysoko.pak se na to vysral...začal se věnovat spolužačce. vůl:)
    LUKK
    LUKK --- ---
    my zase hráli v lese granátometnou válku...stáli jsme naproti sobě v "četách" a pálili klackama. výstřel spočíval v mlácení čaganem o kmen stromu ve směru protivníka. roztočené ůlomky letěly celkem rychle a nečekanými směry...mířit moc nešlo,za to rozseknout čelo ano :)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    GANDHI: Prave ze se nedal nikde sehnat.
    KROJC
    KROJC --- ---
    GANDHI: Tím sem dostal tečku.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ja si pamatuju, ze v lovene nebo rybarskejch potrebach se dal poridit dokonalej rybarskej krmici prak - masivni umelohmotny telo s tlustou gumou s kapsou na munici:)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Inovace

    DNF
    DNF --- ---
    Tak kdyz uz probirame skobicaky, tak ja mel od taty ze zelenozlutyho zemniciho medenyho dratu, cca 2mm medeny jadro. Tata to naohybal v prstech, ale ja to pak neohnul ani obouma rukama, kdyz jme to chteli 'vylepsovat' :) Super vyhoda byla, ze se diky barve nedal jednoduse ztratit nebo nekde zapomenout - a na to ja jsem byl pravy expert.
    Dalsi level pak byl uz normalni drevenej prak z letecky ctverhranny gumy na sutry a kulicky z lozisek, dodava kovosrot, vstup zadem dirou v plote :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    já měla dva starší bratry, takže skobičák vlastnoručně vyrobený byl nutnost :D
    L4MA
    L4MA --- ---
    tejden o skobicacich a hrachometech, slusny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam